Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 25

Published date:

Vjedhja e ekosistemit Binance e 568 milionë dollarëve të argumenteve BNB në BNBChain e saj, aktivet e Do Kwon të ngrira dhe pasaporta e tërhequr, dhe BE-ja miraton tekstin përfundimtar të rregullave të MiCA ndërsa hapësira shikon se çfarë do të ndodhë më pas. Klikoni për të lexuar këtë botim të Biteve Javore të Blockchain të ProBit Global.

Binance pati një javë si kurrë më parë!

Hakimi i një ure ndër-zinxhirore që lidhet me BNBChain, një infrastrukturë Binance, pa 2 milionë tokena BNB të vjedhura (me vlerë rreth 568 milionë dollarë në kohën e vjedhjes) javën e kaluar. Sipas të dhënave të CoinMarketCap, vlera e BNB ra me më shumë se 3% në 285,36 dollarë për monedhë si rezultat.

Shfrytëzimi bëri që BNBChain të njoftojë se do të miratojë votat e qeverisjes në zinxhir për të përcaktuar veprimet e ardhshme si për të ngrirë fondet e hakuara, për të përdorur BNB Auto-Burn për të kompensuar fondet e mbetura të hakuara, për të filluar një program Whitehat për gabimet e gjetura në të ardhmen (1$ m në ofertë) ose një shpërblim për kapjen e hakerëve (10% e fondeve të rikuperuara në ofertë).

Gjatë të njëjtës javë, shkëmbimi më i madh i kriptove sipas kapitalit të tregut njoftoi se kishte nënshkruar një Memorandum Mirëkuptimi me Agjencinë e Monitorimit Financiar të Republikës së Kazakistanit për të trajtuar tema të tilla si shkëmbimi i informacionit. Ai gjithashtu përfshin krijimin dhe bllokimin e aseteve virtuale të përfituara me mjete kriminale, si dhe atyre të destinuara për pastrimin nga krimi dhe financimin e terrorizmit.

Ajo gjithashtu mori një licencë të përhershme për të ofruar shërbime të transaksioneve kripto brenda Qendrës Financiare Ndërkombëtare në Astana, Kazakistan.

Kim Kardashian u dënua me 1.26 milionë dollarë gjobë

Komisioni Amerikan i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim (SEC) javën e kaluar ngriti akuza kundër Kim Kardashian për 'shifrimin' e një sigurie të asetit kripto të ofruar dhe shitur nga EthereumMax në mediat sociale.

SEC zbulon se Kardashian është paguar 250,000 dollarë për të publikuar një postim në llogarinë e saj në Instagram (me mbi 300 milionë ndjekës), por ajo nuk e bëri të ditur pagesën. Kjo bie ndesh me ligjet federale të letrave me vlerë të cilat kërkojnë që çdo personazh i famshëm ose individ tjetër që promovon një siguri të aseteve kripto, të zbulojë natyrën, burimin dhe shumën e kompensimit që kanë marrë në këmbim të promovimit, vëren SEC. Rasti është një kujtesë se të famshëm ose influencues që mbështesin mundësitë e investimit, duke përfshirë letrat me vlerë të aseteve kripto, nuk do të thotë domosdoshmërisht se produktet janë të përshtatshme për të gjithë investitorët, tha Kryetari i SEC, Gary Gensler. Pa pranuar apo mohuar gjetjet, Kardashian pranoi të paguante 1.26 milionë dollarë – afërsisht 260,000 dollarë për shpërdorim dhe një gjobë prej 1,000,000 dollarësh – si dhe pranoi të mos promovonte asnjë aset kriptosh për tre vjet.

Rrjeti Lightning arriti momentin historik të kapacitetit

Pas lëshimit të javës së kaluar alfa të demonit Taro nga ekipi i Rrjetit Lightning (LN), kapaciteti i tij i kombinuar në kanalet publike tejkaloi 5,000 Bitcoin javën e kaluar për herë të parë.

Ekipi javën e kaluar u kishte prezantuar zhvilluesve një mënyrë për të krijuar, dërguar dhe marrë asete në blockchain Bitcoin, të cilat mund të shihnin emetimin e aseteve si monedhat e qëndrueshme në rrjetin Bitcoin.

Në pjesën më të madhe për shkak të zgjerimit të kanaleve të River Financial dhe Loop nga Lightning Labs, kapaciteti publik në rritje tregon se zgjidhja e shkallëzimit të nivelit 2 të Bitcoin, e cila lejon mikropagesat e shpejta me tarifa minimale, po fiton tërheqje.

Kapaciteti i LN u rrit në gjysmën e dytë të 2021, por më vonë u ngadalësua ndjeshëm drejt vitit 2022 dhe me një ritëm të ngadaltë prej 11% gjatë katër muajve të parë. Ai u përshpejtua në maj, duke u rritur me 6%, që është e barabartë me një normë rritjeje vjetore prej 100% për të regjistruar më të shpejtën që nga tetori 2021.

A thellohen problemet e Kwon?

Nga pretendimi për të qenë "qartësisht në arrati" dhe për të mos bashkëpunuar me hetimet e tyre, prokurorët e Koresë së Jugut thuhet se kanë ngrirë asetet e kriptove të Do Kwon, themeluesit të TerraLabs. Ngrirja përfshin asete masive të Bitcoin përmes dy shkëmbimeve. . Mediat koreane kishin raportuar se një urdhër-arrest një vjeçar ishte lëshuar për Kwon dhe pesë të tjerë duke përfshirë një bashkëthemelues, Nicholas Platias, për shkelje të Aktit të Tregjeve të Kapitalit.

Javën e kaluar, Kwon dhe Garda e tij e Fondacionit Luna u pretendua se kishin krijuar një portofol virtual të aseteve në Binance me afërsisht 3313 BTC të nesërmen pasi u lëshua një urdhër për arrestimin e Kwon.

Në të njëjtën javë, Ministria e Jashtme e Koresë së Jugut i shërbeu Kwon-it me një "Njoftim për kthimin e pasaportës" brenda 14 ditëve. Në njoftim thuhet se ai rrezikon që dokumenti i udhëtimit të zhvlerësohet administrativisht nëse nuk respekton afatin e caktuar.

BE miraton tekstin përfundimtar të MCA

Këshilli i BE-së miratoi tekstin përfundimtar të Tregjeve të Aseteve Kripto (MiCA) javën e kaluar dhe miratimin nga Komiteti i Çështjeve Ekonomike dhe Monetare të Parlamentit Evropian të planifikuar javën e ardhshme. MiCA është një grup i ri rregullash që kërkojnë një kuadër ligjor uniform për asetet kripto në BE dhe për të mbrojtur konsumatorët kundër manipulimit të tregut dhe krimit financiar. Gjithashtu do të kërkojë që ofruesit e shërbimeve të rëndësishme të aseteve të kriptove (CASP) të zbulojnë konsumin e tyre të energjisë. Një marrëveshje u arrit midis institucioneve të BE-së për MCA-në në qershor pas më shumë se dy vitesh konsultimesh, diskutimesh dhe ndryshimesh. Hapat e ardhshëm pas miratimit në parlament përfshijnë kontrollet e avokatit/gjuhësorit, një votim plenar në parlament dhe publikimin në gazetën zyrtare të BE-së.

Në lidhje me këtë, anëtarët e Parlamentit Evropian (PE) miratuan javën e kaluar një rezolutë për përdorim më të mirë të blockchain për të luftuar evazionin fiskal dhe që shtetet anëtare të BE të koordinojnë më shumë për tatimin e aseteve kripto. Rezoluta kërkon të sigurojë taksim të drejtë, transparent dhe efektiv për asetet e kriptove dhe që autoritetet të marrin në konsideratë një trajtim të thjeshtuar tatimor për tregtarët e rastësishëm ose të vegjël dhe transaksionet e vogla.

Shërbimet kripto nga BE në Rusi u ndaluan pas shtrëngimit

Si pjesë e paketës së tij të tetë të sanksioneve të ashpra kundër Rusisë për agresionin e saj kundër Ukrainës, Këshilli i BE javën e kaluar shtrëngoi ndalesat e tij ekzistuese për asetet kripto për përdoruesit në Rusi.

Të gjitha kuletat, llogaritë ose shërbimet e kujdestarisë së kripto-aseteve në Rusi u ndaluan pavarësisht nga sasia e portofolit – më parë lejohej deri në 10,000 euro. Ndalimi është pjesë e një zgjerimi të fushës së shërbimeve që nuk mund t'i ofrohen më qeverisë së Rusisë ose personave juridikë të vendosur në Rusi. Të tjera përfshijnë konsulencën e TI-së, këshillimin ligjor, arkitekturën dhe shërbimet inxhinierike.

Mastercard u ofron bankave një mjet të ri për të luftuar mashtrimin e kriptove

Korporata shumëkombëshe e shërbimeve financiare, Mastercard, lançoi javën e kaluar një produkt të ri për të ndihmuar bankat të vlerësojnë rrezikun e krimit të lidhur me tregtarët e kriptove në rrjetin e saj.

Sipas firmës analitike të blockchain Chainalysis, sasia e kriptove që hyjnë në kuletat e njohura se kanë lidhje kriminale u rrit në 14 miliardë dollarë vitin e kaluar. Kjo nxiti zhvillimin e Crypto Secure™, i projektuar për të kapërcyer hendekun midis financave tradicionale dhe kriptos. Platforma Crypto Secure, e mundësuar nga startup-i i sigurisë blockchain që Mastercard bleu vitin e kaluar, CipherTrace, u mundëson bankave dhe lëshuesve të tjerë të kartave të shohin vlerësime të koduara me ngjyra që përfaqësojnë rrezikun e aktivitetit të dyshimtë bazuar në ashpërsinë e rrezikut që varion nga i ulët në të lartë. Ajo nuk zgjedh të largojë apo jo një tregtar specifik kriptosh.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet thjesht një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles