Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 40

Published date:

  Zyrtarët e Shtëpisë së Bardhë përpiqen për të zbutur rreziqet kripto

Javën e kaluar, zyrtarët e Shtëpisë së Bardhë u bënë thirrje rregullatorëve që të vazhdojnë përpjekjet për të nisur ose zhvilluar programe të ndërgjegjësimit publik për të bërë më shumë përdorues të kuptojnë rreziqet e blerjes së kriptomonedhave. Ata gjithashtu ngarkuan Kongresin që të zgjerojë kompetencat e rregullatorëve për të parandaluar keqpërdorimet e aseteve të klientëve, për të zbutur konfliktet e interesit dhe për të forcuar kërkesat e transparencës dhe zbulimit për kompanitë e kriptomonedhave për të mundësuar investitorët të marrin vendime të informuara për rreziqet. Ligjvënësit gjithashtu mund të forcojnë dënimet për shkeljen e rregullave të financimit të paligjshëm dhe t'i nënshtrojnë ndërmjetësve të kriptomonedhave ndalime kundër informimit të kriminelëve, vunë në dukje zyrtarët. Masa të tjera mund të përfshijnë financimin e kapaciteteve më të mëdha të zbatimit të ligjit dhe kufizimin e rreziqeve të kriptomonedhave për sistemin financiar në përputhje me raportin e Këshillit të Mbikëqyrjes së Stabilitetit Financiar .

Ted Cruz prezanton prezantimin e pagesave kripto në ndërtesat e Kapitolit

Ndërkohë, rreth të njëjtës periudhë, senatori Ted Cruz (TX-R) propozoi një rezolutë që u kërkon shitësve brenda zonës së Kapitolit të punojnë me ofruesit e pagesave që pranojnë Bitcoin. Nëse pranohet, propozimi i cili u dorëzua si një rezolutë në të njëjtën kohë dhe iu referua Komitetit të Rregullave dhe Administrimit do të shihte restorantet, dyqanet e dhuratave dhe makinat shitëse brenda ndërtesave të Capitol të pranojnë kriptovaluta si Bitcoin si pagesë për mallra. Ndër të tjera, masa do t'u mundësonte përdoruesve të synuar, përfshirë ligjvënësit amerikanë, të blinin ushqimet e tyre në lëvizje me kriptovaluta.

Ashtu si Binance, Coinbase gjobitet nga Banka Qendrore e Holandës

Javën e kaluar, banka qendrore holandeze vendosi një gjobë administrative ndaj Coinbase Europe për ofrimin e shërbimeve kripto në Holandë në të kaluarën pa regjistrim. Shkëmbimi u gjobit me 3,325,000 € për mos respektim të ligjit.

Binance pësoi një fat të ngjashëm prillin e kaluar kur banka holandeze apex gjobiti shkëmbimin më të madh të kriptove sipas kapitalit të tregut me të njëjtën shumë për të njëjtën shkelje.

Banka kulmore thotë se kompanive që duan të ofrojnë shërbime kripto në Holandë u kërkohet të regjistrohen në DNB sipas Aktit Kundër Pastrimit të Parave dhe Financimit të Terrorizmit (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme – Wwft).

Gjithashtu, si Binance, DNB e uli gjobën me 5% sepse Coinbase gjithmonë kishte synuar të merrte regjistrimin me DNB përpara se të regjistrohej në shtator 2022.

Tesla tani i qëndron besnik Hodl-it?

Raporti financiar i fundit i Tesla-s për tremujorin e katërt 2022 tregon se prodhuesi i automjeteve nuk ka shitur asnjë Bitcoin për atë periudhë. Kjo, në kontrast me raportin e fitimeve të tremujorit të dytë 2022, i cili pasqyroi dalje të mëdha të BTC, duke pësuar një humbje neto prej 140 milion dollarë.

Shitjet e BTC të Tesla-s të pasqyruara në raportin e tremujorit të dytë 2022 shënuan një kthesë për CEO Elon Musk, i cili është në rekord duke deklaruar në 2021 se kompania nuk do të shesë asnjë nga zotërimet e saj Bitcoin. Musk është identifikuar si një ndikues kryesor i kriptove, veçanërisht për asetet dixhitale që zotëron prodhuesi i automjeteve. Pavarësisht ndarjes me 75% të zotërimeve të saj Bitcoin - ose rreth 29,060 Bitcoin - më herët në vitin 2022, prodhuesi i EV ende mban BTC me vlerë 184 milionë dollarë . Me shifrat e fundit në raportin e tremujorit të katërt 2022 që nuk tregojnë asnjë shenjë të shitjeve të BTC, Musk duket se më në fund po e përmbush premtimin e tij për të mos shkarkuar asnjë monedhë të mëtejshme dixhitale.

Sipërmarrësit kinezë të kriptove nisen për në Singapor

Një raport i New York Times sugjeron se një numër i madh i sipërmarrësve kinezë të kriptove janë zhvendosur në Singapor. Raporti vjen pasi një analizë e CoinShares tregon se Hong Kongu pa flukse dalëse nga produkte kripto investimesh të gjata (11 milion dollarë) javën e kaluar në një kohë kur produktet e investimeve të aseteve dixhitale regjistruan 37 milion dollarë hyrje në përgjithësi. Hong Kongu vazhdon të tërheqë sipërmarrës të kriptove, edhe pse territori i posaçëm administrativ në disa qarqe konsiderohet të ketë politika që janë të vështira për t'u ndarë nga ato të Pekinit.

USDC lëshon Protokollin e Transferimit Ndër-Zinxhiri

Javën e kaluar, USDC lançoi Protokollin e Transferimit Ndër-Zinxhiri (CCTP) si një mjet pa leje në zinxhir që mund të djegë USDC-në vendase në një zinxhir burimor dhe të mbledhë të njëjtën sasi në një zinxhir destinacioni. CCTP heq nevojën për të përdorur një urë konvencionale "lock-and-mint" , e cila përndryshe do të bllokonte USDC-në vendase në një zinxhir burimi - duke shkaktuar një rrezik të mundshëm sigurie - dhe më pas do të krijonte një version sintetik / të lidhur të USDC në zinxhirin e destinacionit. Ai do t'u ofrojë zhvilluesve mundësinë për të ndërtuar aplikacione të reja ndër-zinxhirore. Ai gjithashtu do t'u sigurojë përdoruesve një mënyrë efikase për të transferuar USDC nëpër zinxhirë dhe për të krijuar një përvojë disi të qetë transaksioni për përdoruesit.

Komuniteti TON lëviz për të pezulluar kuletat joaktive

Javën e kaluar u zbulua se një votim do të mbahej duke filluar nga 21 shkurti mbi blockchain TON për validuesit për të vendosur nëse kuletat joaktive të minatorëve - që përbëjnë rreth 21.3% të totalit të monedhave - do të pezullohen. Kuletat joaktive janë ato që morën pjesë në fazën e shpërndarjes së Toncoin që përfundoi në qershor 2022 dhe që atëherë nuk kanë bërë kurrë një transaksion në dalje. Që nga 18 janari 2023, ka 195 kuleta joaktive me bilancin e tyre duke shtuar deri në 1.08 miliardë Toncoin. Nëse votimi kalon, pezullimi i kuletave të prekura nga kryerja e transaksioneve do të zgjasë për katër vjet.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles