Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

Çfarë është USDT?

Published date:

Çfarë është USDT? - Koha e leximit: rreth 3 minuta

Në përgjithësi, monedhat e qëndrueshme   janë një nëngrup kriptomonedhash që kanë elementin e stabilitetit dhe janë më pak të hapur ndaj luhatjeve të vlerës. Ndryshe nga kriptovalutat e paqëndrueshme, një karakteristikë kryesore diferencuese e monedhave të qëndrueshme është se ato janë të lidhura me një aktiv rezervë siç janë monedhat fiat (p.sh. USD, EUR) ose mallra si ari ose nafta.

        

  Në këtë

Neni

monedhë e qëndrueshme USDT

Pse të përdorni USDT?

  A mbështetet plotësisht USDT?

Si të blini USDT në ProBit Global

        

________________________________________________

monedhë e qëndrueshme USDT

Si stablecoin më i madh në treg me 72 miliardë dollarë, USDT luan një rol të rëndësishëm si një formë dixhitale e fiat-it në zinxhir dhe është monedha e qëndrueshme më e përdorur e nënklasës së aseteve që mbështetet në një lidhje USD për të arritur barazinë e dollarit.

Tether Limited me bazë në Hong Kong në thelb shërben si emetuesi kryesor, kujdestar dhe portofol me një objektiv kryesor të mbajtjes së lidhjes së dollarit të USDT bazuar në një mbështetje 1:1. Krahas USDT-së së tij flamurtare janë disa monedha stabile, ose tethers , të mbështetur nga monedha të ndryshme fiat, duke përfshirë EURT, CNHT, XAUT të lidhur me ar dhe MXNT të mbështetur së fundmi me peso.

Tether Limited ndonjëherë krahasohet me një bankë dixhitale pasi në thelb ofron një alternativë fiat për të pabankuarit, si dhe shkëmbimet dhe platformat e tjera blockchain që shpesh luftojnë për të krijuar një bashkëpunim të ndërsjellë me një institucion financiar të njohur.

________________________________________________

Pse të përdorni USDT?

Nëpërmjet USDT, investitorët me pakicë marrin akses në dollarin e tyre dixhital, i cili mund të ruhet në mënyrë të sigurt në një portofol harduerësh, duke u siguruar atyre një mbrojtje të qëndrueshme me çmime për të lëvizur brenda dhe jashtë tregjeve bazuar në temperaturën aktuale.

Ashtu si me çdo monedhë të qëndrueshme, qoftë me aromën e mbështetur nga fiat, të kolateralizuara me kripto, apo algoritmike, mënyra se si mbështetet USDT, cilësia e rezervave të saj dhe natyra e përshpejtuar e shlyerjeve dhe likuiditeti lehtësisht i aksesueshëm mbeten ndër kriteret kryesore për matjen e tij afatgjatë. qëndrueshmërinë si një dollar dixhital legjitim.

________________________________________________

A mbështetet plotësisht USDT?

Për të mbajtur një raport ekuivalent 1:1 të kolateralizuar me fiat, Tether Limited rregullon furnizimin bazuar në sasinë e depozitave dhe tërheqjeve fiat që merr.

Për çdo depozitë fiat, një shumë ekuivalente USDT mblidhet dhe i shtohet furnizimit qarkullues. Anasjelltas, USDT digjet për çdo shlyerje të kërkuar, duke hequr argumentet nga qarkullimi.

USDT vazhdon të jetë i zhytur në një sasi të konsiderueshme polemikash mbi natyrën e pasigurt të mbështetjes së saj. Deri rreth vitit 2021, Tether kishte dështuar të lëshonte një vërtetim ose auditim të vetëm për të siguruar transparencë mbi mënyrën se si, dhe më e rëndësishmja, deri në çfarë mase ishin kolateralizuar rezervat e saj.

Gjithçka ndryshoi pas një gjobe prej 18.5 milionë dollarësh të vendosur nga Prokurorja e Qarkut e Nju Jorkut Letitia James pas një hetimi që provoi se Tether mbeti plotësisht i pambështetur për një kohëzgjatje më të madhe duke filluar nga 2017 për shkak të “nuk kishte akses në banka, kudo në botë”.

Për një histori të plotë pas Tether dhe Ifinex, referojuni këtu .

Gjoba çoi në një pasqyrë të përmirësuar mbi mbështetjen e rezervës përmes zbulimeve tremujore të certifikuara nga llogaria MHA Cayman mbi natyrën e mbështetjes së Tether, e cila aktualisht shpërndahet në para dhe ekuivalente të parave, obligacionet e korporatave dhe investime të tjera.

Raporti i fundit i rezervave të konsoliduara i datës 31 mars 2022 vërteton mbështetjen e plotë me aktive totale të konsoliduara ekuivalente me 82,424,821,101 dollarë që tejkalon detyrimet e saj, pra shumën totale të Tether-it në qarkullim. Për më tepër, raporti tregon një rënie prej 17% në zotërimet komerciale ndërsa rriti rezervat e saj të bonove të thesarit në SHBA me 13%.

Gjatë fazave fillestare të spirales së vdekjes UST, gjithsej 10.5 miliardë dollarë në USDT u shpenguan më pas, duke ndezur biseda nëse shëlbimi në shkallë të gjerë ishte thjesht një kapak në pendë   duke demonstruar qëndrueshmërinë e mekanizmit, ose një shenjë e një banke të mundshme në punë .

________________________________________________

Si të blini USDT në ProBit Global

Përdoruesit e ProBit Global mund të blejnë USDT duke përdorur një kartë krediti duke hyrë në platformën fiat-on e cila aktualisht mbështet mbi 40 monedha fiat.

Related articles