Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 86

Published date:

SEC jep miratimin për ETF-të e para të Bitcoin në Vendim Historik

Në një lëvizje historike, Komisioni Amerikan i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim ka miratuar zyrtarisht deklaratat e regjistrimit për disa ETF të Bitcoin. Vendimi hap rrugën për lançimin e automjeteve të para të rregulluara të investimeve që ofrojnë ekspozim të drejtpërdrejtë ndaj çmimeve të Bitcoin në tregun amerikan. Ndërsa dokumentet e miratimit u publikuan shkurt dhe para kohe në faqen e internetit të SEC, rregullatori tani i ka bërë publike përcaktimet, duke miratuar aplikime nga emetues si Grayscale, VanEck, Fidelity dhe ARK Invest.

Disa analistë parashikojnë që miliarda të rrjedhin në produktet e reja në vitin e ardhshëm pasi kërkesa nga investitorët institucionalë plotësohet. Tarifat për ETF-të do të variojnë nga 0.2% në 1.5%, me shkallën më të lartë të tarifimit të Grayscale. Me aplikimet e miratuara, industria tani pret detaje se kur do të fillojë tregtimi për produktet e investimeve novatore.


Mungesa e 2FA fajësohet për përhapjen e FUD të Shkeljeve në Twitter të SEC

SEC ka deklaruar se një haker fitoi akses në llogarinë e tij në Twitter dje, duke postuar një njoftim të rremë të aprovimeve të Bitcoin ETF në SHBA, pa pasur akses në ndonjë draft komunikim të brendshëm. Një zëdhënës i SEC konfirmoi për Decrypt se asnjë element i tweet-it të komprometuar, i cili përfshinte një citim të fabrikuar që i atribuohet kryetarit të SEC, Gary Gensler, nuk u krijua brenda. FBI tani po heton shkeljen e llogarisë së pasiguruar në Twitter, e cila rezultoi nga mungesa e mbrojtjes së vërtetimit me dy faktorë.

Pavarësisht teorive se një draft i hershëm i postimit në Twitter ishte publikuar para kohe, sulmi u duk i sofistikuar në përsëritjen e gjuhës së rregullatorit rreth aseteve dixhitale. Pavarësisht se u zbulua hakimi, Bitcoin u zhyt në lajmet përpara se të rikuperohej, duke nënvizuar ndikimin në treg të çdo zhvillimi rreth miratimit të shumëpritur të ETF.

Miratimi i ETF i Bitcoin në SHBA mund të nxisë zhvillimin e kriptove në të gjithë Azinë

Miratimi i ETF-ve spot Bitcoin në SHBA pritet të ketë ndikime të rëndësishme në të gjithë Azinë, sipas të brendshëmve të industrisë. Bashkëthemeluesi i Animoca Brands, Yat Siu, deklaroi se hapja ndaj kapitalizmit në rajon, e kombinuar me rregullore më të qarta të kriptos, mund të shohë që zhvillimet të nxisin më shumë sipërmarrje. Ekspertët emëruan Hong Kongun dhe Singaporin si vendet e mundshme të ardhshme për të nxjerrë mjete të ngjashme investimi.

Ndërkohë që ekzistojnë variabla si shkalla e fluksit të kapitalit, përfaqësues nga shkëmbimet dhe firmat e infrastrukturës shprehën besimin që Azia do të përqafojë produktet ndërsa interesi institucional rritet. Rregullatorët japonezë mund të përshpejtojnë gjithashtu diskutimet për ofertën e tyre. Hong Kongu në veçanti ka ndërmarrë reforma për çimentimin e statusit të tij si një qendër kriptosh dhe mbledhja e fondeve thuhet se është duke u zhvilluar tashmë atje për fondet në përputhje.

X Heq në heshtje mbështetjen NFT vendase për përdoruesit me pagesë

Platforma e mediave sociale X (e njohur më parë si Twitter) ka hequr mbështetjen për tokenat e pandryshueshëm vetëm disa muaj pasi ka nxjerrë funksionin për abonentët me pagesë. Platforma më parë i lejonte përdoruesit e Twitter Blue të shfaqnin NFT-të nga koleksionet e Ethereum si fotografi të profilit gjashtëkëndor, duke u lidhur me metadata shtesë. Megjithatë, X tani ka fshirë të gjithë dokumentacionin e këtij funksioni premium nga faqet e tij mbështetëse pa sqarime. Çuditërisht, profilet që kishin vendosur NFT-të përpara ndryshimit ende ruajnë formën e tyre gjashtëkëndore.

Zhvendosja e papritur vjen pasi konkurrentët kryesorë si Meta gjithashtu u tërhoqën nga integrimet e aseteve të kriptove dhe ndjek një trend më të gjerë të industrisë së rënies së entuziazmit për promovimet NFT në rrjetet kryesore. Ndërsa abonentët X mund të shfaqin ende NFT, lëvizja sinjalizon një ndryshim të mundshëm strategjik në lidhje me integrimet e blockchain në vazhdim.

Vitalik Buterin mbështet një rritje "modeste" 33% të kufirit të gazit Ethereum

Bashkëthemeluesi i Ethereum, Vitalik Buterin ka shprehur mbështetje për zgjerimin e kufirit të gazit të rrjetit me 33% gjatë një sesioni pyetjesh dhe përgjigjesh në Reddit . Buterin mbështeti një rritje "modeste" në rreth 40 milionë, nga kufiri aktual prej 30 milionë, në mënyrë që të përmirësojë potencialisht xhiron e transaksioneve. Kjo do të përfaqësonte rritjen e parë të tillë në gati tre vjet. Buterin pranoi se cilësimi nuk ka ndryshuar ndjeshëm gjatë asaj periudhe të gjatë pavarësisht përdorimit në rritje.

Një kufi më i lartë mund të përpunojë më shumë aktivitet për bllok, por gjithashtu të rrisë ngarkesat e burimeve. Megjithatë, themeluesi argumentoi se mbetet një lëvizje e arsyeshme edhe sot. Ndërsa tarifat e gazit janë rritur kohët e fundit, disa e shohin propozimin si një mënyrë për të ndihmuar në uljen e kostove duke rritur kapacitetin e përgjithshëm në blockchain Ethereum.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles