Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 43

Published date:

Paxos merr urdhër për të ndaluar lëshimin e BUSD

Javën e kaluar, Departamenti i Shërbimeve Financiare të Nju Jorkut urdhëroi Paxos Trust Co., e cila lëshon dhe liston kriptomonedhën e lidhur me dollarë të Binance , të ndalojë krijimin e më shumë tokenit të saj BUSD.

Platforma e rregulluar e infrastrukturës blockchain më vonë konfirmoi pajtueshmërinë e saj me direktivën, duke thënë se do të ndërpresë lëshimin e argumenteve të reja BUSD, por do të vazhdojë të menaxhojë rezervat e saj. Për shkak të direktivës, CEO i Binance CZ - i cili aludoi në një pretendim se stablecoin është etiketuar si siguri e paregjistruar - vëren në një postim në Twitter se ai pret që kapaku i tregut BUSD të ulet me kalimin e kohës, si dhe zhvillimi "të ketë ndikime të thella në se si industria e kriptove do të zhvillohet (ose jo do të zhvillohet) në juridiksionet ku sundohet si e tillë” nëse gjykata vendos BUSD si një garanci. Paxos thotë se nuk pajtohet kategorikisht që BUSD është një vlerë sipas ligjeve federale të letrave me vlerë.

CME do të përfshijë të ardhmen e Bitcoin në kontrata muajin e ardhshëm

Tregu i derivateve, CME, javën e kaluar njoftoi se do të zgjerojë paketën e tij të kontratave të ngjarjeve për të përfshirë të ardhmen e Bitcoin duke filluar nga 13 marsi.

Megjithëse janë ende në pritje të rishikimit rregullator, kontratat e së ardhmes së Bitcoin janë vendosur të ofrojnë një mënyrë më pak komplekse për investitorët për të hyrë në tregjet e kriptomonedhave përmes platformës plotësisht të rregulluar të CME.

Grupi CME është i njohur për ofrimin e kontratave në një numër tregjesh të së ardhmes standarde, duke përfshirë arin, argjendin, bakrin, naftën e papërpunuar dhe gazin natyror.

Kontratat e reja do të gjurmojnë lëvizjet ditore të çmimeve të të ardhmes së Bitcoin-it në tregun kryesor të derivateve dhe "të ofrojnë një mënyrë inovative dhe me kosto më të ulët për investitorët që të tregtojnë pikëpamjet e tyre mbi lëvizjet e çmimeve lart ose poshtë të Bitcoin".

Siemens lëshon lidhjen e parë dixhitale në përputhje me eWpG në një Blockchain Publik

Siemens javën e kaluar njoftoi se ka lëshuar obligacione dixhitale me vlerë 60 milionë euro në një blockchain publik në përputhje me Aktin e Letrave me Vlerë Elektronikë të Gjermanisë (Gesetz über elektronische Wertpapiere, eWpG).

EWpG mundëson emetimin e letrave me vlerë përmes regjistrave elektronikë letrave me vlerë të sapokrijuar, gjë që bën që letrat me vlerë dixhitale të kenë të njëjtat të drejta dhe detyrime si letrat me vlerë fizike, të bazuara në certifikata.

Me një periudhë maturimi prej një viti, obligacioni i bazuar në blockchain i bën të panevojshme certifikatat globale të bazuara në letër dhe pastrimin qendror, duke siguruar kështu që transaksionet të ekzekutohen më shpejt dhe me efikasitet. Ndërsa lejon pagesën klasike përmes llogarisë bankare, bonot dixhitale të Siemens mund t'u shiten drejtpërdrejt investitorëve pa angazhimin e depozituesve qendrorë të letrave me vlerë si bankat dhe transaksionet mund të kryhen brenda dy ditësh.

DekaBank, DZ Bank dhe Union Investment kanë investuar të gjitha në obligacione.

CoinShare hedh dritë mbi 6 zhvillues që nuk kontrollojnë softuerin Bitcoin

Për të hedhur poshtë mitin se vetëm gjashtë individë kontrollojnë Bitcoin, CoinShare javën e kaluar shpjegoi procesin kyç të përfshirë në përditësimin e softuerit Bitcoin. Ai citon se softueri me burim të hapur Bitcoin Core që fuqizon rrjetin Bitcoin menaxhohet nga një grup i madh dhe i larmishëm individësh edhe pse vetëm një grup "mirëmbajtësish" të projektit kanë zotuar akses për të bërë ndryshime në kod.

Sipas shpjeguesit , bashkimi i ndryshimeve, në të cilat mirëmbajtësit luajnë një rol kritik, është hapi i fundit i një procesi të gjatë. Ai shton se procesi përfshin një rishikim nga kolegët dhe shpesh zgjat shumë ditë apo edhe vite gjatë të cilave bëhen disa ndryshime.

Hong Kongu lëshon grupin e parë të obligacioneve të gjelbra të tokenizuara

Javën e kaluar, Qeveria e Rajonit të Posaçëm Administrativ të Hong Kongut të Republikës Popullore të Kinës (Qeveria HKSAR) njoftoi se përfundoi ofertën e tokenizimit prej 16 milionë dollarësh HK sipas një skeme të lidhjes së gjelbër.

Ky grup i parë në botë i obligacioneve jeshile të tokenizuara të emetuara nga qeveria u nënshkrua nga katër banka, ndërsa platforma e tokenizuar e Goldman Sachs GS DAP u përdor për ofertën. Lëshimi dytësor i argumenteve të sigurisë u krye në një rrjet privat blockchain dhe argumente parash që përfaqësojnë pretendime mbi monedhën fiat të dollarit HKMA Hong Kong.

Si një tregues i mjedisit ligjor dhe rregullator fleksibël dhe të përshtatshëm të Hong Kongut për format inovative të emetimit të obligacioneve, qeveria e HKSAR vë në dukje se do të nxjerrë një letër të bardhë që përmbledh përvojën e saj dhe si të sigurojë një referencë për emetimin e ardhshëm të obligacioneve të tokenizuara në vendin e qytetit.

SEC akuzon Do Kwon, Terraform Labs për mashtrim

Komisioni Amerikan i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim (SEC) javën e kaluar akuzoi Do Kwon dhe Terraform Labs me bazë në Singapor për një mashtrim shumë miliardë dollarësh të letrave me vlerë të aseteve kripto. Rregullatori financiar pretendoi se Kwon dhe Terraform ofruan dhe shitën një grup letrash me vlerë të aseteve kripto të ndërlidhura në transaksione të paregjistruara për të mbledhur miliarda nga investitorët midis prillit 2018 dhe majit 2022 kur platforma e tyre u shemb.

Ai gjithashtu pretendoi se Kwon dhe Terraform nuk arritën t'i siguronin publikut një zbulim të plotë dhe të vërtetë në lidhje me ofertën e tyre, ndërsa kryen mashtrime duke përsëritur deklarata të rreme dhe mashtruese për të ndërtuar besimin për investitorët.

Kwon ka qenë në arrati që kur platforma Terra ra. Një urdhër-arresti u lëshua për të në Seul dhe Ministria e Jashtme e Koresë së Jugut i dërgoi atij një " Njoftim për kthimin e pasaportës " për të pavlefshme dokumentin e tij të udhëtimit pas një periudhe të caktuar. Një raport më vonë tha se ai u gjurmua në Serbi.

Ohio miraton ligjin që ndalon prodhimin e detyruar të çelësave privatë të aseteve dixhitale

Për të mbrojtur të drejtat e përdoruesve, ligjvënësit e Ohajos miratuan javën e kaluar një projekt-ligj që kërkon që asnjë person në shtet të mos detyrohet të heqë dorë nga çelësi privat i portofolit të aseteve të tij dixhitale ose t'ia bëjë atë të njohur çdo personi tjetër në çdo civil, penal, administrativ, ligjor. ose procedura të tjera përveç rasteve kur një çelës publik nuk është i disponueshëm.

Ndalimi shtrihet gjithashtu në prodhimin e detyrueshëm të një çelësi privat për të fituar akses në një identitet dixhital ose interes ose të drejtë tjetër, përveçse siç specifikohet, përveç rastit kur një çelës publik është i padisponueshëm ose i paaftë për të zbuluar informacionin e nevojshëm.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles