Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

Shikimi i Trendit të Biteve të ProBit: 5 parashikime për t'u kujdesur në 2024

Published date:

Me 2024-ën që po shkon mirë, ne hedhim një sy përpara te temat mbizotëruese që do të formojnë 11 muajt e ardhshëm në hapësirën e kriptove. Në këtë edicion special të ProBit Bits, ne ofrojmë pesë parashikime kryesore që besojmë se do të luajnë një rol të madh në përcaktimin e peizazhit të blockchain. Nga përshpejtimi i rrjeteve të Layer 2, tek ndjenjat rritëse rreth Bitcoin, disa faktorë tregojnë për një vit optimist për miratimin e vazhdueshëm të blockchain. Në një industri të mbushur me premtime dhe pasiguri, ne e përfundojmë parashikimin tonë me një tregim kryesor që do të ngrihet mbi të gjitha - vazhdoni të lexoni për të zbuluar se çfarë mund të jetë.

Çmimi i Bitcoin do të arrijë nivele të reja

Ka tregues të fortë se viti 2024 mund të jetë një vit i rëndësishëm për trajektoren e çmimeve të Bitcoin, me disa analistë që parashikojnë se mund të kalojë 100,000 dollarë për herë të parë. I planifikuar të ndodhë në prill, përgjysmimi i katërt i Bitcoin do të çimentojë më tej pozicionin e BTC-së si një aktiv dixhital i pakët dhe me deflacion. Duke ulur përgjysmë shpërblimet për minatorët, kjo ngjarje kyçe paralajmëron fillimin e një cikli të ri tregu demi nëse historia përsëritet.

Përgjysmimet kanë ndezur historikisht rritje të çmimeve meteorike për shkak të ndikimit të tyre në dinamikën e ofertës dhe kërkesës së Bitcoin. Me çdo dukuri, blerësit kërkojnë të marrin furnizimin fiks të BTC përpara se inflacioni të ngadalësohet më tej. Pritshmëria në rritje rreth ngjarjes së këtij prilli po nxit tregun.

Për më tepër, miratimi i shumëpritur i ETF-ve spot Bitcoin në SHBA heq barrierat kryesore për adoptimin institucional. Fondet e rregulluara do t'u japin investitorëve makro të kujdesshëm mjetet e tyre të para të vërteta për të fituar ekspozim përmes shkëmbimeve tradicionale. Firmat e mëdha si BlackRock janë gati për të futur në bord pishinën e tyre kolosale të kapitalit.

Ndërsa rregullatorët amerikanë përqafojnë produktet e Bitcoin, institucionet globale do të ndjejnë besim në rritje për të marrë pjesë. Ky moment vendimtar për pranimin e rrymës kryesore mund të zhbllokojë një kërkesë të re të paprecedentë. Disa parashikime vlerësojnë se flukset hyrëse të ETF arrijnë në 14 miliardë dollarë vetëm në vitin e parë.

Me erërat kryesore të përgjysmimit të vitit 2024 dhe miratimet e ETF që po përafrohen, të gjitha kushtet duken të pjekura që Bitcoin të arrijë nivele të reja. Nëse historia përsëritet, thyerja e gjashtë shifrave do të përfaqësonte sjelljen tipike të tregut pas përgjysmimit të demit dhe çimento BTC-në si një pajisje brenda portofoleve kryesore.


Projektet e shtresës 2 të vendosura për të ekzekutuar

Ka disa faktorë që tregojnë se viti 2024 do të jetë një vit i ri për rrjetet e Layer 2 . Ndërsa teknologjitë e blockchain vazhdojnë të evoluojnë dhe të gjejnë aplikime më të gjera komerciale, nevoja për zgjidhje të shkallëzueshme është e domosdoshme. Protokollet e shtresës 2 ofrojnë një rrugë efikase dhe efektive drejt zgjidhjes së trilemës së bllokut të sigurisë, decentralizimit dhe shkallëzimit.

Parashikimet parashikojnë vëllime shumë më të larta transaksionesh dhe aktivitet rrjeti nëpër rrjete të decentralizuara si Ethereum në 2024. Megjithatë, mbingarkimi dhe kostot e Layer 1 mbeten barriera ndaluese. Shtresa 2 e adreson këtë duke kryer operacione jashtë zinxhirit, duke mundësuar xhiro shumë më të madhe duke ruajtur sigurinë. Zgjidhjet si Optimistic dhe Zero Knowledge Rollups janë gati të fitojnë miratim të gjerë pasi përmirësojnë pa probleme rrjete si Ethereum dhe Bitcoin.

Rrjetet kryesore të shtresës 2 si Arbitrum , Optimism dhe Polygon kanë krijuar tashmë një vlerë totale të konsiderueshme të bllokuar dhe baza të forta përdoruesish. Por përmirësimet e rëndësishme të platformës, përputhshmëria me shumë zinxhirë dhe integrimi i veçorive të avancuara ka të ngjarë të shtojnë rritjen e përdoruesve. Vëmendja dhe aktiviteti i zhvilluesve është përshpejtuar gjithashtu rreth rrjeteve si ImmutableX të optimizuar për NFT dhe lojëra.

Investitorët tradicionalë kanë demonstruar interes në rritje për mjetet e rregulluara të investimeve të kriptove si ETF-të që do të miratohen në vitin 2024. Rrjetet e shtresës 2 do të jenë integrale për të nxitur rastet e përdorimit institucional dhe të pavarur që kërkojnë efikasitet dhe shkallëzim të përmirësuar mbi kufizimet e Shtresës 1. Përparimi i shtresës 2 është gjithashtu thelbësor për iniciativat e Web3 që kërkojnë xhiro në nivel ndërmarrjeje si metaverset dhe lojërat blockchain. Përparimi i tyre varet nga rrjete të sigurta dhe me performancë të lartë të afta për të mbështetur vëllime të larta transaksionesh - një zonë që Layer 2 po e zgjidh në mënyrë unike përmes përpunimit jashtë zinxhirit.

Qeveritë do të bashkohen në CBDC

Viti i ardhshëm do të shohë që bankat qendrore dhe qeveritë të rrisin ndjeshëm përpjekjet e tyre për të zhvilluar dhe zbatuar monedhat dixhitale të bankës qendrore . Pas një kohe të gjatë duke u parë me më shumë kujdes, monedhat dixhitale tani shihen gjithnjë e më shumë si mundësi dhe jo si kërcënime nga zyrtarët e sektorit publik. Ndërsa CBDC-të dhe asetet dixhitale të rregulluara përparojnë, rastet dhe aplikacionet e përdorimit të zbatueshëm po shfaqen nga të cilat juridiksionet kryesore duan të përfitojnë.

Në vitin 2024, bankat qendrore do të angazhohen shumë në eksperimentimin e modeleve të ndryshme të CBDC dhe funksioneve të testimit si në kontekstin e shitjes me pakicë ashtu edhe në atë institucional. Ata do të eksplorojnë zgjidhje për optimizimin e ndërveprimit midis CBDC-ve dhe monedhave të tjera të rregulluara si depozitat bankare të tokenizuara dhe monedhat e qëndrueshme. Me krijimin e kornizave rregullatore për këto asete në shumë rajone, theksi në integrimin e modeleve në përputhje do të intensifikohet.

Vende si Koreja e Jugut planifikojnë të pilotojnë programe që përfshijnë qindra mijëra qytetarë për të vlerësuar përvojën e përdoruesit të CBDC-ve në transaksione reale. Ndërsa pagesat dixhitale rriten globalisht, qeveritë pranojnë nevojën për të prezantuar zgjidhje të shkallëzuara që plotësojnë kërkesën publike.

Me modernizimin e sektorit financiar për të shfrytëzuar hapësirën e aseteve dixhitale, bankat qendrore do të kërkojnë të vendosin rolin e tyre në ruajtjen e sovranitetit mbi emetimin e parave. Vitin e ardhshëm do të shikojë që koordinimi midis sektorëve publikë dhe privatë të rritet për të zhvilluar CBDC gjithëpërfshirëse dhe të rregulluara mirë që plotësojnë shinat ekzistuese të pagesave ndërsa shoqëria lëviz gjithnjë e më shumë në internet.

Kthimi NFT duket i madh

Të gjithë treguesit tregojnë për një rikthim të fuqishëm të NFT-ve në vitin 2024. Ndërsa vëllimet e tregtimit ranë për pjesën më të madhe të vitit 2023, tetori shënoi një pikë kthese ku vëllimet mujore më në fund u rritën sesa u ulën. Kjo rritje mori vrull në nëntor, duke sinjalizuar optimizëm në rritje midis blerësve dhe shitësve.

Ndoshta më e rëndësishmja, nëntori pa që Bitcoin NFT të arrinin vëllimet më të larta të tregtimit të çdo blockchain për herë të parë. Ky sukses i koleksioneve të bazuara në Bitcoin nxjerr në pah inovacionin në rritje që po zgjeron përdorimin e NFT-ve përtej fotografive bazë të profilit dhe veprave të artit. Ndërsa aplikacionet e reja vazhdojnë të shfaqen, ato do të sjellin më shumë segmente të popullsisë si konsumatorë dhe krijues të interesuar.

Markat e mëdha dhe shitësit me pakicë po luajnë gjithashtu një rol më të madh duke lançuar koleksionet dhe iniciativat NFT. Këto partneritete të profilit të lartë rrisin aksesin dhe ekspozimin. Ndërsa NFT-të e tregut masiv bëhen më të zakonshme në vitin 2024, ato do të normalizojnë teknologjinë për publikun e gjerë dhe do të krijojnë njohje.

Ndërkohë, shumë lojëra të shumëpritura të bazuara në blockchain janë vendosur të fillojnë plotësisht vitin e ardhshëm. Ndërsa lojtarët fillojnë të vlerësojnë përfitimet e zotërimit të vërtetë dixhital të artikujve në lojë, këta tituj janë gati të jenë shtytës të rëndësishëm të adoptimit të NFT. Lojërat e suksesshme madje mund të ringjallin interesin për blerjet spekulative të aseteve virtuale.

Me shfaqjen e një ndjenje më pozitive të tregut, inovacionit të vazhdueshëm dhe infiltrimit më të madh të rrjedhës së përgjithshme, perspektiva për vëllimet dhe kreativitetin e tregtimit NFT duket e mirë në drejtim të vitit 2024. Sektori duket i gatshëm të rimarrë vrullin dhe të shtyjë më tej në rrjedhën kryesore tregtare.

Ndër të gjitha rrëfimet, AI do të dalë në krye

Konvergjenca e AI dhe kriptomonedhës po fiton vrull të konsiderueshëm si një narrativë e re e gatshme të zërë skenën qendrore në vitin 2024. Siç dëshmohet nga rritja e fundit e interesit dhe fuqisë së performancës së shenjave të lidhura me AI , më shumë vëmendje po bashkohet rreth kësaj sinergjie teknologjish.

Disa faktorë tregojnë se AI do të rritet si narrativa kryesore e vitit 2024. Integrimi i AI do të revolucionarizojë industri të ndryshme duke shfrytëzuar mësimin e makinerive, analizën parashikuese dhe teknologji të tjera thelbësore. Disa projekte inovative tashmë po demonstrojnë raste të përdorimit premtues në të gjithë kujdesin shëndetësor, financat, logjistikën dhe sektorë të tjerë.

Oreksi i investitorëve për projektet e AI është forcuar gjithashtu në mënyrë të konsiderueshme. Raporti zbuloi se financimi për projektet web3 të lidhura me AI u rrit në 298 milionë dollarë vetëm në vitin 2023, dyfishi i shumës totale të financimit nga shtatë vitet e mëparshme të kombinuara. Ndërkohë, monedhat më të mira të AI tejkaluan ndjeshëm kriptovalutat kryesore si Bitcoin dhe Ethereum gjatë vitit të kaluar.

Për më tepër, AI ka potencialin për të demokratizuar aksesin në modele të sofistikuara përmes protokolleve të decentralizuara. Njëkohësisht, rritja e tokenizimit të RWA rrit tërheqjen e teknologjisë blockchain për asetet dhe ndërmarrjet jashtë zinxhirit. Këto tendenca zgjerojnë qëllimin dhe dobinë e teknologjisë. Rritja e interesit të investitorëve për shenjat e AI deri në vitin 2023 sugjeron një vrull të vazhdueshëm në vitin e ri. Rritja e shumave të financimit përshpejton zhvillimin e aplikacioneve me ndikim. Kjo pason interesin në rritje të publikut global për AI, i theksuar përmes tendencave të kërkimit në Google të vitit 2023 që ia kaluan edhe "kriptos".

Ndërsa AI adreson sfidat rreth shkallëzueshmërisë, migrimit të të dhënave dhe përdorshmërisë pa probleme, ajo rrit përvojën e përdoruesit për të tërhequr një audiencë më të gjerë. Projektet që ofrojnë këto lloj zgjidhjesh duken të pozicionuara mirë për të udhëhequr. Sinergjitë midis AI dhe kriptos po krijojnë mundësi të prekshme që paraqesin kthime dhe përçarje.

. . .

MOFIMI

Informacioni i dhënë në këtë faqe interneti është vetëm për qëllime informative dhe nuk përbën këshillë financiare. ProBit Global nuk është përgjegjës për çdo humbje ose dëmtim që vjen nga përdorimi i kësaj faqeje interneti ose ndonjë nga informacionet e përfshira këtu. Tregtimi me kriptovaluta mbart një nivel të lartë rreziku dhe mund të mos jetë i përshtatshëm për të gjithë investitorët. Ne ju rekomandojmë fuqimisht që të kërkoni këshilla të pavarura financiare përpara se të merrni ndonjë vendim investimi.

Related articles