Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 10

Published date:

Është një tjetër botim i ProBit (Blockchain) Bits ku ne japim një përmbledhje të ngjarjeve dhe ngjarjeve të zgjedhura të javës së kaluar të lidhura me kripto, që janë të rëndësishme për formimin e industrisë. Në rast se i keni munguar, këtu janë zhvillimet kryesore gjatë javës së kaluar që mendojmë se do t'ju interesonin.

MasterCard zbulon se oreksi i konsumatorëve latinë për Crypto është i lartë

Më shumë se gjysma e konsumatorëve të Amerikës Latine kanë kryer transaksione me asete kripto, ka treguar një sondazh i Mastercard .

Anketa e Mastercard's New Payments Index 2022 u krye midis marsit dhe prillit 2022 midis mbi 35,000 njerëzve në të gjithë botën. Ai zbuloi se 51% e konsumatorëve të Amerikës Latine kanë bërë tashmë një transaksion me asetet kripto, ndërsa 54% e tyre janë optimistë për performancën e aseteve dixhitale si një investim.

Dy të tretat e tyre - ose rreth 66% - duan të jenë në gjendje të përdorin asetet kripto krahas metodave tradicionale të pagesës në mënyrë të ndërsjellë në operacionet e tyre të përditshme. Një tjetër 82% e latino-amerikanëve do të dëshironin të kishin funksione të lidhura me kriptomat në dispozicion direkt nga institucioni i tyre aktual financiar, pasi ata kërkojnë fleksibilitet dhe komoditet në monedhat dhe pagesat dixhitale.

Ndërkohë, ndryshe nga latinët që janë të gatshëm të përdorin metodat e reja të pagesës si biometria, monedhat dixhitale, kodi QR dhe pagesat pa kontakt, anketa tregon se 77% e amerikanëve dhe 74% e evropianëve preferojnë metodat tradicionale të pagesës.

BIS Insight përshkruan se si CBDC-të mund të shtypnin ofertat e Crypto-s

Monedhat dixhitale të bankës qendrore (CBDC) mund të ndihmojnë për të ofruar pagesa ndërkufitare më të shpejta, më të lira dhe më transparente, ka thënë Banka për Shlyerje Ndërkombëtare (BIS). Ai thotë se bankat qendrore duhet vetëm të kuptojnë se si CBDC-të duhet të ndërtohen në përputhje me një kontribut për një vizion më të gjerë të sistemit monetar të ardhshëm.

Me nëntë nga 10 banka qendrore që tani po eksplorojnë CBDC, BIS vëren në dokumentin e tij të fundit se ka koordinuar eksperimente - duke përfshirë tre projekte të përfunduara ndërkufitare CBDC - që tregojnë se si platformat me dy ose më shumë CBDC mund të jenë teknikisht të realizueshme dhe ofrojnë një gamë të përfitimeve.

Ndërsa kriptovalutat nuk u përmendën, disa të brendshëm të industrisë e konsiderojnë pasqyrën nga letra si domethënëse pasi përshkruan se si përfundimi i studimit mund të shkatërrojë ëndrrën se çfarë pretendojnë të ofrojnë kriptovalutat.

Me zhvillimet e vazhdueshme, si e-CNY i Kinës, i cili ka qenë në një fazë prove për më shumë se një vit, ka sugjerime që transferimet ndërkufitare të CBDC mund të fillojnë të ndodhin në vitin 2023 me Rusinë, Kinën dhe Indinë.

Pavarësisht nga një pirun i zymtë i hijes së Mainnet, Ethereum Devs optimistë për përmirësimin e Glacier Grey

Gjatë thirrjes së takimit të Ethereum Core Devs #141 të javës së kaluar, u konfirmua se forku i fortë i Grey Glacier do të ndodhte në bllokun 15,050,000 i cili pritet të ndodhë të mërkurën, më 29 qershor. Data e saktë mund të ndryshojë edhe pse për shkak të kohës dhe kohës së ndryshueshme të bllokimit zonave.

Përmirësimi është për të ndryshuar parametrat e Bombës së Epokës së Akullit/Vështirësisë për ta shtyrë atë me 700,000 blloqe, ose afërsisht 100 ditë.

Ai i paraprin një ekzekutimi të planifikuar të The Merge në rrjetin e tyre të dytë të madh testues Sepolia rreth të mërkurës, 6 korrik.

Zhvilluesit diskutuan gjithashtu rezultatin e dobët të pirunit të hijes së rrjetit të 7-të në javë. Ata thanë se 20% e nyjeve ranë menjëherë në aktivizimin e Merge dhe më shumë nyje ranë më vonë. Çështja, e cila shkaktoi rënien e 25% të vlerësuesve të rrjetit, u lidh më vonë me mënyrën se si funksionojnë pirunët hije dhe jo me vetë Merge.

Gazeta e Qeverisë Kineze paralajmëron se Bitcoin nuk shkon në asgjë

Një gazetë zyrtare e qeverisë kineze ka paralajmëruar investitorët që të kenë kujdes nga rreziku që çmimet e Bitcoin 'të shkojnë në zero' pas rënies së çmimit të kriptomonedhës më të mirë sipas kapitalit të tregut nën 20,000 dollarë për herë të parë që nga viti 2020.

E kontrolluar nga Komiteti Qendror i Partisë Komuniste Kineze në pushtet, Economic Daily vëren se “Bitcoin nuk është gjë tjetër veçse një varg kodesh dixhitale dhe kthimet e tij vijnë kryesisht nga blerja e ulët dhe shitja e lartë. Në të ardhmen, sapo besimi i investitorëve të bjerë ose kur vendet sovrane të deklarojnë bitcoin të paligjshëm, ai do të kthehet në vlerën e tij origjinale, e cila është krejtësisht e pavlefshme.”

Ai fajësoi “mungesën e rregulloreve në vendet perëndimore, si Shtetet e Bashkuara” për ndihmën në krijimin e një tregu me shumë leva që është “plot me manipulime dhe koncepte pseudoteknologjie”.

WeChat ndalon llogaritë e lidhura me kripto dhe NFT

Platforma kryesore e mediave sociale në Kinë, WeChat, thuhet se ka filluar të ndalojë llogaritë që tregojnë ndonjë lidhje me kriptovalutat ose NFT-të javën e kaluar.

U tha se platforma ka përditësuar kushtet dhe politikën e saj për të përfshirë një klauzolë që bën të mundur që WeChat ose të kufizojë ose të ndalojë ndonjë nga llogaritë e tij mbi një miliardë përdoruesve nëse zbulohet se ata kanë lëshuar, tregtuar, financuar ose ndërvepruar me kripto ose NFT.

Një ndërveprim i tillë do të konsiderohet se ka rënë nën kategorinë e biznesit të paligjshëm. Pasi të zbulohen shkelje të tilla, një pjesë e politikës së re thotë se platforma publike WeChat, “sipas ashpërsisë së shkeljeve, do të urdhërojë llogaritë zyrtare që shkelin të korrigjohen brenda një afati kohor dhe do të kufizojë disa funksione të llogarisë deri në përfundimin e përhershëm. llogaria është e ndaluar.”

Kina ndaloi të gjitha aktivitetet e lidhura me kriptografinë vitin e kaluar. Lojtarët e industrisë në vend duhej të riemërtonin NFT-të si koleksione dixhitale për të treguar versionin kinez të NFT-ve pa lidhje me kriptovalutat.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles