Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 11

Published date:

Nga MAS 3AC i Singaporit për dhënien e informacioneve të rreme ose mashtruese për ligjvënësit rusë që hartonin një ligj që mund të bënte që emetuesit e aseteve dixhitale të përjashtoheshin nga TVSH-ja, java e kaluar ishte mjaft interesante për kriptomat. Gëzuar lexim!

Rregullatori Financiar i Singaporit qorton 3AC për informacion të rremë

Javën e kaluar Autoriteti Monetar i Singaporit (MAS) i shtoi problemet e 3AC pasi qortoi firmën problematike të kriptos për gjoja sigurimin e informacionit të rremë tek rregullatori pasi tejkaloi pragun e aseteve të lejuara nën menaxhim (AUM) si një kompani e regjistruar e menaxhimit të fondeve (RFMC). .

MAS thotë se 3AC u regjistrua në vitin 2013 si një RFMC që nuk do të ketë më shumë se 30 investitorë të kualifikuar dhe jo më shumë se 250 milion dollarë AUM. Në vend të kësaj, ajo e zhvendosi AUM-in e saj në një entitet në det të hapur në Ishujt e Virgjër Britanikë në 2021 dhe njoftoi MAS më 29 prill 2022 se do të pushojë aktivitetin në Singapor deri më 6 maj 2022.

Disa kreditorë, duke përfshirë Blockchain.com dhe Deribit, kohët e fundit kërkuan likuidimin e 3AC në një gjykatë në Ishujt e Virgjër Britanikë. Teneo Ristrukturimi është për të trajtuar falimentimin 3AC .

Deklarata e MAS erdhi përpara se themeluesi i BitMEX, Arthur Hayes, të lidhte sagën 3AC me tregun aktual të ariut dhe të deklaronte se dështimi i firmës 'shpërtheu një vrimë në madhësinë e peshkaqenit balenë në shumë nga bizneset më të mëdha të centralizuara të kreditimit të kriptove' duke i bërë ato funksionalisht të paaftë.

Hayes thotë se tërheqja e kredisë nga ekosistemi i kriptove shkaktoi një përplasje të përgjithshme të tregut të Bitcoin, Ether, ndër të tjera.

Përditësimi i rregullores së kriptove të BE-së

Në fund të javës së kaluar, BE njoftoi rregullat e para që do të sigurojnë që kripto-asetet mund të gjurmohen si transfertat tradicionale të parave. Gjurmimi i transfertave të kripto-aseteve është për të ndihmuar në identifikimin dhe parandalimin e pastrimit të parave, financimit të terrorizmit dhe krimeve të tjera ndërkohë që transaksionet e dyshimta do të bllokohen, thotë legjislacioni i ri.

Legjislacioni shtrihet edhe në zbatimin e Rregullës së Udhëtimit (TR), politikës kundër pastrimit të parave që kërkon që kompanitë ndërmjetëse të mbledhin informacion për klientët e tyre. Kjo do të thotë, informacioni i burimit të aktivit dhe marrësit të tij që udhëtojnë me transaksione mbi 1000 dollarë, ndërsa ofruesit e shërbimeve të aseteve të kriptos si shkëmbimet pritet t'i japin një informacion të tillë autoriteteve kompetente, p.sh. një gjykatë vetëm me kërkesë. TR nuk do të zbatohet për transfertat P2P.

BE-ja mori rekomandimet e TR nga Task Forca e Veprimit Financiar (FATF) e cila përbëhet nga 37 shtete anëtare që po luftojnë pastrimin e parave dhe financimin e terrorizmit.

  Hakuar: Llogaritë e Ushtrisë Britanike në Twitter dhe YouTube promovojnë Crypto-n

Llogaritë e Ushtrisë Britanike në Twitter dhe YouTube u hakuan për një kohë të shkurtër për të postuar në lidhje me kriptovalutat dhe tokenat jo të këmbyeshëm (NFT).

Me më shumë se 360,000 ndjekës, llogaria në Twitter u përdor për të bërë disa postime në lidhje me NFT-të ndërsa llogaria e tyre në YouTube (me 177,000 abonentë) u riemërua "Ark Invest" - sipas një firme amerikane të menaxhimit të investimeve që ka një interes në ETF dhe kriptomonedha - dhe tregoi disa video rreth kriptomonedhave.

Kontrolli u rifitua më vonë nga Ushtria Britanike e cila shkroi në Twitter se është nisur një hetim për të ditur më shumë rreth incidentit.

Ende mbi hakimet dhe kriptovalutat, një firmë analitike e ekonomisë kripto, Coincub publikoi një raport që e vendos Korenë e Veriut si lider global në krimin e kriptove. Bazuar në të paktën 15 raste të dokumentuara të krimeve të kriptove, raporti thotë se rreth 7,000 hakerë kanë kryer sulme fitimprurëse kibernetike për Korenë e Veriut për të mbledhur rreth 1.59 miliardë dollarë.

Koreja e Veriut ndiqet nga SHBA-ja dhe Rusia në renditjen e krimit të kriptove në Coincub.

Grayscale i zhgënjyer, padit SEC për mohimin e ETF-ve Spot Bitcoin

Komisioni Amerikan i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim (SEC) hodhi poshtë aplikimin e Grayscale për të konvertuar mjetin më të madh të investimit të Bitcoin në botë: Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) në një Bitcoin ETF. CEO i saj, Michael Sonnenshein, thotë se ata janë thellësisht të zhgënjyer dhe nuk pajtohen me vendimin e SEC për të vazhduar mohimin e ETF-ve të Bitcoin spot nga ardhja në tregun amerikan.

Ndërsa SEC është e pakënaqur për parandalimin e manipulimit të tregut dhe shqetësimeve të tjera, Grayscale mendon se ETF do të zhbllokojë miliarda dollarë kapital investitor dhe do të sjellë më tej fondin Bitcoin në perimetrin rregullator të SHBA.

Si rezultat, Grayscale thotë se ka paraqitur një peticion përpara Gjykatës së Apelit për Qarkun e Distriktit të Kolumbisë për të kundërshtuar vendimin e SEC për të mohuar konvertimin.

Ekipi i tij ligjor beson se ata kanë një çështje bindëse për t'u zgjidhur pasi KSHZ duket se po "vepron në mënyrë arbitrare dhe kapriçioze" duke shkelur një nga dispozitat e saj rregullatore.

Ligjvënësit rusë kërkojnë përjashtim nga TVSH-ja për emetuesit e aseteve dixhitale

Në atë që mund të jetë në përputhje me interesin e Rusisë për kriptovalutat, vendi pret miratimin përfundimtar për një projektligj që do të përjashtonte emetuesit e aseteve dixhitale dhe kriptomonedhave nga tatimi mbi vlerën e shtuar.

Projektligji përcakton gjithashtu normat tatimore për të ardhurat e fituara nga shitja e aseteve dixhitale. Ajo kërkon që kompanitë ruse të paguajnë taksë 13%, ndërsa kompanitë e huaja paguajnë 15% kundrejt normës aktuale prej 20% për transaksionet si aktivet standarde.

Ligjvënësit në Dumën e Shtetit miratuan javën e kaluar projektligjin, por janë duke pritur në dhomën e sipërme për një shqyrtim dhe nënshkrimin e Presidentit Vladimir Putin për ta bërë atë ligj.

Që kur sanksionet perëndimore u vendosën ndaj Rusisë pas pushtimit të saj në Ukrainë, qëndrimi i vendit ndaj kriptomonedhës duket se ka ndryshuar.

Banka Qendrore e Rusisë së fundmi e bëri të qartë se nuk është kundër përdorimit të kriptomonedhave në transaksionet ndërkombëtare, por në frontin e brendshëm, pasi pretendon se ato paraqesin disa rreziqe për investitorët me pakicë.

Një ligjvënës kishte thënë më herët se ata po konsideronin pranimin e Bitcoin si pagesë për eksportet e naftës dhe gazit të Rusisë.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles