Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 32

Published date:

ICYMI, këtu janë disa nga zhvillimet kryesore në hapësirën e kriptove dhe blockchain gjatë javës së kaluar që ne mendojmë se duhen vënë re. Na tregoni se çfarë mendoni për përpilimin, abonohuni dhe duartrokitni nëse ju pëlqen. Gëzuar lexim!

Përdoruesit kryesorë të FTX ishin nga Dy ishujt e vegjël

Ata që shpresojnë se shumica e përdoruesve të trazuar të shkëmbimit FTX do të kishin ardhur nga një ekonomi e madhe mund ta shohin këtë zhgënjyese. Shpërndarja globale e klientëve (siloset WRS dhe Dotcom) që nga data e peticionit tregon se shumica e përdoruesve të shkëmbimit FTX ishin nga Ishujt Kajman (22%) dhe Ishujt e Virgjër (11%). Vende të tjera që përbëjnë një numër të konsiderueshëm përdoruesish përfshijnë Kinën (8%), Mbretërinë e Bashkuar (8%) dhe Singapori (6%). Ndërsa dokumenti nuk tregon se sa përqind e përdoruesve turq ishin në bursë përpara rënies së tij, Turqia kohët e fundit filloi hetimin ndaj ish-CEO të FTX, Sam Bankman-Fried, mbi akuzat për mashtrim me disa nga pasuritë e tij të sekuestruara.

MAS: Nuk mund të bënte shumë një rregullator për të shpëtuar investitorët nga kolapsi i FTX

Autoriteti Monetar i Singaporit (MAS) u bë një nga rregullatorët financiarë në botë që doli për të korrigjuar keqkuptimet rreth asaj që një organ rregullator mund të kishte bërë për të shmangur ndikimin e kolapsit të FTX tek investitorët.

Ai thotë se ishte e pamundur të mbroheshin përdoruesit vendas që merreshin me FTX pasi shkëmbimi nuk është i licencuar nga MAS dhe operon në det të hapur. Në lidhje me arsyen pse FTX nuk u vendos në Listën e Paralajmërimeve të Investitorëve (IAL) si Binance, pavarësisht se të dyja nuk ishin të licencuara nga MAS, ajo thotë se Binance ishte përfshirë në kërkesën e palicensuar të klientëve. Binance po ofronte gjithashtu lista në dollarë Singapori të cilat FTX nuk i bëri.

Kenia ka të ngjarë të jetë vendi i parë afrikan që takson përdoruesit e kriptove

Kenia thotë se do të fillojë të tatojë katër milionë pronarët e kriptove të vendit pas prezantimit të planifikuar të Projektligjit të Tregjeve të Kapitalit (Amendamenti) 2022, i cili do të shohë transaksionet në shkëmbimet e kriptove dhe kuletat dixhitale të tatohen si akciza e ngarkuar për transaksionet bankare. Autoriteti i të Ardhurave të Kenias (KRA) do të vazhdojë me planin pasi deputetët të miratojnë ndryshimet në ligj. Projektligji do t'u kërkojë pronarëve të kriptove në Kenia që t'i ofrojnë Autoritetit të Tregjeve të Kapitalit (CMA) informacion specifik për qëllime tatimore, në një lëvizje që do të bëjë që Kenia të sjellë rrjedhën kryesore të kriptove dhe të zgjasë rregullimin për herë të parë.

Cili është parashikimi juaj i përgjysmimit të çmimit para dhe pas Bitcoin?

Ju mund të bashkoheni me vagonin. Projeksionet e lidhura me përgjysmimin e Bitcoin për çmimin e kriptomonedhës më të mirë kanë filluar të qarkullojnë pavarësisht se ngjarja është planifikuar të ndodhë ende në më shumë se një vit (prill 2024). Kapitalisti sipërmarrës miliarderi, Tim Draper, parashikon se Bitcoin do të arrijë në 250,000 dollarë deri në qershor 2023. Arsyetimi i tij për shpërbërjen e pritshme vitin e ardhshëm është përgjysmimi, si dhe femrat e mbetura të shquara demografike të pashfrytëzuara të Bitcoin. Parashikimi i Draper ndjek atë të Pantera Capital i cili projekton se, nëse historia përsëritet pasi tregu zakonisht arrin kulmin mesatarisht 1.3 vjet përpara dhe 1.3 vjet të tjera pas përgjysmimit, Bitcoin do të rritet në 36,000 dollarë para ngjarjes dhe 149,000 dollarë më pas. QV studioi ndryshimin në raportin e stokut ndaj rrjedhës përgjatë çdo përgjysmimi për të arritur në përfundimin e tij.

Nju Jorku do të ndalojë minierat e kriptove PoW për dy vjet

Ndërkohë, guvernatorja e Nju Jorkut, Kathy Hochul , nënshkroi moratoriumin e minierave të provës së punës (PoW) në ligj për ta bërë shtetin të parën në SHBA që ndalon aktivitetin e minierave të kriptove PoW për dy vjet. Mund të kujtohet se pas ndalimit të aktiviteteve të lidhura me kriptografinë në Kinë, veçanërisht minierat, disa biznese minerare kanë hyrë në SHBA. Argumenti i shtetit se konsumi i energjisë së minierave të kriptove është në mënyrë eksponenciale përtej industrive të tjera ishte përshkruar më parë si i rremë nga Dhoma e Tregtisë Dixhitale, shoqata botërore e tregtisë së blockchain.

Shitjet e NFT ulen në 2022 më të ulëta, tregon rekord

Platforma e lojërave NFT Balthazar DAO vuri në dukje në Përditësimin e saj të fundit NFT Marketplace se shitjet e NFT u ulën me mbi 100 milionë dollarë në nëntor (ose -20% krahasuar me tetorin). Ai thotë se shitjet e NFT në pesë tregje kryesore - OpenSea, Magic Eden, X2Y2, LooksRare dhe Solanart - të kombinuara ishin 394.02 milionë dollarë amerikanë në nëntor, më e ulëta e regjistruar në 2022. Vetëm Magic Eden ishte tregu i vetëm nga të pestët që pa një rritje nga 58.66 milionë dollarë në tetor në 94.40 milionë dollarë në nëntor.

Ndërkohë, OpenSea, tregu më i madh NFT në botë, ka parë më shumë volum tregtimi këtë vit deri më sot në krahasim me vitin e kaluar.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles