Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 109

Published date:

Monedhat Solana Meme e lënë Ethereum në pluhur me 800% fitime YTD

Sipas raportit të gjashtëmujorit të parë të vitit 2024 të Coin Market Cap , monedhat meme Solana kanë tejkaluar monedhat e bazuara në Ethereum, duke arritur një fitim prej 800% nga viti i deritanishëm . Monedhat meme janë tani kategoria më e popullarizuar e aktiveve me 22% pjesë të tregut, me ekosistemin e Solana që kryeson me 9.4% të tregut. Të famshëm kanë ndikuar gjithashtu në monedhat e meme-ve të Solana, megjithatë ajo ka tërhequr mashtrime, të tilla si hakimet dhe aktivitetet e paligjshme. Në përgjithësi, monedhat meme Solana kanë shfaqur rritje të fortë duke tejkaluar ndjeshëm Ethereum.

Sony ringjall balefinën japoneze të shkëmbimit të kriptove pas blerjes në 2023

Sony është i vendosur të rifillojë shkëmbimin japonez të kriptove Whalefin, të cilin e bleu në vitin 2023 nga Amber Group. Marrëveshja ose kushtet nuk u zbuluan, por kjo nënkupton hyrjen e Sony në tregun e kriptove. Amber Japan, i njohur më parë si DeCurret është riemërtuar në S.BLOX nën njësinë e Sony, Quetta Web. Me kompanitë e mëdha shumëkombëshe si Sony që eksplorojnë Web3 përmes investimeve dhe partneriteteve të ndryshme, ai sinjalizon një ndjenjë rritjeje për investitorët e përfshirë në industrinë e Web3.

Stabilcoins mund të bëhen zgjidhja e Rusisë për pagesat globale

Rusia së shpejti mund të lejojë përdorimin e monedhave të qëndrueshme   për vendbanimet ndërkufitare të cilat mund të thjeshtojnë transaksionet me partnerët e BRICS dhe të zgjidhin ndikimin e sanksioneve. Që nga viti 2022, sanksionet kanë shkaktuar vështirësi pagese për bizneset ruse, prandaj Alexei Guznov i Bankës Qendrore të Rusisë propozoi legalizimin e monedhave të qëndrueshme për shlyerjet ndërkombëtare, me Ministrinë Ruse të Financave që vlerëson çështjen. Ky veprim mund të hapë mundësi për kriptovalutat në Rusi, pasi ata kërkojnë të formulojnë një kornizë ligjore për kriptovalutat.

Investitorët me pakicë blejnë Bitcoin ndërsa balena hedh 323 milionë dollarë

Investitorët me pakicë po blejnë rënien pavarësisht shitjes nga një balenë e madhe kripto. Të enjten, çmimi i Bitcoin ra në nivelin më të ulët të 2 muajve prej 57,800 dollarë, por u rikuperua në 59,000 dollarë. Një balenë transferoi 5,281 BTC me vlerë rreth 323 milionë dollarë në një shkëmbim kriptosh që ka të ngjarë për shitje. Investitorët me pakicë megjithatë e shohin këtë si një mundësi blerjeje që blejnë në mënyrë agresive Bitcoin nën 60,000 dollarë. Kjo blerje për investitorët me pakicë dhe shitje nga balenat nxjerr në pah dinamikën komplekse të tregut të Bitcoin.

Kapitale sipërmarrëse Investoni miliona në projekte Blockchain të AI

Firmat e kapitalit sipërmarrës kanë investuar mbi 90 milionë dollarë në projektet e AI Blockchain, duke treguar një kërkesë në rritje për integrime ndër-teknologjike. Një startup i quajtur Compute Labs, i fokusuar në tokenizimin e GPU-ve, ka mbledhur 3 milionë dollarë për të zgjeruar ekipin e tij dhe për të zhvilluar kasaforta GNFT, duke synuar të demokratizojë aksesin në GPU-të e ndërmarrjeve. Një tjetër startup Sentient Labs, siguroi 85 milionë dollarë për të ndërtuar një platformë me burim të hapur për të shpërblyer zhvilluesit e mjeteve AI duke përdorur softuerin Ethereum layer 2 Polygon. Me këto raunde financimi, ai reflekton optimizmin e investitorëve në projektet e AI Blockchain për të demokratizuar industritë me veçori ndër-teknologjike.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet thjesht një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles