Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 47

Published date:

Mastercard integron portofolin e parë të APAC-it vetëm me stablecoin

Pas raportimeve se gjigantët tradicionalë të financave dhe pagesave po frenojnë partneritetet e lidhura me kripto, Mastercard javën e kaluar njoftoi një integrim të parë të këtij lloji të portofolit dixhital të stablecoin në Azi Paqësor (APAC).

E lançuar në bashkëpunim me stablet e portofolit Australian stablecoin , zgjidhja dixhitale u mundëson përdoruesve të shpenzojnë monedhat e tyre të qëndrueshme kudo që Mastercard pranohet bazuar në një konvertim dhe shlyerje pa probleme në USDC.

Një studim i vitit 2022 sugjeron se 82% e zotëruesve të aseteve dixhitale do të ishin të interesuar të përdornin një kartë debiti ku mund të shpenzonin kriptomonedhë si dollarë. Sipas MasterCard, rreth 88% e rajonit APAC ka përdorur teknologji si kuletat dixhitale, duke i bërë ata disa nga adoptuesit më entuziastë të pagesave dixhitale në botë.


Meta përkulet jashtë biznesit NFT

Kompania mëmë e Facebook dhe Instagram, Meta Platforms Inc, javën e kaluar konfirmoi se do të "shkurtojë koleksionet dixhitale (NFT)" për t'u fokusuar në mënyra të tjera për të mbështetur krijuesit, njerëzit dhe bizneset. Drejtuesi i Tregtisë dhe FinTech i Metës, Stephane Kasriel e bëri konfirmimin në një temë në Twitter , në të cilën ai vëren se ata kanë "mësuar shumë" dhe kanë ndërtuar marrëdhënie, por më mirë do të investonin në mjetet e ardhshme fintech që njerëzit dhe bizneset kanë nevojë.

Meta ofroi mbështetje për krijuesit për të ndarë NFT-të në Instagram dhe Facebook vitin e kaluar, por fokusi i saj tani duket se po zhvendoset në projekte si mesazhet dhe fitimi i parave për Reels, së bashku me thjeshtimin e pagesave me Meta Pay.

Rrethoni depozituesit me shpresë të SVB-së do të bëhen të plotë

Pas ekzekutimit të Silicon Valley Bank (SVB), emetuesi i stablecoin USDC, Circle, javën e kaluar dha një përditësim që shpresonte për një blerje të shpejtë të ekskluzivitetit SVB në mënyrë që të gjithë depozituesit të bëhen të plotë.

Circle aktualisht ka 3.3 miliardë dollarë nga rezervat e saj USDC prej 40 miliardë dollarësh të mbërthyer me huadhënësin e dështuar të fokusuar në teknologji dhe kripto.

Në të njëjtën kohë, Circle gjithashtu vuri në dukje në përditësimin mundësinë që "SVB mund të mos kthehet 100% dhe se çdo kthim mund të marrë pak kohë". FDIC - nga e cila varet për të siguruar ripagesat - do të duhet të lëshojë IOU (d.m.th. çertifikata të pranimit) dhe dividentë paradhënie për mbajtësit e depozitave.

FDIC u pastrua për të plotësuar rezolutën e SVB

Ndërkohë, në të njëjtën javë, Thesari, Rezerva Federale dhe FDIC njoftuan së bashku se është dhënë miratimi për zgjidhjen e plotë të SVB "në një mënyrë që mbron plotësisht të gjithë depozituesit".

Pasi kanë krijuar një program emergjence për të mbështetur depozitat si në SVB ashtu edhe në Signature Bank, të tre organet vërejnë në deklaratën e tyre se depozituesit do të kenë akses në të gjitha paratë e tyre. Bloomberg kishte raportuar më herët se FDIC kishte nisur një proces ankandi për SVB me Financial Times duke vënë në dukje se depozitat e pasiguruara SVB kuotoheshin midis 0.55 dhe 0.65 dollarë cent kundrejt 0.70 dhe 0.75 dollarëve që ofroheshin për depozitat e tjera.

Pokemon Eyes Web3, Drejtor i Korporatës Scouts

Si pjesë e strategjisë së saj afatgjatë të korporatës, The Pokémon Company International (TPCi) - një degë e The Pokémon Company në Japoni - aktualisht po kërkon dikë me njohuri dhe kuptim të thellë të Web3.

Drejtuesi i Zhvillimit të Korporatës Web3 do të ketë njohuri në teknologjitë e blockchain dhe NFT, dhe/ose metaverse, dhe do të jetë i lidhur thellësisht me investitorët dhe sipërmarrësit në sektorët e teknologjisë Web3 dhe metaverse, sipas vendosjes së punës . Ndër të tjera, kandidati i suksesshëm do të udhëhiqte në nxitjen e inovacioneve "duke ndërtuar një platformë për të testuar ide dhe burime të mëdha dhe për të ndërtuar marrëdhënie me partnerët e bashkë-zhvillimit jashtë TPCi".

Me mbi një miliard shkarkime totale dhe rreth nëntë milionë njerëz që luajnë Pokemon Go çdo ditë, shifrat e fundit sugjerojnë se përdoruesit aktivë të lojës më të mirë janë zvogëluar nga më shumë se 230 milionë në 2016 në 71 milionë në 2021.

40 metra e sekuestruar si kripto miksues është hequr për shkak të marrëveshjeve me rrjetën e errët

ChipMixer, një mikser i mirënjohur i kriptomonedhave në botën e krimit kibernetik, thuhet se u hoq javën e kaluar nga autoritetet gjermane dhe amerikane, me mbështetjen e Europol.

Hetimi për mikserin e palicencuar, softueri i të cilit maskon gjurmët e bllokut të fondeve për të inkurajuar pastrimin e të ardhurave të paligjshme nga aktivitetet kriminale si sulmet me ransomware, u mbështet gjithashtu nga Belgjika, Polonia dhe Zvicra.

Heqja e platformës më 15 mars për krime të dyshuara pa katër serverë, rreth 1909.4 Bitcoin në 55 transaksione (afërsisht 44.2 milionë euro) dhe 7 TB të dhëna të konfiskuara.

Europol vëren se ChipMixer i kthen fondet e depozituara në "patate të skuqura" (tokena të vegjël me vlerë ekuivalente) dhe më pas përzihen së bashku për të anonimizuar të gjitha gjurmët drejt origjinës së fondeve fillestare përpara se të ridrejtohen në shkëmbimet e kriptomonedhave. Ndërsa shërbimi i tij është i disponueshëm hapur dhe në rrjetin e errët, mikseri ofron anonimitet të plotë për klientët.

Disa përditësime të minierave të kriptove nga java e kaluar

Pavarësisht rritjes së bitcoin të minuar nga 3,197 BTC në 2021 në 4,144 BTC në 2022, Marathon, kompania më e madhe e minierave të bitcoin në Amerikën e Veriut, javën e kaluar njoftoi se kishte një humbje neto prej 686.7 milion dollarë në 2022.

Rezultatet financiare të vitit fiskal vijnë pasi ndërmjetësi i minierave dhe pritjes së Bitcoin, Compass Mining, identifikoi tre probleme në serinë Antminer S19 pas ndryshimit të Bitmain në dizajnin e tij ASIC, i cili mund të ndikojë në nën-hashimin duke rritur kostot e shërbimit dhe mirëmbajtjes.

Në një tjetër zhvillim të lidhur me minierat, minatorët e kriptove në Rusi javën e kaluar kërkuan qartësi mbi një projekt-amendament nga Ministria e Financave që tani kërkon që kompanitë minerare të raportojnë tatimin mbi të ardhurat e tyre ose të përballen me gjoba.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles