Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 28

Published date:

Në rast se i keni humbur, këtu janë disa nga zhvillimet kryesore në hapësirën e kriptove gjatë javës së kaluar që mendojmë se do të ishin me interes për ju. Shikoni edicionin e kësaj jave të ProBit Global (Blockchain) Bits. Gëzuar lexim!

Apple iu bashkua kamionçinës NFT

Javën e kaluar Apple përditësoi Udhëzuesin e Rishikimit të Dyqanit të Aplikacioneve për të përfshirë aksesin në tokenat e pandryshueshëm (NFT). Megjithëse përditësimi është për të mbështetur veçori të reja në lëshimet e ardhshme të OS, ai tani do të lejojë blerjen brenda aplikacionit të shesë shërbime që lidhen me NFT-të, si p.sh. prerja, listimi dhe transferimi.

Përdoruesit mund të shikojnë NFT-të e tyre ose të shfletojnë koleksionet NFT në pronësi të të tjerëve, por jo të zhbllokojnë veçoritë ose funksionalitetin brenda aplikacionit, duke përfshirë lidhjet e jashtme ose thirrjet e tjera për veprim që i drejtojnë klientët drejt mekanizmave të blerjes, përveç blerjeve përmes aplikacionit.

Ndërkohë, kompania e teknologjisë do të marrë shkurtimin e saj të zakonshëm prej 30% nga të gjitha transaksionet, gjë që kufizon disi tërheqjen e saj.

Gjithashtu, megjithë rënien në tregun NFT, banka zvicerane Seba e fokusuar në kriptovalutat nuk është e frenuar. Krejt e kundërta, banka javën e kaluar njoftoi një zgjidhje kujdestarie që do t'i lejojë klientët e saj të ruajnë çdo NFT të bazuar në Ethereum.

Precedenti i ri i vendosur si NFT njihet në një gjykatë

Në atë që është konsideruar si një vendim i parë në llojin e tij në Azi, një gjyqtar i Gjykatës së Lartë në Singapor ka vendosur që NFT-të mund të konsiderohen një formë pronësie. Gjykatësi Lee Seiu Kin mori vendimin në rastin e një pretenduesi i cili ka përdorur një Bored Ape NFT si kolateral në NFTfi, ku pretenduesi ishte renditur shumë nga sistemi i renditjes së platformës.

Kërkuesi zbuloi se Bored Ape NFT ishte listuar për shitje në OpenSea nga një huadhënës pasi nuk kishte paguar në kohën e caktuar. Duke pasur parasysh rrezikun real të shpërndarjes dhe asgjësimit të NFT-së, paditësi bëri një kërkesë në gjykatë duke kërkuar një urdhër pronësie që ndalonte të pandehurin të merrej me Bored Ape NFT në çfarëdo mënyre deri pas gjykimit.

Në një vendim që mund të krijojë një precedent për njohjen e NFT-ve, NFTgators raporton se Justice Lee ra dakord me kërkesën e paditësit për t'i shërbyer dokumentet e gjykatës huadhënësit përmes Twitter, Discord dhe një adrese të portofolit kripto.

Singapori vendos kërkesat për zhvillimin e monedhave të qëndrueshme

Autoriteti Monetar i Singaporit (MAS) publikoi javën e kaluar dy dokumente konsultimi që propozonin masa rregullatore për hapësirën e kriptove.

Ata duan të reduktojnë rrezikun e dëmtimit të konsumatorit nga tregtimi i kriptomonedhave dhe të mbështesin zhvillimin e monedhave të qëndrueshme si një mjet i besueshëm shkëmbimi. Masat e propozuara mbulojnë tre fusha të gjera: aksesin e konsumatorëve, sjelljen e biznesit dhe rrezikun e teknologjisë.

MAS do të rregullojë emetimin e monedhave të qëndrueshme që janë të lidhura me një monedhë të vetme (“SCS”) dhe kanë një vlerë prej mbi 5 milionë S$.

Kërkesat kryesore të propozuara për emetuesin SCS përfshijnë mbajtjen e aktiveve rezervë në para, ose ekuivalente të mjeteve monetare, në 100% të vlerës nominale të SCS në qarkullim, dhe këto aktive duhet të shprehen në të njëjtën monedhë si monedha e lidhur. Të gjitha SCS të lëshuara në Singapor duhet të lidhen vetëm me dollarin e Singaporit ose me çdo monedhë të Grupit të Dhjetë (G10). Lëshuesit duhet të publikojnë një letër të bardhë që zbulon detajet e SCS dhe, në çdo kohë, të plotësojnë një kërkesë kapitali bazë prej 1 milion S$ ose 50% të shpenzimeve operative vjetore të emetuesit SCS.

Ministri ndan se mashtrimet e lidhura me kriptomat u rritën ndjeshëm në Singapor

Megjithatë, në Singapor, Ministria e Punëve të Brendshme të vendit javën e kaluar tha se numri i rasteve të mashtrimit me kriptomonedha të raportuara në polici është rritur ndjeshëm. Nga 125 në 2019 në 397 në 2020 dhe 631 në 2021, z. K Shanmugam, Ministri, vëren në një përgjigje me shkrim ndaj një pyetjeje parlamentare mbi numrin e mashtrimeve të lidhura me kriptovalutat të raportuara çdo vit gjatë tre viteve të fundit.

Ai deklaron se shumica dërrmuese e mashtrimeve me kriptovaluta kryhen jashtë Singaporit. Prandaj, ekziston një kufi se sa mund të bëjnë agjencitë e zbatimit të ligjit në Singapor. Shanmugam thotë se ata shikojnë nivelin e bashkëpunimit nga agjencitë e huaja të zbatimit të ligjit.

Rishi Sunak bëhet kryeministër i Britanisë

Deputeti konservator Rishi Sunak u bë kryeministër i Britanisë javën e kaluar pasi të tjerët u larguan nga gara. Ashtu si Liz Truss, e cila ishte kryeministrja britanike për rreth një muaj tani, Sunak ka bërë një deklaratë kripto-miqësore në të kaluarën. Ai njihet si një avokat i vendosur për kripto dhe blockchain.

Ish-analisti i Goldman Sachs ka shprehur në disa raste një qëndrim pozitiv ndaj kriptove. Ndërsa ishte ministri përgjegjës për financat e Britanisë, ai përshkroi një plan të madh për ta bërë vendin një qendër globale kripto në prill. Kjo përfshinte sjelljen e monedhave të qëndrueshme brenda sistemit të pagesave të vendit.

lidhje me atë që ai mund të bënte për kripto-n në MB., disa raporte sugjerojnë se Sunak mund të kërkojë të harmonizojë përpjekjet e rregullatorëve të ndryshëm të Mbretërisë së Bashkuar për policimin ose nxitjen e kriptove në MB.

EY ndihmon zyrat publike të Norvegjisë për të testuar lëvizjen në Metaverse

Nga InterPol në Norvegji, EY ka punuar me Qendrën e Regjistrimit të Brønnøysund dhe administratën tatimore Norvegjeze për t'u bërë zyrat e para publike norvegjeze që testojnë shërbimet e informacionit në botën virtuale të Decentrallandës!

Ajo shënon hyrjen e një organizate tjetër publike në botën e Metaverse, e cila sugjeron të brendshëm që mund të shohë një vlerë tregu prej 47.48 miliardë dollarësh përpara se të rritet në 678.8 miliardë dollarë deri në vitin 2030. Interpoli zbuloi kohët e fundit Metaverse-in e parë të krijuar posaçërisht për zbatimin e ligjit në mbarë botën.

Sipas EY, qëllimi i marrëveshjes Metaverse është të arrijë përdoruesit përkatës dhe më të rinj. Do të ndihmojë për të mundësuar raportimin e saktë të llojeve të reja të shërbimeve, kompanive dhe të ardhurave të tilla si kriptomonedha. Firma konsulente globale beson se do të ketë një nevojë në rritje për shërbime që lidhen me Metaverse duke ecur përpara.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles