Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

Çfarë është sezoni Alt?

Published date:

Çfarë është sezoni Alt? - Koha e leximit: rreth 2 minuta

Altcoins, të referuara gjithashtu thjesht si alts, janë në thelb çdo shenjë që nuk quhet Bitcoin, megjithëse Ethereum mund të ketë një rast për të hequr etiketën. Alts ofrojnë një sasi të madhe shkathtësie për investitorët që kërkojnë të diversifikojnë portofolet e tyre me sektorë me performancë të lartë si NFT, metaverse dhe DeFi.

Tregtarët e kriptove mund t'i drejtohen diversifikimit të portofolit si një strategji për menaxhimin e rrezikut duke derdhur kapital në shumë mundësi rritjeje në zhvillim dhe premtuese, në hapësirën e kriptove, dmth.

        

  Në këtë

Neni

Mani ICO 2017

Kur sezoni alt?

Si të investoni në Alts

        

________________________________________________

Mani ICO 2017

Siç sugjeron "alt", monedhat alternative thjesht mund të mendohen si investime alternative jashtë Bitcoin, një trend që mori flakë gjatë një fenomeni të vitit 2017 të udhëhequr nga shpërthimi i projekteve ICO që çoi në shembullin e parë të asaj që tani thjesht i referohet si një "stinë alt".

Gjatë kësaj kohe, alt-at ia kaluan masivisht Bitcoin-it siç dëshmohet nga Ripple që përfundoi vitin 2017 si fituesi kryesor me një fitim të madh prej 36,000%, ndërsa Bitcoin e mbylli vitin me një “thjesht” 1,000%. Gjatë kësaj kohe, Ripple në veçanti mori flakë, i mbështetur nga institucionet kryesore financiare ndërsa vazhdoi të përshpejtonte miratimin e tij së bashku me një sasi të shëndetshme të FOMO.

Kjo shënoi gjithashtu një zhvendosje në investimin nga ICO më e rrezikshme në sipërmarrjet e qëndrueshme të blockchain, me Ripple që ngrihet lart në krye falë një tregu të fortë produkti si një zgjidhje dixhitale për dërgesat e emigrantëve.

Ndërsa tregu i përgjithshëm i kriptove vazhdimisht kalon nëpër faza, ose cikle tregu, sezoni alt është një cikël i veçantë, ose tendencë sezonale, ku Bitcoin fillon të zbehet në dominim, duke çuar në disa mundësi të theksuara nga një numër në rritje i tregtarëve që dynden në skenën alt, veçanërisht të mëdha. shenjat e kapakëve.

________________________________________________

Kur sezoni Alt?

Nuk ka asnjë shenjë treguese për njohjen e fillimit të një sezoni tjetër alt, por disa metrikë mund të sugjerojnë fillimin e tij.

Një grafik i përdorur zakonisht është indeksi i sezonit altcoin i cili shkakton një sezon zyrtar altcoin pasi 75% më e lartë e 50 tokenëve më të mirë të tregut tejkalojnë vazhdimisht performancën e Bitcoin gjatë një periudhe 3-mujore.

Ndërsa alt-at fillojnë të dominojnë titujt dhe bisedat, dominimi i BTC-së në mënyrë të pashmangshme fillon të bjerë pasi tregtarët bëjnë migrimin sezonal drejt shenjave me kapak të madh. Disa analistë besojnë fillimin e sezonit Alt kur dominimi i BTC bie nën 60%.

________________________________________________

Si të investoni në Alts

Ndërsa rregulloret dhe transparenca janë përmirësuar që nga çmenduria e ICO-së në 2017, është thelbësore për çdo investitor që t'i qaset kërkimit alternativ me masat e menaxhimit të rrezikut. Kjo është edhe më e rëndësishme në sektorët në rritje si DeFi, ku rreziku i tërheqjes së qilimave është i pranishëm në çdo cep.

Zbulimi i një guri të mundshëm me kapak të ulët mund të jetë një aventurë shumë shpërblyese kur trajtohet me një shkallë të lartë përgjegjësie financiare dhe kujdes të duhur, për këshilla se si të DYOR mund t'i referoheni këtij artikulli .  

Related articles