Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 106

Published date:

Trump kërkon që të gjithë minierat e ardhshme të Bitcoin të kryhen në Amerikë

Donald Trump u takua me drejtuesit e CleanSpark Inc. dhe Riot Platforms, duke shprehur qëndrimin e tij të fortë për të gjithë Bitcoinin e mbetur që do të minohet në SHBA. Trump kritikon qëndrimin e Presidentit Biden ndaj Bitcoin, duke pretenduar se ai përfiton kombet rivale. Thirrja e Trump për minierat e brendshme të Bitcoin thekson një shtytje për kompanitë amerikane për të përdorur burimet lokale, duke kundërshtuar aktivitetet minerare të përqendruara aktualisht në vende si Kina dhe El Salvador. Me rreth 90% të furnizimit me Bitcoin të grumbulluar, është një garë për të parë se kush mund të nxjerrë të gjithë Bitcoin.

200 milion dollarë tërhiqen nga ETF-të e Bitcoin ndërsa afrohet pasiguria e Fed dhe CPI

ETF-të e bitcoin të listuara në SHBA përjetuan dalje neto prej 200 milionë dollarësh të martën, duke shënuar ditën e dytë radhazi të tërheqjeve pasi tregtarët rrezikonin përpara raporteve të rëndësishme ekonomike. Raporti tregoi se GBTC e Grayscale ishte goditja më e rëndë, duke llogaritur 120 milionë dollarë të daljeve dhe duke vazhduar prirjen e saj si ETF me performancën më të keqe që nga fillimi i saj. ETF të tjera si ARKB e Ark Invest, BITB e Bitwise, FBTC e Fidelity dhe HODL e VanEck gjithashtu panë dalje të konsiderueshme, pa asnjë hyrje të raportuar. Kjo valë riblerjesh përkoi me një rënie të shkurtër të çmimeve të Bitcoin në 66,200 dollarë përpara një rikuperimi, e nxitur nga kujdesi i tregut përpara Indeksit të Çmimeve të Konsumit (CPI).

Monedha e Meme e Andrew Tate arrin një kapak tregu shumë-milionësh

Andrew Tate , një ndikues i mediave sociale, ndezi polemika duke promovuar argumentet e tij Solana memecoin RNT dhe duke bërë deklarata të guximshme në Twitter. Ai premton se do të mbajë aktivet simbolike në vlerë prej 1 milion dollarësh nëse postimi i tij X merr mjaftueshëm retweet. Z. Tate gjithashtu pretendon se ai do të djegë disa nga argumentet që mban. Pavarësisht të gjitha këtyre pretendimeve të guximshme, tokeni RNT i Andrew Tate ka arritur një kapak tregu prej 61 milionë dollarësh.

MetaMask lançon shpërblime të reja Ethereum për të gjithë mbajtësit me aksione të grumbulluara

MetaMask ka lançuar grupimin e aksioneve, duke u mundësuar mbajtësve të ETH të marrin pjesë në validuesit e operuar nga Consensys, pavarësisht nga shuma e tyre simbolike, një largim nga kërkesa minimale e mëparshme prej 32 ETH. Ky veprim synon të demokratizojë aksionet duke zgjeruar aksesin përtej 1% të mbajtësve të ETH me portofol të mëdhenj. Përdoruesit mund të heqin dorë në çdo kohë, megjithëse koha e tërheqjes varet nga protokolli i radhës së daljes së verifikuesit të Ethereum. Funksioni është i disponueshëm për përdoruesit e kualifikuar globalisht, përveç në SHBA dhe MB.

Miratimi i plotë i ETF-ve Ether ka të ngjarë deri në shtator, kryesuesi i SEC-së Gensler

Kryetari i SEC, Gary Gensler, informoi senatorët gjatë një seance dëgjimore për buxhetin se miratimet për ETF-të spot Ethereum (ETH) pritet të përfundojnë deri në këtë verë. Ai theksoi progresin në trajtimin e kërkesave përfundimtare të regjistrimit për dosjet ETF, duke hapur rrugën për akses më të lehtë në fondet tregtare që mbajnë ETH aktuale, të ngjashme me ETF-të ekzistuese të bitcoin spot. Gensler u përmbajt nga klasifikimi përfundimtar i ETH si një mall, duke mbajtur qëndrimin e paqartë të SEC.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet thjesht një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles