Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

Ngritja e monedhave meme: një udhëzues fillestar

Published date:

Rise of Meme Coins: Një udhëzues fillestar - Koha e leximit: rreth 4 minuta

Pra, nuk i keni kuptuar kurrë monedhat e memeve? Nuk je vetem. Shumë entuziastë të kriptos e kanë të vështirë të kuptojnë se çfarë përfaqësojnë monedhat meme dhe pse duhet të ekzistojnë. Megjithatë, shumë përdorues shpesh i tregtojnë, i blejnë ose i mbajnë ato. Pavarësisht se çfarë mendon dikush për to, disa monedha meme janë renditur në shkëmbimet kryesore të kriptove, sepse ato kanë tërhequr vëmendjen e komunitetit të kriptove në përgjithësi. Ky artikull synon të eksplorojë monedhat meme dhe të fokusohet në disa nga arsyet pse ato ekzistojnë.

  

        

  Në këtë

Neni

Monedha meme

Disavantazhet  

Përparësitë

Përfundim

        

________________________________________________

Monedha meme

Monedhat meme kanë fituar popullaritet kohët e fundit, me më shumë prej këtyre shenjave që shfaqen nëpër zinxhirë të ndryshëm. Këto lloj asetesh dixhitale që nxjerrin popullaritetin e tyre dhe, për rrjedhojë, vlerën e tyre, nga memet - ato përfaqësime të informacionit kulturor të ndarë nga një person te tjetri si një formë e vetë-shprehjes përmes internetit - zakonisht përshkruhen si imitim. Krijimi i tyre shpesh lidhet me një shaka ose një imitim të kriptomonedhave ekzistuese. Përveç kësaj, monedhat e meme nuk kanë ndonjë dobi të botës reale ose rast përdorimi përtej tregtimit në shkëmbime.

Disa faktorë i vendosin monedhat meme - më të njohurat ndër të cilët përfshijnë Dogecoin , Shiba Inu dhe SafeMoon - përveç aseteve të tjera dixhitale. Ata shpesh kanë veçori unike si furnizimi i lartë, paqëndrueshmëria e lartë dhe mekanizmat unik të shpërndarjes. Ata janë shpesh të popullarizuar në mesin e investitorëve me pakicë, të cilët tërhiqen nga zhurma dhe potenciali për fitime të shpejta.

Disa nga figurat publike që janë lidhur me monedhat meme në mënyra të ndryshme përfshijnë Elon Musk , CEO i Tesla dhe SpaceX, i cili ka qenë i njohur për t'u cicëruar në lidhje me Dogecoin . Të tjerë të identifikuar me Dogecoin janë Mark Cuban, investitori miliarder dhe pronar i Dallas Mavericks dhe reperi, Snoop Dogg. Ekziston edhe bashkëthemeluesi i Ethereum , Vitalik Buterin, i lidhur me Shiba Inu, i cili u krijua si një shaka në zinxhirin e bllokut Ethereum.

Ndërsa miratimet ose opinionet e tyre nuk duhet të merren si këshilla investimi, këta individë kanë kontribuar në mbështetjen e këtyre monedhave, kanë lejuar fansat të blejnë mallra me to dhe madje kanë shkaktuar lëvizje të mprehta çmimesh në vlerën e këtyre monedhave meme.

Në përgjithësi, tregu i kriptove është kryesisht i parregulluar, gjë që kufizon mbrojtjen ligjore të investitorëve në rast mashtrimi dhe mashtrimi. Kriptomonedhat gjithashtu kanë ngritur shqetësime mjedisore, pasi disa prej tyre kërkojnë sasi të konsiderueshme energjie për të minuar dhe përpunuar transaksionet e tyre. Monedhat meme vijnë me probleme dhe rreziqe shtesë të mundshme.

________________________________________________

D është avantazhet

Disa disavantazhe të mundshme të monedhave meme përfshijnë si në vijim:

  • Ata janë shumë të rrezikshëm për shkak të paqëndrueshmërisë së tyre. Natyra e tyre spekulative dhe luhatjet e vazhdueshme të çmimeve brenda periudhave të shkurtra kohore mund të rezultojnë në fitime ose humbje të mëdha për investitorët.

  • Kësaj i shtohen edhe rreziqet ligjore dhe rregullatore që rri pezull mbi kriptovalutat në përgjithësi. Investitorët në monedhat meme janë veçanërisht të ekspozuar ndaj potencialit për mashtrime, mashtrime dhe manipulime të tregut. Investitorët mund të jenë në shënjestër të mashtruesve.

  • Monedhat meme nuk kanë vlera themelore, por më tepër gjenerojnë zhurmë dhe zhurmë. Lë që vlera e tyre të bazohet kryesisht në spekulime dhe tendenca mediatike.

  • Mangësitë e theksuara të monedhave meme kanë kufizuar pranimin e tyre, për shembull, si një formë pagese si kriptovalutat më të njohura si Bitcoin dhe Ethereum.

Çështje të tjera kryesore që lidhen me monedhat meme përfshijnë mungesën e dobisë. Meqenëse ato krijohen shpesh si një shaka, me pak ose aspak përdorim ose dobi në botën reale, monedhat meme tregtohen në thelb në shkëmbimet kripto bazuar në vlerë spekulative. Për më tepër, paqëndrueshmëria e tyre, luhatjet e çmimeve dhe niveli i lartë i rrezikut i bëjnë monedhat meme tërheqëse për grupet e investitorëve që kryejnë skema të pompimit-dhe-dump-inflacion artificial të çmimit të një aktivi- përpara se të shesin zotërimet e tyre me një fitim.

Duke thënë këtë, monedhat meme janë shoqëruar me histori jashtëzakonisht të suksesshme.

________________________________________________

Një avantazhe

Duke parë anën e sipërme, këtu janë disa nga avantazhet e monedhave meme:

  • Monedhat meme janë lehtësisht të arritshme për një audiencë të gjerë, pasi ato shpesh janë të dizajnuara për t'u përdorur. Disponueshmëria e tyre në shkëmbimet e njohura të kriptove për blerje mund t'i marrë ato në duart e shumë njerëzve për shuma relativisht të vogla parash.

  • Këto monedha 'shaka' shpesh kanë komunitete të dedikuara që mbështesin karakteristikat dhe kulturën unike që përfaqëson pasuria e tyre dixhitale. Këto komunitete mund të ndihmojnë për të nxitur adoptimin dhe për të rritur vlerën e monedhës.

  • Monedhat meme kanë një pengesë më të ulët për hyrjen sesa kriptovalutat e tjera, prandaj mbajtësit e mundshëm mund të mos kërkojnë domosdoshmërisht shumë njohuri teknike ose investime për të marrë pjesë në to. Si të tilla, ato mund të jenë tërheqëse për njerëzit që janë të rinj në kripto ose për të rritur adoptimin.

  • Meqenëse monedhat meme mund të jenë shumë të paqëndrueshme, ato mund të çojnë në fitime (ose humbje) të konsiderueshme në një periudhë të shkurtër për të sugjeruar potencialin e tyre për rritje të shpejtë.

________________________________________________

konkluzioni

Monedhat meme shpesh janë shumë spekulative dhe mund të jenë investime të rrezikshme, pasi vlera e tyre mund të luhatet jashtëzakonisht në bazë të tendencave të internetit dhe zhurmave të tjera të lidhura me median. Në të njëjtën kohë, ato mund të jenë të aksesueshme, të ndërtojnë komunitete të dedikuara, të mburren me barriera të ulëta për hyrjen dhe të rriten me shpejtësi. Pavarësisht mungesës së një propozimi të qartë të vlerës, qëndrueshmërisë afatgjatë ose ofertës me fitime të larta, është e rëndësishme të dini se monedhat meme duhet të trajtohen me kujdes. Është e domosdoshme të bëni sa më shumë kërkime dhe të kuptoni rreziqet e përfshira në monedhat meme përpara se të investoni në to.

Related articles