Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

Si të diversifikoni portofolin tuaj

Published date:

Si të diversifikoni portofolin tuaj? - Koha e leximit: rreth 3 minuta

Diversifikimi i portofolit mund të jetë një dhimbje koke pasi mund të kërkojë kohë të konsiderueshme për kërkime dhe analiza, diçka që shumë tregtarë thjesht nuk e kanë ose nuk janë të gatshëm ta kryejnë. Në botën financiare, ndërmjetësit dhe investitorët institucionalë e kuptojnë këtë dhe zhvillojnë produkte si fondet e përbashkëta dhe ETF-të për t'u dhënë tregtarëve me pakicë diversitet pa punë ligjore.

Kjo është arsyeja kryesore që kaq shumë avokatë të BTC vazhdojnë të mbajnë frymën për një Bitcoin ETF të bazuar në spot, pasi në thelb do të siguronte një rrugë të drejtpërdrejtë për të investuar në BTC pa pasur nevojë të merren me sfidat e kujdestarisë dhe transaksioneve për vendasit jo-kripto.

Thënia "mos i vendosni të gjitha vezët në një shportë" mund të jetë shumë e penduar, por është shumë e përshtatshme kur ndërtoni dhe diversifikoni portofolin tuaj të kriptove. Është thelbësore të ritheksohet rëndësia e “oreksit të rrezikut” kur dizajnoni portofolin tuaj të kriptove; ju nuk doni të humbni gjumin sepse argumentet tuaja janë gjithmonë në krye të mendjes.

Si gjithmonë, mos rrezikoni kurrë më shumë sesa mund të humbni.

        

  Në këtë

Neni

Normat e korrelacionit

Diversifikoni në pikat e tregut

        

________________________________________________

Normat e korrelacionit

Rritja e hapësirës së kriptove ka çuar në krijimin e disa çipave blu që luajnë një rol të rëndësishëm në drejtimin e tregut përpara, kështu që këto do të formojnë themelin e çdo portofoli.

Në atë rast, pse jo vetëm HODL Bitcoin dhe Ether?

Tregtarët më të rinj mund të tundohen të bëjnë pikërisht këtë, por mbani në mend se nëse portofoli juaj përbëhej vetëm nga BTC dhe ETH, kjo mund të përbëjë një rrezik të madh për mirëqenien tuaj financiare për shkak të korrelacionit të konsiderueshëm midis 2 aktiveve kryesore .

Korrelacioni mat se sa afër priren të mbivendosen një palë tregje, me një vlerë prej +1 që pasqyron një shkallë shumë të lartë korrelacioni ndërsa një vlerë prej -1 tregon korrelacion negativ, që do të thotë se çifti i tregjeve lëviz në mënyrë të pavarur.

Korrelacioni midis BTC dhe ETH është aktualisht në .85, që do të thotë nëse Bitcoin korrigjohet papritur, ETH ka të ngjarë të shohë një rënie të ngjashme dhe i gjithë portofoli juaj do të jetë në rrezik të menjëhershëm.

________________________________________________

Verifikoni në Niches e Tregut

Një nga metodat më të plota të administrimit të rrezikut është përdorimi i diversifikimit të sektorit. Kjo shpërndan portofolin tuaj në të gjithë hapësirën e kriptove, duke reduktuar paqëndrueshmërinë e tij dhe duke menaxhuar rrezikun.

Ngjashëm me mënyrën se si një portofol aksionesh duhet të balancohet me aksionet e çipit blu dhe jo-blu, portofoli juaj i kriptove duhet të plotësohet nga një përzierje eklektike kriptomonedhash në sektorë të ndryshëm të tregut.

Në të gjitha rastet, objektivi i shpërndarjes së aktiveve dhe diversifikimit të portofolit është të identifikojë mundësitë e tregtimit që nuk janë të ndërlidhura. Një portofol i balancuar mund të përballojë në mënyrë efektive stuhinë me tregtarin që ka shpërndarë në thelb kapital në shumë sektorë, duke rritur aftësinë e tyre për të balancuar humbjet me fitimet në të gjithë bordin.

Shkurtimisht, diversifikimi menaxhon rrezikun përmes ekspozimit strategjik dhe të llogaritur ndaj tregjeve me potencial themelor, ndërsa çipat blu shërbejnë për të ankoruar pozicionin tuaj.

Rrjetet kriptoaset mund të ndahen lehtësisht në disa kategori kryesore të diktuara nga lloji i përdoruesve që ata adresojnë. Ka shumë sektorë të tjerë themelorë, secili me konkurrentët e vet në rritje, por kategoritë kryesore dhe shembujt e mëposhtëm mund të lejojnë potencialisht një sasi të mjaftueshme të diversifikimit të aktiveve.

  • Patate të skuqura blu

Bitcoin (BTC)

Ethereum (ETH)

  • Blockchain L1 dhe L2

VeChain (VET)

Polkadot (DOT)

Orteku (AVAX)

Fantom (FTM)

Kozmos (ATOM)

Shumëkëndësh (MATIC)

Solana (SOL)

Algorand (ALGO)

  • DeFi

Lidhja e zinxhirit (LINK)

Loopring (LRC)

mall.financë (YFI)

Bancor (BNT)

Aave (AAVE)

  • NFT-të dhe Metaverse

Decentralland (MANA)

Sandbox (SAND)

Axie Infinity (AXS)

Monedha Enjin (ENJ)

  • Shenjat e shërbimeve

Token ProBit (PROB)

Monedha Binance (BNB)

Monedha Crypto.com (CRO)

Related articles