Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

Çfarë është përgjysmimi i Bitcoin në 2024 dhe pse duhet të ketë rëndësi për ju?

Published date:

Çfarë është përgjysmimi i Bitcoin në 2024 dhe pse duhet të ketë rëndësi për ju? - Koha e leximit: rreth 7 minuta

Ndërsa numërojmë mbrapsht për ngjarjen tjetër të madhe të Bitcoin në 2024, Interneti po gumëzhin nga emocioni. Por për çfarë qëndron gjithë zhurma? Quhet përgjysmimi i Bitcoin dhe është diçka që mund të ndikojë në çmimin e Bitcoin. Le ta zbërthejmë në terma të thjeshtë.

        

  Në këtë

Neni

Çfarë është përgjysmimi i Bitcoin?

  Si funksionon përgjysmimi i Bitcoin?

  Çfarë ndodhi herën e fundit?

  Çfarë mund të ndodhë këtë herë?

  Ndikimi në çmimin e Bitcoin

  Si të tregtoni ngjarjen e përgjysmimit të Bitcoin?

  konkluzioni

        

________________________________________________

Çfarë është përgjysmimi i Bitcoin?

Imagjinoni që keni një stendë kafeje dhe sa herë që shisni një filxhan kafe, merrni 2 dollarë. Por çka nëse, pas një kohe, klientët thonë: "Dakord, tani ju merrni vetëm 1 dollarë për çdo filxhan kafe?" Kjo është një analogji e asaj që ndodh në ngjarjen e përgjysmimit të Bitcoin. Minatorët, të cilët ndihmojnë për t'u siguruar që transaksionet e Bitcoin janë të sigurta, përdorën për të marrë shumë Bitcoin për punën e tyre. Por çdo katër vjet apo më shumë, kjo shumë përgjysmohet. Kjo e bën të vështirë për minatorët që të marrin Bitcoin, gjë që mund të ndikojë se sa Bitcoin është atje për njerëzit që të blejnë.

________________________________________________

Si funksionon përgjysmimi i Bitcoin?

Bitcoin funksionon në diçka të quajtur blockchain, e cila është si një libër dixhital që regjistron të gjitha transaksionet. Minatorët përdorin kompjuterë të fuqishëm për të zgjidhur enigma komplekse kriptografike të njohura dhe për të shtuar transaksione të reja në këtë libër dixhital. Për çdo enigmë që zgjidhin, ata merrnin një shpërblim të madh Bitcoin. Por me përgjysmimin, ai shpërblim bëhet më i vogël me kalimin e kohës. Është e gjitha pjesë e planit të Satoshi për t'u siguruar që nuk ka shumë Bitcoin që vërshojnë në treg, pasi do të ketë vetëm 21 milionë Bitcoin në total.

________________________________________________

Çfarë ndodhi herën e fundit?

Ngjarja e parë e përgjysmimit të Bitcoin ndodhi më 28 nëntor 2012, kur shpërblimet e minierave u ulën nga 50 në 25 Bitcoin për bllok. Në atë kohë, çmimi ishte rreth 12,40 dollarë për Bitcoin. Brenda 371 ditëve, çmimi u rrit në 1,237,60 dollarë për Bitcoin, duke shënuar një rritje të jashtëzakonshme prej 9881 % dhe duke sinjalizuar potencialin e Bitcoin për rritje.

Duke shkuar përpara në 9 korrik 2016, ngjarja e dytë e përgjysmimit solli emocione pasi shpërblimet e bllokut ranë nga 25 në 12.5 Bitcoin për bllok. Brenda 525 ditëve pas përgjysmimit, ai pa një rritje në 19,345,50 dollarë një rritje mahnitëse prej 2868 %, duke shpërblyer adoptuesit shumë të hershëm me fitime të konsiderueshme.

Duke u hedhur në 11 maj 2020, ndodhi ngjarja e tretë e përgjysmimit. Shpërblimet e minierave të Bitcoin u përgjysmuan nga 12.5 BTC në 6.25 BTC për bllok. Pas përgjysmimit, çmimi u rrit në rreth 67,527,90 dollarë vetëm 546 ditë më vonë, duke fituar rreth 687%. Gjatë kësaj periudhe, spekulimet për Bitcoin ishin të larta dhe investitorët institucionalë filluan të adoptonin monedhën në portofolet e tyre.

Duke parë përpara në vitin 2024, çmimi i Bitcoin aktualisht po tregtohet me rreth 65,500 dollarë, një rritje prej 105,968,225% që nga fillimi i tij. Shpërblimet e minierave për ngjarjen e përgjysmimit të vitit 2024 pritet të bien në 3,125 BTC për bllok. Ky moment historik parashikon ngjarjet e mëparshme historike të përgjysmimit, ku Bitcoin përjetoi rritje të konsiderueshme të çmimeve më pas. Me ngjarjen e përgjysmimit në rrugë, është e qartë se komuniteti i kriptove me padurim e pret këtë ngjarje për përfitime të mundshme.

________________________________________________

Çfarë mund të ndodhë këtë herë?

Përgjysmimi tjetër i Bitcoin pritet të ndodhë në prill 2024, kur numri i blloqeve arrin në 740,000. Do të shohë që shpërblimi i bllokut të bjerë nga 6.25 në 3.125 Bitcoin. Data e saktë e përgjysmimit të Bitcoin nuk dihet ende, pasi koha e nevojshme për të gjeneruar blloqe të reja ndryshon, me rrjetin mesatarisht një bllok çdo dhjetë minuta.

Përveç kësaj, disa njerëz mendojnë se e njëjta gjë do të ndodhë në vitin 2024. Ata besojnë se për shkak se do të dalin më pak Bitcoin të rinj, njerëzit mund të dëshirojnë të blejnë më shumë prej tyre. Dhe kur më shumë njerëz duan diçka, çmimi i saj zakonisht rritet. Por është e vështirë të parashikohet me siguri, pasi më shpesh bëhet fjalë për spekulime, dhe ju kurrë nuk do ta dini me siguri se çfarë do të ndodhë. Mendoni si të parashikoni motin.

________________________________________________

Ndikimi në çmimin e Bitcoin

Pse ka rëndësi e gjithë kjo? E shihni, çmimi i Bitcoin mund të rritet e ulet shumë, ashtu si çmimi i gjërave të tjera që mund të blini, si ushqimi ose vaji. Disa njerëz blejnë Bitcoin sepse mendojnë se çmimi do të rritet me kalimin e kohës dhe ata duan të bëjnë një fitim. Të tjerët e blejnë atë sepse besojnë në teknologjinë që qëndron pas saj dhe gjithashtu sepse mund të mbrohet nga inflacioni.

Ngjarja e përgjysmimit është e rëndësishme sepse ndikon në furnizimin e Bitcoin të ri që hyn në treg. Kur ka më pak Bitcoin të rinj në dispozicion për t'u minuar dhe nëse kërkesa mbetet e fortë, çmimi i Bitcoin mund të rritet. Kjo është për shkak se njerëzit mund të jenë të gatshëm të paguajnë më shumë për të marrë në dorë një furnizim të kufizuar të Bitcoin. Nga ana tjetër, është thelbësore të mbani mend se çmimi i Bitcoin ndikohet nga shumë faktorë, duke përfshirë ndjenjat e investitorëve, zhvillimet rregullatore dhe tendencat makroekonomike.

________________________________________________

Si të tregtoni ngjarjen e përgjysmimit të Bitcoin?

Pra, çfarë duhet të bëni nëse jeni të interesuar për përgjysmimin e Bitcoin? Së pari, është e rëndësishme që të edukoheni për teknologjinë blockchain dhe mënyrën se si funksionon ajo. Ndërsa Bitcoin ka potencial për fitime të konsiderueshme, ai është gjithashtu shumë i paqëndrueshëm dhe mund të ketë luhatje të papritura të çmimeve. Kini parasysh që të investoni vetëm atë që mund të përballoni të humbni dhe të diversifikoni portofolin tuaj të investimeve për të kufizuar rreziqet. Është gjithashtu një ide e mirë të qëndroni të informuar për lajmet dhe zhvillimet në hapësirën Web3. Kjo mund t'ju ndihmojë të merrni vendime më të informuara se kur të blini ose shisni Bitcoin.

Për të marrë pjesë në përgjysmimin e Bitcoin, mund të blini ose shisni Bitcoin në Probit Global . Për përdoruesit që janë të rinj në kripto, mund të përdorni veçorinë Buy Crypto të ProBit Global për të blerë pa probleme BTC. Zgjedhja e blerjeve spot BTC mund të ndihmojë në zbutjen e rrezikut që lidhet me tregtimin e të ardhmes ose të derivateve.

________________________________________________

  konkluzioni

Si përfundim, përgjysmimi i Bitcoin është një ngjarje e rëndësishme që mund të ketë ndikim në çmimin e Bitcoin. Ndërsa disa njerëz besojnë se përgjysmimi i ngjarjeve çon në rritje të çmimeve për shkak të uljes së ofertës së minierave, të tjerë paralajmërojnë se përgjigja e tregut mund të ndryshojë. Pavarësisht, është thelbësore t'i qaseni investimit në Bitcoin me kujdes. Duke kuptuar bazat e përgjysmimit të Bitcoin dhe duke qëndruar të përditësuar, mund të merrni vendime më të informuara nëse do të investoni në Bitcoin. Investimi në Bitcoin mbart rreziqe dhe është thelbësore të investoni vetëm atë që mund të përballoni të humbni. Mbani mend, ndërsa njohuritë janë të vlefshme, ky artikull nuk ofron ndonjë këshillë financiare. Pra, lundroni me kujdes në fushën dinamike të aseteve dixhitale dhe investoni sipas gjykimit tuaj.

Related articles