Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 59

Published date:

CEO i Stablecoin dëshmon para Kongresit të SHBA

CEO i Circle, Jeremy Allaire, qëndroi para Kongresit të SHBA më 13 qershor në një përpjekje për t'i lutur qeverisë amerikane të finalizojë urgjentisht rregullimin e stablecoin. Në vërejtjet e postuara në faqen e internetit të Rrethit , Allaire i kërkon Kongresit të "udhëheqë zhvillimin e rregullave globale që do të përcaktojnë se si lëviz monedha jonë nëpër botë".

Në një prezantim në Komitetin e Shërbimeve Financiare të Dhomës së Përfaqësuesve, Allaire miratoi, por gjithashtu theksoi nevojën për përmirësime specifike në projektligjin aktual të titulluar "E ardhmja e aseteve dixhitale: Sigurimi i qartësisë për ekosistemin e aseteve dixhitale". Ai kërkoi zbatimin federal të standardeve dhe avokoi për qasje më të lehtë në shërbimet e llogarisë së Rezervës Federale për emetuesit e monedhave të qëndrueshme. CEO 52-vjeçar sugjeroi që ndërmjetësve të stablecoin duhet t'u kërkohet të mbajnë monedha të qëndrueshme me kujdestarë të kualifikuar.

Circle është më i njohur për krijimin e stablecoin USDC në bashkëpunim me Coinbase. Ndërsa Allaire ka pohuar në të kaluarën se zvogëlimi i pjesës së tregut të USDC është për shkak të gabimeve rregullatore, komentet e tij të fundit në Kongres tregojnë një qasje më të ngrohtë dhe më pajtuese për të punuar me ligjvënësit për përmirësimin e peizazhit të kriptove në SHBA. në seancë përfshin Emin Gün Sirer, themelues dhe CEO i Ava Labs, dhe Aaron Kaplan, themelues dhe bashkë-CEO i Prometheum.


HKMA ushtron presion ndaj bankave për të marrë klientët kripto

Autoriteti Monetar i Hong Kongut (HKMA) po u kërkon bankave, përfshirë HSBC dhe Standard Chartered, të pranojnë shkëmbimet e kriptove si klientë, edhe pse SHBA intensifikon goditjen e saj ndaj industrisë së kriptove. Gjatë një takimi të fundit , HKMA pyeti huadhënësit me bazë në Mbretërinë e Bashkuar dhe Bankën e Kinës në lidhje me hezitimin e tyre për të shkëmbyer kripto në bord. HKMA theksoi se kujdesi i duhur nuk duhet të krijojë një barrë të panevojshme, veçanërisht për ata që kërkojnë mundësi në Hong Kong. Ndërsa bankat në Hong Kong nuk kanë një ndalim për klientët e kriptove, ato janë në mëdyshje për shkak të shqetësimeve mbi çështjet e mundshme ligjore si pastrimi i parave.

Ky presion nga HKMA nxjerr në pah sfidat me të cilat përballet Hong Kongu në përpjekjet e tij për ta pozicionuar veten si një qendër globale për industrinë e kriptove, veçanërisht pas disa kolapseve të profilit të lartë si FTX. Pavarësisht kësaj, HKMA po inkurajon bankat që të mos kenë frikë nga industria e kriptove dhe të përqafojnë shkëmbimet e kriptove.

Qeveria e BE-së përcakton legjislacionin e IA

Akti i AI i BE-së , një kuadër legjislativ gjithëpërfshirës për rregullimin e inteligjencës artificiale (AI) në Bashkimin Evropian, është miratuar nga Parlamenti Evropian. Objektivi kryesor i aktit është të promovojë përdorimin e AI etike dhe të besueshme duke mbrojtur të drejtat themelore dhe vlerat demokratike. Ai përfshin ndalime për shërbime dhe produkte të caktuara të AI, të tilla si mbikëqyrja biometrike, sistemet e vlerësimit social, policimi parashikues dhe njohja e fytyrës pa synim. Sidoqoftë, modelet gjeneruese të AI si ChatGPT i OpenAI dhe Bard i Google mund të vazhdojnë të funksionojnë për sa kohë që rezultatet e tyre të gjeneruara nga AI janë të etiketuara qartë.

Akti gjithashtu përcakton një klasifikim për sistemet e AI me rrezik të lartë që kanë potencialin të shkaktojnë dëm ose të ndikojnë në zgjedhje. Këto sisteme do t'i nënshtrohen qeverisjes dhe rregullimit të mëtejshëm. Ky zhvillim vjen menjëherë pas zbatimit të projektligjit të Tregjeve në Crypto-Assets (MiCA), i cili rregullon sektorin e kriptomonedhave.

Veçanërisht, liderët e industrisë, duke përfshirë CEO të OpenAI Sam Altman dhe drejtorin menaxhues të Ripple për Evropën dhe Mbretërinë e Bashkuar, kanë shprehur mbështetjen e tyre për këto rregullore, duke theksuar nevojën për AI të përgjegjshme dhe një fushë loje të barabartë në industrinë e kriptove brenda Evropës.

Brazili lëviz për të monitoruar lojtarët vendas të kriptove

Në përputhje me zhvillimet globale rreth rregullimit të kriptove, Presidenti i Brazilit, Luiz Inácio Lula da Silva, i ka dhënë bankës qendrore të vendit mbikëqyrje të rëndësishme të kriptomonedhave duke nënshkruar Dekretin nr. 11.563 . Ligji i ri do të hyjë në fuqi nga 20 qershori 2023 dhe synon të vendosë projektet e kriptove nën kompetencën e Komisionit Brazilian të Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim (CVM).

Megjithatë, një zonë gri kryesore është fakti se ligji nuk përcakton qartë kriteret për t'u kualifikuar projektet si letra me vlerë; një parakusht që argumentet të rregullohen nga CVM. Kjo është në kontrast me vërejtjet e fundit nga SEC e SHBA-së, e cila ka

Si një vend me një bazë të madhe përdoruesish të kriptove (dhe më i madhi në Amerikën e Jugut), analistët kanë mirëpritur zhvillimin e një kuadri rregullator për projektet token dhe rritjen e bashkëpunimit me bankën qendrore.

Minatori i Bitcoin merr fat duke zgjidhur bllokun prej 160,000 dollarësh

Një minator i vetëm Bitcoin goditi ar kripto kur ata zgjidhën me sukses bllokun e 275- të të blockchain-it Bitcoin në platformën Solo CKPool. Me një shpërblim blloku prej 6,25 BTC, minatori në fjalë mundi shanset një në 5,500 për të fituar një ekuivalent prej rreth 160,000 dollarë. Blloku, i cili statistikisht do të merrte 450 vjet për të minuar, u zgjidh në 10 minuta. Zhvilluesit e CKPool spekulojnë se minatori po përdorte një njësi S9 Bitmain Antminer, një makinë e cila u lëshua për herë të parë në 2017 dhe që atëherë u tejkalua nga makinat më të reja, superiore të minierave.

Pavarësisht nga kjo ngjarje e çuditshme, rritja e qëndrueshme e konkurrencës së minatorëve ka çuar në një rritje të vazhdueshme të hashrate, duke e bërë më të vështirë arritjen e fitimeve nga minierat. Satoshi Nakamoto, themeluesi i Bitcoin, parashikoi përshkallëzimin e vështirësisë së minierave pasi minatorët e rinj u bashkuan në rrjet.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet thjesht një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles