Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 14

Published date:

Rusia aktivizon përdorimin e kriptove

Megjithëse Rusia ka sinjalizuar synimin e saj për të përdorur kriptovalutat për një kohë të gjatë, duket se ka një ndryshim në plan.

Vendi i udhëhequr nga Vladmir Putin javën e kaluar bëri një zbulim se ka ndaluar përdorimin e Bitcoin, Ethereum dhe kriptomonedhave të tjera për qëllime pagese brenda kufijve të tij. Përkundrazi, ato mund të përdoren vetëm për investime.

Një përkthim i lirë i ligjit, i publikuar në faqen e internetit të parlamentit rus, thotë: “Ndalohet transferimi ose pranimi i aktiveve financiare dixhitale si kompensim për mallrat e transferuara, punët e kryera, shërbimet e kryera, si dhe në çdo mënyrë tjetër që lejon ai që merr përsipër pagesën për mallra (punë, shërbime) nga një aktiv financiar dixhital, përveç rasteve kur parashikohet ndryshe nga ligjet federale."

Në janar, Banka e Rusisë propozoi një ndalim të plotë të kriptove - për pagesa ose investime. Megjithatë, që kur sanksionet perëndimore u vendosën pas pushtimit të Ukrainës, qëndrimi i Rusisë ndaj kriptomonedhës duket se ka ndryshuar.

Banka qendrore më vonë e bëri të qartë se nuk është kundër përdorimit të kriptomonedhave në transaksionet ndërkombëtare, por e kundërshton atë në frontin e brendshëm pasi pretendon se ato paraqesin disa rreziqe për investitorët me pakicë.

Madje pati bisedime për marrjen në konsideratëBitcoin si pagesë për eksportet e naftës dhe gazit të Rusisë.

Tesla në shitje të Bitcoin

Edhe prodhuesi i automjeteve elektrike, Tesla, ka bërë një kthesë disi, e cila zbuloi në raportin e fitimeve të tremujorit të dytë se shiti rreth 75% të zotërimeve të Bitcoin për të rritur bilancin e saj me 936 milionë dollarë në para. Prodhuesi i makinave, përmes CEO-t të tij, Elon Musk, në maj 2021 deklaroi në Twitter se nuk do të shesë asnjë nga Bitcoin-i i tij.

Tesla raportoi një humbje prej 106 milionë dollarësh në shitjen e Bitcoin të bërë publike javën e kaluar. Megjithatë, pavarësisht humbjes, Musk tha se kompania është “sigurisht e hapur për të rritur zotërimet tona të bitcoin në të ardhmen” dhe nuk ka shitur asnjë nga Dogecoin-in e saj. Sipas Arcane Research, Tesla shiti rreth 29,060 Bitcoin me një çmim mesatar prej 32,209 dollarë.

Efikasiteti i minierave të Bitcoin është përmirësuar

Pasi Këshilli i Minierave të Bitcoin (BMC) njoftoi se zbuloi se përzierja e qëndrueshme e energjisë e industrisë globale të minierave të Bitcoin ka arritur në 59.5%, disa entuziastë i kanë bërë thirrje Musk të rifillojë pranimin e Bitcoin si një metodë pagese për produktet e Tesla. Musk donte që përqindja e përdorimit të energjisë së rinovueshme për minierën e Bitcoin të ishte me shumë gjasa në ose mbi 50%, dhe se ka një tendencë drejt rritjes së këtij numri.

BMC javën e kaluar vuri në dukje një rritje prej 6% dhe një tregues se efikasiteti i minierave të Bitcoin është rritur me 46% nga TM2 2021 në TM2 2022, duke e bërë atë një nga industritë më të qëndrueshme globalisht.

Kjo rritje e efikasitetit ripohon faktin se ndërsa Rrjeti Bitcoin vazhdon të rritet, ai do të bëhet edhe më efikas me kalimin e kohës, thuhet në të.

Si një forum global vullnetar i minierave të Bitcoin dhe kompanive të tjera në industri, BMC zbuloi gjetjet e saj pas sondazhit të saj, i cili u fokusua në tre metrikë: konsumi i energjisë elektrike, efikasiteti teknologjik dhe përzierje e qëndrueshme e energjisë.

Ai mblodhi të dhëna nga mbi 50% e Rrjetit global të Bitcoin, që përfaqëson 107.7 exahash (EH), që nga 30 qershor 2022, për të treguar se anëtarët dhe pjesëmarrësit e tij në anketë aktualisht po përdorin energji elektrike me një përzierje të qëndrueshme të energjisë 66.8%.

Zhvillime të tjera të lidhura me minierat

Javën e kaluar, BTC.com pa që Bitcoin të hapi një rregullim të vështirësisë së minierave në lartësinë e bllokut 745920 të ulur me 5.01% në 27.69 T për të regjistruar rënien më të madhe në një vit. U raportua gjithashtu se rritja e hashrate u ngadalësua ndjeshëm në tremujorin e dytë–2022, veçanërisht në krahasim me vitin e kaluar duke pasur parasysh rimëkëmbjen e ndalimit pas Kinës dhe furinë e shpërndarjes së ASIC.

Sipas Luxor Mining , ngadalësimi është në përgjigje të drejtpërdrejtë ndaj ekonomisë së minierave të tregut, pasi shumë minatorë po mbyllen dhe kostot e tyre tejkalojnë fitimet që mund të shtrydhin në këtë mjedis armiqësor të çmimit hash.

Mesatarja lëvizëse 7-ditore e Bitcoin u rrit vetëm 7% në tremujorin e dytë–2022, ndryshe nga rritja prej 15% në tremujorin e parë–2022 dhe 27% në tremujorin e katërt–2021.

Jo vetëm falimentimet, deponia e Teslës, por edhe minatorët publikë?

Ndërsa disa faktorë mund të kenë çuar në trendin rënës në tregjet e kriptove në muajt e fundit, duke përfshirë falimentimet e raportuara dhe shkarkimin nga Tesla të dy të tretave të zotërimeve të saj Bitcoin, minatorët publikë mund të kenë luajtur gjithashtu një rol në të, sugjerojnë të dhëna të reja nga Arcane Research .

Firma e analitikës së kriptove vëren se minatorët publikë shitën pothuajse një të katërtën (25%) të zotërimeve të tyre Bitcoin me çmime të shitjes - dhe ne e dimë se sa shumë mund të thotë kjo.

Ata shitën vetëm midis 20% dhe 40% të prodhimit të tyre të bitcoin nga janari në prill. Deri në maj, ata shitën më shumë se 100% të prodhimit të tyre. Por qershori ishte kulmi - deri më tani. Ata shitën rreth 14,600 Bitcoin - pothuajse 4 herë nga shitja e majit. Kur llogaritet kundrejt 3,900 Bitcoin të prodhuar në muaj, kjo do të thotë që minatorët publikë shitën pothuajse 400% të prodhimit të tyre për të tharë zotërimet e tyre me gati 25%. Core Scientific dhe Bitfarms shitën më shumë ndërsa Marathon dhe Hut 8 tani mbajnë më shumë Bitcoin pasi nuk shitën në maj dhe qershor.

Në një raport tjetër në korrik, Arcane Research vëren se institucionet e mëdha kanë shitur 236,237 BTC që nga 10 maji.

Një javë me numra të ftohtë

Javën e kaluar pa Bitcoin të kalonte 22,000 dollarë , dhe Ethereum mbi 1,450 dollarë duke regjistruar një rritje 24-orëshe prej më shumë se 6.4%. Rritja çoi në një likuidim të Bitcoin prej rreth 189 milion dollarë në katër orë, ndërsa Ethereum likuidoi 118 milion dollarë.

Të dhënat e reja të publikuara në të njëjtën kohë tregojnë se vëllimi ditor i transaksioneve të BNB Chain ra 58.2% që nga 11 korriku që nga ATH e tij në nëntor 2021 ndërsa Solana dhe Ethereum ranë 18.1% dhe 13.7%. Adresat ditore aktive të zinxhirit BNB ranë me 68.8%, Ethereum me 27.2%, dhe Solana u rrit me 20.4%.

Për tendencat e tregut, anketa tremujore nga një panel prej 53 ekspertësh të industrisë, i kryer nga Finder në korrik, nxori parashikimin e tij të çmimeve për fundin e vitit 2022 . Ekspertët presin që Bitcoin të ketë një çmim prej 25,473 dollarë deri në fund të vitit, dhe Ethereum në 1,711 dollarë. Më shumë se 70% e tyre nuk shohin një rimëkëmbje nga tregu i ariut këtë vit. Ata gjithashtu rregulluan vlerësimin e tyre për vitin 2030 për vlerën mesatare të Ethereum – parashikimi i tyre fillestar prej 26,338 dollarë për vitin 2030 ra pak në raportin e prillit (23,372 dollarë) dhe tani është në 14,412 dollarë.

Megjithatë, në Ethereum, 1.7 miliardë dollarë kontrata të së ardhmes ETH u blenë brenda një ore javën e kaluar për të kërkuar vëllimin më të madh 7-mujor për orë të rrjetit në porositë e tregut.

Binance gjobitet nga Banka Qendrore e Holandës

Javën e kaluar, banka qendrore holandeze zbuloi se vendosi një gjobë administrative prej 3,325,000 euro për Binance Holdings Ltd më 25 prill 2022 për ofrimin e shërbimeve kripto në Holandë pa regjistrim.

Banka kulmore thotë se kompanitë që duan të ofrojnë shërbime kripto në Holandë "janë të detyruara të regjistrohen në DNB sipas Aktit të Pastrimit të Parave dhe Financimit të Terrorizmit (Parandalimi)" por Binance nuk e kishte bërë as pasi u paralajmërua në gusht 2021.

Ai thotë se Binance ka gëzuar një avantazh konkurrues sepse as nuk i ka paguar taksa DNB-së dhe as nuk ka bërë ndonjë kosto tjetër në lidhje me mbikëqyrjen e vazhdueshme gjatë periudhës së saj më shumë se një vit e gjysmë të shkeljes (maj 2020 deri në dhjetor 2021).

Megjithatë, ajo "moderoi gjobën me 5%" pjesërisht sepse Binance kishte bërë tani një aplikim regjistrimi - i cili aktualisht po vlerësohet nga DNB - dhe shkëmbimi ka qenë relativisht transparent në lidhje me operacionet e tij të biznesit gjatë gjithë procesit.

Ekonomitë e G20 folën përsëri për rregullimin e kriptove

Në një takim të Ministrave të Financave të G20 dhe Guvernatorëve të Bankës Qendrore në Bali më 15 dhe 16 korrik 2022 në një mënyrë hibride, u ra dakord midis ekonomive më të larta për të "forcuar koordinimin ndërkufitar dhe rregullimin e kripto-aseteve". Ata gjithashtu mbështetën zbatimin e Udhërrëfyesit të G20 për Rritjen e Pagesave Ndërkufitare. Se si do të funksionojnë këto masa do të duhej parë ndërsa zbatohen.

Platforma NFT e Tencent paloset lart

Platforma NFT e kompanisë më të madhe të internetit në Kinë Tencent ka njoftuar mbylljen e saj. Huan He ka qenë joprofitabile sepse qeveria kineze nuk lejon transaksione në tregun sekondar NFT ku ato mund të tregtohen me kripto.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles