Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 104

Published date:

Mt.Gox transferon 9 miliardë dollarë në Bitcoin ndërsa procesi i ripagimit vazhdon

Shkëmbimi i zhdukur i Bitcoin Mt.Gox , transferuar mbi 140,000 bitcoin, me vlerë rreth 9 miliardë dollarë në një adresë të vetme portofol të martën herët, duke bërë lëvizjen e parë të rëndësishme të aseteve nga kuletat e saj të ftohta në më shumë se 5 vjet. Ky transferim u përfundua me 13 transaksione dhe është pjesë e planit për të shlyer kreditorët deri më 32 tetor 2024 pas mbylljes së bursës në 2014 për shkak të një hakimi masiv. Administratori i besuar Nobuaki Koyabashi konfirmoi se asnjë aset nuk ishte shitur dhe menaxhohet në mënyrë të sigurt me pritjet që do të mbahen për një periudhë të gjatë kohore. Pavarësisht përpjekjeve për të mbajtur Bitcoin, çmimi ra me 1.4%, duke arritur në 67,680 dollarë nga një nivel i lartë i kohëve të fundit prej mbi 70,000 dollarë.

Tregtari mbledh 2,7 milion dollarë fitim në tregtinë MAGA Memecoin

Memecoin Trump MAGA pati një rritje të konsiderueshme çmimi pas një qëndrimi pro kriptos nga Donald Trump, duke çuar në një tregtar, të njohur si portofolin 0x303, duke bërë një fitim 2.6 milion dollarë në 3 ditë duke investuar mbi 535,000 dollarë në gjashtë miliardë token MAGA. Këto fitime befasuese ndezën pretendimet për tregtimin e brendshëm, megjithatë disa sugjerojnë se mund të jetë për shkak të aktivitetit të robotëve që shfrytëzojnë mundësitë e arbitrazhit. Vlera e tokenit MAGA u rrit me 82% në 24 orë, duke ilustruar rrezikun e lartë dhe paqëndrueshmërinë e memecoins.

Memecoin i mundësuar nga ChatGPT arrin arritjen e kapitalit të tregut prej 638 milionë dollarësh

Memecoin Turbo , i themeluar nga artisti dixhital Rhett Mankind me vetëm 69 dollarë të financuar, tani është rritur në qiell me mbi 2000% në 3 muajt e fundit, duke e shtyrë kapitalin e tregut mbi 600 milionë dollarë. Artisti dixhital Rhett Mankind ia atribuon suksesin natyrës së decentralizuar të shenjës me mungesën e përfshirjes së tij në menaxhim duke lejuar komunitetin të zbatojë idetë në mënyrë efektive. Pavarësisht se Turbo filloi si një projekt shaka në Prill 2023, ai tani është bërë një token kryesor memecoin që ka shkuar përtej pritshmërive. Me Memecoins që dominojnë hapësirën e kriptove, ne mund të presim të shohim më shumë interesa të hapura në tregun e kriptove.

Argjentina kërkon të përsërisë strategjitë e Bitcoin të El Salvadorit

Argjentina po punon me El Salvadorin për të mësuar nga adoptimi i Bitcoin dhe operacionet e kriptomonedhave. Komisioni Kombëtar i Letrave me Vlerë i Argjentinës u takua me Komisionin Kombëtar të Aseteve Dixhitale të El Salvadorit për të diskutuar miratimin dhe rregullimin e kriptove, duke u fokusuar në përvojën e El Salvadorit që nga miratimi i Bitcoin si mjet ligjor në 2021. Robert Silva, presidenti i Komisionit Kombëtar të Letrave me Vlerë të Argjentinës shprehu interes për forcimi i lidhjeve nëpërmjet marrëveshjeve të bashkëpunimit. Kjo nxjerr në pah lëvizjen pro kriptomonedhës së Argjentinës, pas zgjedhjes së presidentit miqësor ndaj Bitcoin, Javier Milei në 2023.

IBIT i BlackRock është tani ETF më i madh i Bitcoin në botë

BlackRock Bitcoin ETF, i njohur si (IBIT) ka regjistruar një hyrje rekord prej 102.5 milionë dollarësh më 28 maj 2024, duke tejkaluar Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) për t'u bërë Bitcoin ETF më i madh në mbarë botën. Që nga 28 maj 2024, IBIT mban 288,670 Bitcoin ndërsa GBTC ka 287,450 Bitcoin, të dyja të lançuara në janar. Përveç kësaj, të ardhurat e BlackRock dhe fondet e fokusuara në obligacione kanë investuar në IBIT, me blerjet e fundit mbi 4 milionë dollarë. Aktualisht, ETF-të spot Bitcoin mbajnë mbi 1 milion Bitcoin, me vlerë rreth 68 miliardë dollarë. Me lançimin e shpejtë të Ether ETF, aksionet tradicionale janë të gatshme për një ndërprerje.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet thjesht një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles