Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 100

Published date:

Vlera totale e bllokuar e aseteve të botës reale arrin rekord prej 8 miliardë dollarësh

Asetet e botës reale kanë parë një rritje të konsiderueshme në vlerën totale të bllokuar, duke tejkaluar 8 miliardë dollarë që nga 26 prilli 2024. Kjo është një rritje gati 60% që nga shkurti, një prirje që nxjerr në pah një interes në rritje për investimet me rendiment të lartë të bazuar në borxhe në sektorin e bllokut të financave . El Salvadori është duke udhëhequr inovacionin e borxhit të tokenizuar të lëshuar për të financuar një projekt hoteli, duke synuar të mbledhë 6.25 milionë dollarë nëpërmjet tokenave HILSV duke ofruar një kupon 10% gjatë pesë viteve. Lëvizja drejt aseteve të botës reale është shtrirë në thesaret dhe obligacionet amerikane, që tani arrijnë në 1.29 miliardë dollarë, të drejtuar nga platforma si Securitize dhe fondi i likuiditetit dixhital të bazuar në Ethereum të BlackRock BUIDL, duke theksuar ndikimin inovativ të blockchain në financat tradicionale.

Tether tërheq 4.52 miliardë dollarë fitim në tremujorin e parë të mbështetur nga Rally e Bitcoin

Tether, i njohur për monedhën e tyre të qëndrueshme USDT, ka arritur një fitim të jashtëzakonshëm 4.52 miliardë dollarë në tremujorin e parë të vitit 2024, i nxitur nga fitimet e konsiderueshme nga zotërimet e Thesarit të SHBA, fitimet e tregut të Bitcoin dhe rezervat e arit. Zonat e Bitcoin të Tether u rritën nga 2.8 miliardë dollarë në 5.4 miliardë dollarë dhe pozicioni i saj i arit u rrit nga 3.5 miliardë dollarë në 3.7 miliardë dollarë krahasuar me tremujorin e mëparshëm. Tether lëshoi mbi 12 miliardë tokena të rinj USDT në tremujorin e parë me CEO Paolo Adroino duke theksuar angazhimin e kompanisë për transparencën dhe menaxhimin e rrezikut, me rezerva që tani arrijnë në 6.3 miliardë dollarë. Tether synon të sigurojë auditime formale nga firmat kryesore të kontabilitetit nga katër të mëdhenjtë, megjithatë është përballur me sfida për shkak të rreziqeve të reputacionit. Pavarësisht paqëndrueshmërisë së kriptove, Tether mbetet një lojtar kyç në tregun e qëndrueshëm të monedhave.

Azuki NFT-të lulëzojnë gjatë korrigjimit të tregut të kriptove

Tregu i kriptove ka parë një korrigjim të lehtë kohët e fundit me korrigjimin e çmimit të Bitcoin nën 60 mijë, megjithatë Azuki, një koleksion NFT i bazuar në Ethereum ka lulëzuar dhe ka arritur shitje që tejkalojnë 1.13 milion dollarë , duke e bërë atë koleksionin më të shitur NFT sipas të dhënave të Crypto Slam. Kjo e çoi vëllimin e tyre total të shitjeve në afërsisht 1.12 miliardë dollarë dhe e ka pozicionuar koleksionin të jetë koleksioni i 8-të më i madh NFT për nga vëllimi i shitjeve. Koleksione të tjera të dukshme NFT si Bored Ape Yacht Club dhe Crypto Punks gjithashtu panë shitje të forta, por mbetën pas Azuki gjatë këtij korrigjimi të tregut.

Kryetari i SEC, Gary Gensler, akuzohet për mashtrues të Kongresit mbi Ethereum

Kryetari i SEC, Gary Gensler, akuzohet për mashtrues të Kongresit mbi statusin rregullator të Ethereum, i theksuar nga shqetësimet e kongresmenit Patrick McHenry për qasjen jokonsistente të SEC ndaj klasifikimit të aseteve dixhitale. Gary Gensler dyshohet se iu shmang pyetjeve të drejtpërdrejta në lidhje me statusin e sigurisë së Ethereum gjatë një seance të Komitetit të Shërbimeve Financiare të Dhomës së Përfaqësuesve, ka ngritur shqetësime mes një modeli më të gjerë pasigurie brenda agjencisë. Polemika thellohet me Consensys që ngriti një padi kundër SEC pas një njoftimi të Wells në lidhje me kalimin e Ethereum në prova të aksioneve.

MicroStrategy po ndërton një zgjidhje të decentralizuar të identitetit mbi mbishkrimet e zakonshme të Bitcoin

Michael Saylor, CEO i MicroStrategy ka prezantuar protokollin e identitetit të decentralizuar të MicroStrategy Orange për të rritur sigurinë e identitetit dixhital. Protokolli lidh të dhënat e identitetit në blockchain Bitcoin për siguri të shtuar. Zgjidhja përfshin një re shërbimi për lëshimin e identifikuesve, aplikacione të parapaketuara dhe SDK për integrim të lehtë. Për shembull, duke përdorur emailin, çelësat publikë dhe privatë janë të shkruar duke përdorur protokollin Ordinals. Kjo qasje ruan vetëm të dhëna të decentralizuara të identitetit, duke mundësuar krijimin fleksibël të dokumenteve duke përdorur veçorinë SegWit të Bitcoin. Me qasjen inovative të MicroStrategy Orange ndaj zgjidhjeve të decentralizuara të identitetit, ai hap shumë raste përdorimi për verifikimin e sigurt të identitetit në blockchain.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet thjesht një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles