Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

Përtej "Hipit" të BRC-20: Të mirat dhe të këqijat e Standardit më të fundit të Tokenit të Bitcoin

Published date:

Përtej Hipe të BRC-20: Të mirat dhe të këqijat e standardit më të fundit të argumentit të Bitcoin - Koha e leximit: rreth 3 minuta

Shenjat BRC-20 janë këtu dhe janë vendosur të ndryshojnë peizazhin e kriptove siç e njohim ne. Ky standard i ri simbolik ka fituar vëmendjen në një periudhë të shkurtër ekzistence. Por çfarë është saktësisht token BRC-20 dhe cilat janë implikimet për industrinë e kriptove në përgjithësi?

Ky artikull hyrës synon t'i përgjigjet kësaj pyetjeje të ngutshme dhe të shpjegojë se si kjo klasë e re e aseteve kripto ka të ngjarë të ndikojë në ekosistemin.

        

  Në këtë

Neni

Një abetare në argumentet BRC-20

  E mira dhe e keqja e argumenteve BRC-20

  konkluzioni

        

________________________________________________

Një primer në argumentet BRC-20

Ashtu si standardi i tokenit ERC-20 që ofron Ethereum , shenjat BRC-20 (ose Kërkesa për Komentin e Bitcoin 20) janë shfaqur si një standard i modeluar i shenjave që përdoret për të zbatuar zbatimin e zgjuar të ngjashëm me kontratën në rrjetin Bitcoin. Megjithatë, ndryshe nga tokeni i njohur ERC-20 , standardi i tokenit BRC-20 nuk ka njohjen dhe miratimin që gëzon sot homologu i tij i bazuar në Ethereum.

Shenjat BRC-20 fillimisht u konceptuan si asete eksperimentale të decentralizuara nga kolegët, por që atëherë kanë tërhequr vëmendjen e zakonshme për mekanizmat e tyre të rinj. Ndryshe nga shenjat ERC-20, argumentet BRC-20 gjenerohen duke koduar informacionin mbi satoshis duke përdorur JSON (JavaScript Object Notation) përmes ordinaleve të Bitcoin.

Protokolli Ordinals i cakton një numër serik unik një satoshi, i cili është njësia më e vogël e monedhës në rrjetin Bitcoin. Ky proces përfshin mbishkrimin e një identifikuesi sekuencial në çdo satoshi individual, duke ofruar një referencë të veçantë për qëllime gjurmimi dhe identifikimi brenda sistemit Bitcoin. Kjo lejon që tokenat BRC-20 të marrin veti të këmbyeshme, të cilat nga ana tjetër lejojnë që këto token të transferohen ose shkëmbehen lehtësisht me tokena të të njëjtit lloj, në blockchain Bitcoin.

________________________________________________

  E mira dhe e keqja e argumenteve BRC-20

Megjithatë, ka disa dallime të mëdha midis shenjave BRC-20 dhe homologëve të quajtur në mënyrë të ngjashme ERC-20. Në kontrast me tokenat ERC-20, tokenat BRC-20 lëshohen në një mënyrë të orientuar drejt komunitetit, në mënyrë që të ketë një kufi të caktuar për numrin e argumenteve të prera dhe kuletat e shumta mund të marrin pjesë në procesin e prerjes për të siguruar një gjenerim më gjithëpërfshirës të tokeneve dhe një mekanizëm shpërndarjeje të decentralizuar. Kjo qasje synon të rrisë përfshirjen e komunitetit dhe të promovojë pronësinë më të gjerë të argumenteve. Ky është një zhvillim i ri në rrjetin Bitcoin. Me më shumë se 24,000 argumente të krijuara tani në një hark kohor të shkurtër (me një kapital total tregu prej rreth 450 milionë dollarë që nga ky shkrim), standardi ka të ngjarë të sjellë një bollëk më shumë asetesh dixhitale në rrjetin Bitcoin me kalimin e kohës, gjë që mund të kanë ndikime pozitive dhe negative siç shpjegohet më poshtë.

Prezantimi i argumenteve BRC-20 u përgjigjet pyetjeve urgjente nëse zbatimi i kontratës inteligjente është i mundur në rrjetin Bitcoin. Ai nënkupton rritjen e aktivitetit në blockchain Bitcoin dhe tregon eksplorimin e zhvilluesve të avancimeve të mundshme për rrjetin. Si rezultat, ka pasur sugjerime që më shumë produkte dhe shërbime të lidhura me kriptografinë - siç janë regjistruar në platformën Ethereum - ka të ngjarë të riprodhohen në blockchain Bitcoin p.sh. DeFi, tokenizimi, transferimet, etj. Ka pasur gjithashtu bisedime për potencialin e tij për zhvillimin e aplikacioneve.

  1. Siguria : Rrjeti Bitcoin është sinonim i të qenit i sigurt. Për disa, duke e konsideruar rrjetin e Bitcoin si më të decentralizuarin, ardhja e argumenteve BRC-20 i ka parë ato të lidhura me popullaritetin, prestigjin dhe sigurinë e Bitcoin. Ai rrit besimin dhe mund t'i bëjë argumentet BRC-20 të konsiderohen më të sigurta dhe të preferuara nga disa projekte.
  2. A është vërtet e nevojshme? Për disa kritikë në hapësirën e kriptove, zhvillimi i argumenteve BRC-20 mund të shihet si i panevojshëm, me disa qarqe që pyesin pse Bitcoin po përpiqet të bëhet Ethereum. Standardi BRC-20 ka qenë mjaft aktual për bllokimin e tij të rrjetit Bitcoin për shkak të transaksioneve shtesë dhe rritjen e tarifave të transaksionit. Më shumë për këtë në pikën tonë të ardhshme.
  3. Mbyllja e rrjetit : Në një moment në maj 2023, popullariteti i tokenit BRC-20, i shoqëruar me ngarkesën e tij shtesë në zinxhirin e bllokimit të Bitcoin, pa që rrjeti të vendosi një rekord të lartë prej më shumë se 400,000 konfirmimi të transaksioneve në pritje dhe madje u ndal për një kohë. . Ky zhvillim, i cili pa shkëmbime të mëdha si Binance që mbyllën tërheqjen e Bitcoin më shumë se një herë, ka të ngjarë të vazhdojë pasi më shumë tokena BRC-20 hyjnë në treg dhe shkëmbimet kryesore i listojnë ato për të rritur rrjedhën e qarkullimit të tyre.
  4. Më shumë zinxhirë L2 në Bitcoin : Në të njëjtën kohë, duke ndjekur natyrën tashmë të mbingarkuar të rrjetit Bitcoin - edhe përpara se të prezantoheshin argumentet BRC-20 dhe të përkeqësonin disi situatën - shtimi i këtij protokolli të ri mund të çojë në shfaqjen e zinxhirëve të Shtresës 2 . rrjeti në një përpjekje për të mundësuar më shumë transaksione. Kjo flet për potencialin e parashikuar të zgjerimit që standardi i sapofutur ka për ekosistemin Bitcoin. Për shembull, rritja e aktivitetit në zinxhir bëri që disa shkëmbime të përdorin Rrjetin Lightning për disa nga transaksionet e tyre.
  5. Ndikimi në standardet e tjera : Kohët e fundit, ka pasur një rritje të dukshme në transaksionet Dogecoin që i atribuohet prezantimit të DRC-20, i cili ka sjellë Doginals, ngjashëm me atë që BRC-20 bëri për Ordinalët. Ky zhvillim ka kontribuar në një rritje të përdorimit dhe angazhimit me Dogecoin, duke krijuar mundësi dhe mundësi të reja brenda ekosistemit Dogecoin.

________________________________________________

  konkluzioni

Standardi BRC-20 dhe shenjat e lidhura me të zgjerojnë ndjeshëm mundësitë për blockchain-in e Bitcoin, duke hapur rrugën për përparimet e ardhshme dhe duke nxitur rritjen e rrjetit Bitcoin dhe ekosistemit të tij. Këto zhvillime hapin rrugë të reja për inovacion, duke mundësuar eksplorimin e mundësive emocionuese për të ardhmen e Bitcoin. Ndërkohë, megjithëse funksionaliteti është ende disi i kufizuar kur krahasohet me ERC-20, duhet të theksohet se çdo problem me argumentet BRC-20 ose vetë protokollin nuk ndikon në funksionimin e Bitcoin. Në mbyllje, ndërsa ky standard simbolik eksperimental mund të shihet si një shtesë emocionuese për ekosistemin Bitcoin, investitorët dhe tregtarët e mundshëm duhet t'i qasen me kujdes, pasi kontratat inteligjente mund të kenë gabime ose shfrytëzime të panjohura, miratimi nuk ka arritur ende masën kritike dhe likuiditetin për disa argumente mund të jenë të kufizuara.

Related articles