Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 97

Published date:

Polkadot po garon në Indianapolis 500 me makinën e tyre të markës kripto

Polkadot, një blockchain i themeluar nga bashkë-themeluesi i Ethereum, Gavin Wood, po futet në garat e IndyCar duke sponsorizuar Conor Daly në Indianapolis 500. Partneriteti mblodhi mbështetje dhe miratim përmes komunitetit Polkadot me një vlerësim 95.8% të votave. Ky partneritet do të mbulojë shpenzimet e pjesëmarrjes së Conor Daly në 2.1 milionë dollarë. Daly, një shofer i njohur garash me përvojë në IndyCar dhe NASCAR, u zgjodh për aftësinë e tij për shpejtësi dhe përshtatshmëri që përputhet me etikën e Polkadot. Me ndërthurjen e kriptove me sportet motorike si bashkëpunimi i McLaren Racing me Tezos, nxjerr në pah potencialin për decentralizim për të dyja industritë.

Shitja paraprake e Slothana Memecoin mbledh mbi 10 milion dollarë në 2 javë

Sezoni i Memecoin është ende këtu me Slothana, një memecoin i ri Solana që po rritet me shpejtësi në popullaritet me mbi 10 milionë dollarë të mbledhura në 13 ditë, duke e bërë atë një nga parashitjet më të mëdha të vazhdueshme të Solana në histori. Projekti ka rreth 14,000 ndjekës në X dhe komunikon tërësisht me komunitetin e tyre përmes faqes së tyre zyrtare të internetit. Përfshirja e komunitetit të Slothana-s e ka bërë atë një nga memecoinët më të kërkuar pasi ekipi ka demonstruar të përshtatet me blloqet e rrugëve dhe ka lejuar komunitetin e tyre të marrë pjesë në sondazhe për listimin e preferencave. Ndërsa popullariteti i memecoins ka qenë i vazhdueshëm gjatë muajve të fundit të 2024-ës, investoni me kujdes pasi këto asete dixhitale janë shumë të paqëndrueshme.

Ish-këshilltari i Ethereum paraqet një padi prej 9.6 miliardë dollarësh kundër qeverisë amerikane

Steven Nerayoff, një këshilltar i hershëm i Ethereum ka ngritur një padi prej 9.6 miliardë dollarësh kundër qeverisë amerikane për akuza të rreme dhe keqtrajtim nga agjentët federalë nga 2019 deri në 2023. Nerayoff akuzoi agjentët për ngacmim, frikësim dhe fabrikim të provave gjatë një beteje ligjore që përfundoi në maj 2024 me pushimin e çështjes. Padia e Nerayoff pretendon dëmtime të reputacionit dhe biznesit për shkak të sjelljes së keqe federale; ai ka punësuar avokatin Alan Dershowitz për konsultim për padinë e tij. Më parë, Nerayoff kritikoi Ethereum për aktivitete të supozuara të paligjshme dhe marrëveshje të fshehtë me rregullatorët, duke krijuar polemika dhe beteja ligjore brenda komunitetit të kriptove.

Nxehet salla e gjyqit në Manhattan mbi mashtrimin e dyshuar prej 100 milionë dollarësh Solana

Në një gjyq në Manhattan në vazhdim, përplasjet e Avraham Eisenberg me prokurorët federalë për mashtrimin e tij prej 100 milionë dollarësh   në platformën Solana DeFi Mango Markets përbën aktivitet kriminal sipas ligjit amerikan. Avokatët e Eisenberg argumentojnë se prokuroria nuk arrin të sigurojë elementë thelbësorë, siç është klasifikimi i aseteve si mallra, megjithatë avokatët e qeverisë amerikane besojnë se veprimet e Eisenberg janë të rëndësishme për mashtrimin tradicional të teknologjisë së lartë. Mashtrimi i supozuar po manipulonte shenjën amtare të Mango, duke rezultuar në falimentim dhe duke nxitur veprime ligjore nga organet rregullatore. Ky është një debat i prekshëm pasi veprimet që lejohen në një treg duhet të konsiderohen të paligjshme edhe nëse zbulohen shfrytëzime të tilla.

Sui Gaming Handheld Sfidat Sistemet Handheld, Përvoja premtuese e PC dhe Crypto Gaming

Mysten Labs, kompania që qëndron pas Sui, është bashkuar me Playtron për të lëshuar pajisjen e lojërave të dorës SuiPlay0x1 në ngjarjen Sui Basecamp në Paris. Pajisja e lojrave në dorë është planifikuar për një lëshim në vitin 2025, që funksionon në sistemin operativ Playtron të bazuar në Linux, lejon përputhshmërinë me lojërat e bllokut Sui dhe madje edhe lojërat për PC nga platforma të tilla si dyqani Steam dhe Epic Games. Playtron po ripërcakton industrinë e lojërave për të mbështetur lojërat blockchain ku Steam dhe Nintendo kufizuan mbështetjen për lojërat blockchain. Mysten Labs planifikon të sigurojë një pikë hyrëse të lirë për pajisjen për ta bërë atë më të aksesueshme dhe shpreson të tërheqë përdorues të rinj në ekosistemin e lojërave kripto. Çmimi i pajisjes dhe ndonjë shpërblim simbolik nuk janë shpallur ende.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles