Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 74

Published date:

Gjyqi i SBF premton zbulime mbi kolapsin e FTX

Prokurorët dhe avokatët mbrojtës janë përballur në gjyqin e shumëpritur të Sam Bankman-Fried, themeluesit dhe ish-CEO i kriptoshkëmbimit të shembur FTX. Në hapjen e argumenteve, prokurorët e karakterizuan FTX si një "shtëpi me letra" dhe "skema Ponzi" që mashtron klientët, ndërsa avokatët e Bankman-Fried pretenduan se ai veproi me mirëbesim dhe nuk mashtroi askënd qëllimisht. Gary Wang, ish-shefi i teknologjisë i FTX, dëshmoi se Bankman-Fried dhe të tjerët në kompani kryen krime financiare duke keqpërdorur fondet e klientëve. Megjithatë, mbrojtja ka kërkuar të fajësojë Caroline Ellison.

Bankman-Fried akuzohet për mashtrim dhe konspiracion mbi akuzat se ai përdori fshehurazi fondet e klientëve për të mbështetur kompaninë e tij tregtare Alameda Research. Gjyqi po ofron përditësime shumë të shikuara ndërsa dëshmitarët diskutojnë atë që çoi në rënien dramatike të një prej firmave më të mëdha të kriptove në botë.


Adoptimi i kriptove në Hong Kong lulëzon; Mund të sinjalizojë ndryshimin e politikës në Kinë

Të dhënat e reja nga firma analitike e blockchain Chainalysis sugjerojnë se adoptimi i kriptomonedhave në Hong Kong është rritur me shpejtësi gjatë vitit të kaluar, duke rivalizuar aktivitetin në Kinën kontinentale. Sipas Chainalysis, Hong Kongu mori rreth 64 miliardë dollarë në kriptovaluta midis korrikut 2022 dhe qershorit 2023, pavarësisht se kishte vetëm 0.5% të popullsisë së Kinës. Në të njëjtën periudhë, Kina kontinentale mori 86.4 miliardë dollarë në transaksione kripto. Kjo rritje vjen pasi Hong Kongu ka miratuar politika kripto-miqësore, duke përfshirë licencimin e shkëmbimit të parë të kriptove me pakicë, ndërsa Kina ka ndaluar tregtimin e kriptove. Ekspertët spekulojnë se përqafimi i kriptove nga Hong Kongu mund të tregojë se Kina po rimendon qëndrimin e saj të rreptë anti-kripto. Megjithatë, mbetet e paqartë nëse miratimi më i madh në Hong Kong do të çojë në ndryshime politikash në Kinë. Tani për tani, Hong Kongu po shfaqet si një qendër rajonale e kriptove, edhe pse adoptimi në Kinë ka rënë gjatë viteve të fundit për shkak të goditjeve të qeverisë.

Minatorët e Bitcoin në SHBA vendosin rekorde ndërsa Uzbekistani shtrëngon rregullat e minierave

Kompanitë kryesore të nxjerrjes së bitcoin me bazë në SHBA si Marathon Digital dhe Riot Platforms raportuan rritje të konsiderueshme në prodhimin e bitcoin gjatë shtatorit 2022. Marathon arriti një normë rekord hash prej 23.1 exahash në sekondë dhe prodhoi 1,242 bitcoin për muajin. Ndërkohë, Riot rriti prodhimin e bitcoin me 9% mbi nivelet e gushtit, në 362 BTC. Rritja e prodhimit vjen pavarësisht nga tregtimi anash i çmimit të bitcoin në shtator.

Ndërkohë, Uzbekistani zbatoi rregullore të reja që kufizojnë minierat e kriptomonedhave tek personat juridikë të licencuar që përdorin energjinë diellore. Mbikëqyrësi i kriptove të vendit ndaloi minatorët individualë dhe urdhëroi që kompanitë të ngrenë objekte të dedikuara minerare. Uzbekistani gjithashtu ndaloi kriptovalutat anonime si Monero që të minoheshin në vend. Rregullat e reja strikte që kufizojnë minierat e kriptove janë në kontrast me rritjen e minierave të vërejtura në Shtetet e Bashkuara muajin e kaluar, pasi firma si Marathon dhe Riot vazhdojnë të zgjerojnë operacionet.

Hulumtimet e reja tregojnë se si investojnë përdoruesit globalë të kriptove për të përmirësuar cilësinë e jetës

Një studim i ri i kryer nga Bitget duke analizuar mbi 30,000 profile përdoruesish në mbarë botën ka zbuluar njohuri se si demografia dhe faktorët ekonomikë rajonalë ndikojnë në qasjet e investimit të aseteve dixhitale. Hulumtimi zbuloi se tregtarët e kriptove në pjesë të ndryshme të globit i jepnin përparësi krijimit të pasurisë kundrejt spekulimeve në shkallë të ndryshme, me tregtarët në ekonomitë në zhvillim më të fokusuar në mbajtjet afatgjata.

Gjinia u shfaq gjithashtu si një faktor, pasi raporti zbuloi divergjencë në tolerancën e rrezikut dhe prioritetin e qëllimit financiar midis investitorëve meshkuj dhe femra të kriptove. Për shembull, një përqindje më e madhe e grave i nxirrnin fitimet e tyre nga aktivet dixhitale nga monedhat e qëndrueshme në krahasim me burrat. Kjo lloj analize e sjelljes hedh dritë mbi mënyrën se si nevojat e përdoruesve ndryshojnë midis rajoneve dhe gjinive, gjë që mund të ndihmojë shkëmbimet si Bitget të zhvillojnë oferta të përshtatura për t'u kujdesur për demografitë e ndryshme të investitorëve në nivel global.

FriendTech klon 'Stars Arena' kreditohet me rritjen e përdorimit të ortekut

Platforma e shenjave sociale Stars Arena ka ndihmuar në një rritje të konsiderueshme të vëllimeve të transaksioneve në rrjetin e zinxhirit C Avalanche që nga fillimi i tij në fund të shtatorit, sipas të dhënave nga DappRadar. Stars Arena, një aplikacion SocialFi i ngjashëm në koncept me stilistin FriendTech, ka grumbulluar shpejt mbi 10,000 kuleta unike aktive ditore që ndërveprojnë me platformën. Ky sukses në zhvillim i Stars Arena në tërheqjen e përdoruesve, i krahasueshëm me dapp-et e tjera në Avalanche, lidhet me një rritje mbi 50% të transaksioneve të zinxhirit C brenda dy javëve të fundit. Duke u rritur nga rreth 158,000 transaksione ditore para fillimit të Stars Arena në tejkalimin e 250,000 aktualisht. Ndërkohë, Stars Arena ka bllokuar vlerën totale mbi 1 milion dollarë në Ortekë sipas DeFiLlama , duke u shfaqur si një nxitës i aktivitetit dhe potencialisht përfitime për ekosistemin më të gjerë të Ortekut.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet thjesht një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles