Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 18

Published date:

Nga përditësimet mbi Merge të Ethereum deri te një mendim i shkurtër mbi sagën 3AC dhe sa është vjedhur nga protokollet DeFi deri më tani në 2022, kënaquni duke lexuar edicionin e 18-të të Biteve Javore të Blockchain të ProBit Global.

Ethereum u përpoq të korrigjonte keqkuptimet rreth përmirësimit të ardhshëm

Ethereum.org publikoi javën e kaluar disa keqkuptime të njohura në lidhje me përmirësimin e ardhshëm të Ethereum Merge. Më aktuale mes tyre është se si përmirësimi nuk do të rezultojë në tarifa më të ulëta të gazit. Ai do të kalojë nga konsensusi i provës së punës (PoW) në konsensusin e provës së aksioneve (PoS), por nuk do të ndikojë drejtpërdrejt në kapacitetin ose xhiron e rrjetit, thonë ata.

Edhe pse përpjekjet janë përqendruar në shkallëzimin e aktivitetit të përdoruesit në shtresën 2 , ata thonë se një keqkuptim tjetër që duhet korrigjuar është se përmirësimi nuk ka të ngjarë të ndikojë në shpejtësinë e transaksionit në shtresën 1. Përfundimi i PoS mund të ofrojë garanci shtesë sigurie, por nuk do të përshpejtojnë ndjeshëm transaksionet. Me PoS, blloqet do të prodhohen rreth 10% më shpesh sesa me PoW, por një ndryshim i tillë nuk ka gjasa të vërehet nga përdoruesit. Një e treta rrethon vërtetuesit që kanë vendosur ETH-në e tyre në Beacon Chain që nga viti 2020, duke qenë në gjendje të tërhiqen pas bashkimit. Ata thonë se nuk do të ndodhë as kështu. Edhe kur aktivizohet, daljet e verifikuesit janë të kufizuara në normë, kështu që pjesëmarrësit nuk mund të tërhiqen të gjithë menjëherë.

Të tjera përfshijnë që çdokush mund të drejtojë nyjen e tij falas për të ruajtur decentralizimin e rrjetit Ethereum në kundërshtim me pikëpamjen se ata duhet të vendosin 32 ETH për ta bërë këtë.

Përkrahësit e Hard Fork duan që mbajtësit e ETH të tërhiqen nga LP

Megjithëse ende nuk është konfirmuar se do të ndodhë, ETHW Core javën e kaluar filloi të rekomandojë që çdo mbajtës të tërhiqte ETH-në e tij nga grupet e likuiditetit (LP). Ata pretendojnë se nëse dhe kur ndodh hard fork, ETH e mbajtësve në LP si Uniswap, Sushiswap dhe Compound "do të shkëmbehet ose do të jepet hua nga hakerët dhe shkencëtarët që përdorin USDT, USDC, WBTC të vjetruara dhe pa vlerë".

Thirrja vjen pasi ETHW Core thotë se do të prezantojë një teknologji të ngrirjes LP (DEX dhe protokoll huadhënieje) për të mbrojtur argumentet ETHW të përdoruesve pas pirunit të fortë.

Ekipi i ETHW gjithashtu publikoi kodin e tyre të parë. Ai përfshin heqjen e EIP-1559 - propozimi që prezantoi djegien e tarifave bazë në transaksionet Ethereum - për të shpërndarë tarifat tek minatorët.

Kur një anëtar i komunitetit gjeti një boshllëk në kod që do t'i kthejë të gjitha blloqet përpara pirunit të Londrës, një copëz u lëshua shpejt për të përmbajtur cenueshmërinë.

Messari thotë se nyjet nuk janë të decentralizuara në re

Në një zhvillim të lidhur me Ethereum, ofruesi i të dhënave kripto, Messari, ka bërë thirrje për nevojën për decentralizimin e nyjeve. Ai pretendon se tre ofruesit kryesorë të cloud janë përgjegjës për rreth dy të tretat (69%) të 65% të nyjeve Ethereum që janë të pritura në qendrat e të dhënave. I njëjti grup ofruesish të reve kompjuterike gjithashtu thuhet se pret 72% të 95% të vlerësuar të nyjeve Solana të pritura në qendrat e të dhënave. Mbi 50% vjen nga Amazon Web Services (AWS), mbi 15% nga Hetzner dhe 4.1% nga OVH.

Ofruesit e shërbimeve të nyjeve në përgjithësi drejtojnë klientët e shpërndarë të nyjeve prapa skenave për t'u ofruar përdoruesve të zakonshëm një çelës API për të shkruar dhe lexuar nga blockchain.

Ethereum mbetet blockchain publik më i madh i mundësuar nga kontrata inteligjente. Megjithatë, për shkak të pengesës kryesore të tarifave të larta të gazit si rezultat i kërkesës së lartë, zinxhirët e rinj të bllokimit si Solana po fitojnë me shpejtësi tërheqje.

Regjistrimet më të mëdha të ENS të regjistruara në korrik

Ndërkohë, numri i përgjithshëm i regjistrimeve të Shërbimit të Emrit Ethereum (ENS) javën e kaluar kaloi 2 milionë. ENS është protokolli i emërtimit me burim të hapur i bazuar në blockchain që kërkon të plotësojë dhe zgjerojë dobinë e DNS. Ai fokusohet në rastet e përdorimit që nuk bëhen aktualisht me DNS si pagesat me kripto dhe faqet e internetit të decentralizuara .

Sipas Dune, regjistrimet e ENS kaluan 378,000 në korrik për ta bërë atë muajin e tij më të madh me më shumë se 525,000 adresa që marrin pjesë në procesin e ankandit për të regjistruar një emër domaini .eth. Tarifat e regjistrimit dhe rinovimit tejkaluan 6.86 milion dollarë.

Menaxhimi i rrezikut nuk u bë më i mirë pasi u larguan dy partnerë 3AC

E mbani mend sagën 3AC? Epo, një artikull me karakteristik i New York Magazine Intelligencer i botuar javën e kaluar sugjeron se largimi i dy partnerëve me bazë në Hong Kong mund të ketë qenë një faktor që ka kontribuar në shkatërrimin e Three Arrow Capital .

Të dy, të cilët “punonin në mënyrë rutinore midis 80 dhe 100 orë në javë duke menaxhuar shumicën e operacioneve të 3AC” dolën në pension njëkohësisht. Largimi i tyre ia la pjesën më të madhe të punës së tyre Kyle Davies (bashkëthemeluesi i 3AC me Su Zhu) si zyrtari kryesor i rrezikut.

Një ish mik mendon se "menaxhimi i rrezikut të tyre ishte shumë më i mirë përpara se" Davies të merrte përsipër. Miku thotë se Zhu, nga ana tjetër, hezitonte të punësonte njerëz të rinj edhe pse stafi ankohej për orë të gjata. Përveç shqetësimit se njerëzit e rinj do të "rrjedhnin sekretet tregtare", Zhu thuhet se e ka parë mundësinë për të punuar në 3AC si një favor.

Shkëmbimet kanadeze vendosin kufirin e blerjes për investitorët me pakicë

Për të mbrojtur investitorët e kriptove, disa shkëmbime të kriptove në Kanada javën e kaluar prezantuan ndryshime të reja rregullatore për përdoruesit e tyre. Tani ekziston një "kufi i blerjes" vjetor prej 30,000 dollarësh CAD për "monedha të kufizuara" për investitorët me pakicë, ndërkohë që ata lejohen të blejnë aq shumë Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC) dhe Bitcoin Cash (BCH) sa ata duan.

Për Newton, kufijtë e blerjes neto të vendosura në llogaritë nuk zbatohen për banorët e BC, Alberta, Manitoba ose Quebec. Kufiri "përmbledh të gjitha blerjet tuaja të kriptove minus shitjet tuaja (me kosto mesatare), gjatë një periudhe 12-mujore (365 ditët e fundit)" , thotë Bitbuy, i cili gjithashtu lëshoi një njoftim të ngjashëm.

1.9 miliardë dollarë me vlerë të kriptove të vjedhura në hacks deri në korrik 2022

Një raport i Chainalysis i publikuar javën e kaluar tregoi se 1.9 miliardë dollarë kripto është vjedhur në hakime shërbimesh deri në korrik 2022. Ishte nën 1.2 miliardë dollarë në të njëjtën pikë në 2021.

Mund të ketë më shumë. Java e parë e gushtit pa një hakim prej 190 milionë dollarësh të urës ndër-zinxhirore Nomad dhe një hakim prej 5 milionë dollarësh të disa kuletave Solana. Firma e analizës së blockchain ia atribuon rritjen mahnitëse të fondeve të vjedhura nga protokollet DeFi tek platformat e tyre që janë në mënyrë unike të cenueshme ndaj hakerave. Ai thotë se kodi me burim të hapur të protokolleve DeFi dhe dëshira e tyre për të arritur në treg dhe për t'u rritur shpejt janë faktorë që mund të çojnë në gabime sigurie. Grupet e lidhura me Korenë e Veriut deri më tani në vitin 2022 kanë vjedhur rreth 1 miliard dollarë kriptomonedhë nga protokollet DeFi.

40 korporatat më të mira vendosin 6 miliardë dollarë në Blockchain/Crypto

Pas një analize të 100 bankave më të mira që investojnë në blockchain/kripto sipas aseteve nën menaxhim (AUM), një firmë analitike, Blockdata javën e kaluar zbuloi se dyzet korporata kryesore bënë investime në blockchain nga shtatori 2021 deri në mes të qershorit 2022.

Ato përfshijnë Samsung, UOB, Citigroup dhe Goldman Sachs. Të tjera janë Alphabet, Blackrock, Morgan Stanley, BNY Mellon dhe PayPal. Në total, 40 kompanitë investuan një total prej rreth 6 miliardë dollarësh në startup-et e bllokut.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles