Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 46

Published date:

Raporti konfirmon vetëm 9 kompani kriptore të regjistruara ndonjëherë në SEC

Pavarësisht se procesi i tij ishte i thjeshtë, Axios raportoi javën e kaluar se vetëm nëntë kompani të kriptove kishin arritur një lloj regjistrimi në Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbime (SEC). Numri i kompanive që janë përpjekur të regjistrohen dhe kanë dështuar, ose kanë hequr dorë nga procesi, nuk dihet. Raporti i Axios pason postimin në Twitter të një gazetari të Fox Business për një listë të kompanive të regjistruara nën regjimin e kryetarit të 33-të të SEC, Gary Gensler. Ndërsa lista e lëshuar bëri që Alan Silbert i INX të nxiste SEC që të "krijojë një mjedis më miqësor" për regjistrimin dhe avancimin e aplikacioneve në pritje, Stuart Alderoty, këshilltari kryesor i Ripple, këshilloi kompanitë e reja të kriptos që të mos lëshojnë në SHBA.

USDC u kap nga dështimi i SVB

Emetuesi i stablecoin USDC, Circle, zbuloi javën e kaluar se 3.3 miliardë dollarë nga rezervat e saj USDC prej 40 miliardë dollarësh mbeten në huadhënësin e dështuar të fokusuar në teknologji dhe kripto, Silicon Valley Bank (SVB).

E para që shembet në më shumë se dy vjet midis bankave të siguruara nga Korporata Federale e Sigurimit të Depozitave (FDIC), SVB është një nga gjashtë partnerët bankar të Circle që menaxhojnë ~ 25% të rezervave të USDC në para.

Pasi ra deri në 0,8774 dollarë amerikanë pas zbulimit, monedha e dytë më e madhe e qëndrueshme në botë sipas kapitalizimit të tregut, më vonë rifitoi barazinë me dollarin amerikan pasi FDIC tha se kishte marrë përsipër SVB.

Që atëherë, Circle i është bashkuar thirrjeve për vazhdimësinë e SVB-së, ndërsa pret qartësi se si do të ndikojë marrja e FDIC e bankës mbi depozituesit e saj.

Top Miner Maker zbulon 60% rënie të të ardhurave për tremujorin e katërt 2022

Prodhuesi i makinerive të minierave të Bitcoin, Canaan, publikoi javën e kaluar raportet financiare të tremujorit të katërt dhe të vitit të plotë për vitin 2022. Të ardhurat e tij në tremujorin e katërt ishin 56.8 milionë dollarë, një rënie prej 60% nga tremujori i tretë. CEO i saj, Nangeng Zhang, ia atribuon "tremujorin e katërt të vështirë" "çmimit të mëtejshëm të Bitcoin", i cili çoi në një kërkesë të dobët të tregut për makinat e minierave. Kërkesa e butë e tregut dhe çmimi i ulët i shitjes shtuan gjithashtu humbjen bruto, pasi kontribuan pjesërisht në zhvlerësimin e flotës së minierave të Bitcoin të kompanisë. Ndërsa tashmë po përgatitet "për afrimin e rritjes ciklike të çmimit të Bitcoin", Canaan pret të ardhura totale neto prej 65 milion dollarë në tremujorin e parë 2023 bazuar në një parashikim që pasqyron pikëpamjet e tij për tregun dhe kushtet operative.

Afati i Shlyerjes së Kërkesës Mt Gox Shtyhet me një muaj

Një deklaratë e Mt. Gox më 9 mars tregon se afati i fundit për regjistrimin e aplikimit të kërkesës u ndryshua nga 10 mars 2023, në 6 prill, ndërsa afati i ripagimit u zhvendos nga 30 shtatori në 31 tetor.

Administratori i Rehabilitimit thotë se ka marrë në konsideratë rrethana të ndryshme si ecuria e kreditorëve në lidhje me përzgjedhjen dhe regjistrimin, si dhe ka marrë lejen e gjykatës përpara se të bëjë ndryshimet.

Ndërsa firma e kriptos tashmë e zhdukur po afrohet më shumë me disbursimin e aktiveve, kreditori i saj më i madh - Mt. Fondi i Investimeve Gox - thotë se planifikon të mbajë në vend që të shesë Bitcoin që do të paguhet më vonë këtë vit. Fondi i Investimeve Mt. Gox dhe Bitcoinica përbëjnë të dy një të pestën e shumës totale prej 30,000 Bitcoin që do të disbursohen.

Rregullatori Financiar Gjerman kërkon të klasifikojë NFT sipas ligjeve të LPP

Autoriteti Gjerman i Mbikëqyrjes Financiare (BaFin) javën e kaluar shpjegoi se si aktualisht klasifikon argumentet e pandryshueshme (NFT) sipas ligjit mbikëqyrës. Në auditimin e tij rregullator të NFT-ve, BaFin thotë se po vazhdon në të njëjtën mënyrë që kategorizon argumentet e këmbyeshme. Ai shton se ndërsa NFT-të do të duhet të mishërojnë të drejta të ngjashme me letrat me vlerë dhe të jenë të transferueshme dhe të tregtueshme në tregun financiar për t'u klasifikuar si letra me vlerë, ajo nuk është në dijeni të ndonjë NFT që mund të klasifikohet si letra me vlerë në kuptimin rregullator. Megjithatë, ai mund të klasifikohet si një investim dhe mund të keqpërdoret për pastrim parash.

Meqenëse NFT-të bazohen në të njëjtat sisteme si asetet e tjera kripto dhe mund t'i nënshtrohen manipulimit të çmimeve, BaFin i konsideron NFT-të si mjete të mundshme për pastrim parash dhe kështu do të bien nën mbikëqyrjen kundër pastrimit të parave të BaFin (AML).

Fed i SHBA-së krijon një ekip të specializuar për të mësuar nga Sektori i Kriptove

Në një artikull mbi kriptovalutat botuar javën e kaluar, Zëvendëskryetari i Rezervës Federale të SHBA, Michael S. Barr, la të kuptohet se sistemi bankar qendror po krijon një ekip ekspertësh për t'i ndihmuar ata të mësojnë nga zhvillimet e reja në sektorin e kriptove. Lëvizja është pjesë e përpjekjeve për të krijuar parmakë duke lejuar inovacionin të përfitojë konsumatorët dhe sistemin financiar më gjerësisht .

Barr theksoi nevojën për të balancuar inovacionin me masat mbrojtëse. Ai shtoi se Rezerva Federale ka punuar me agjenci të tjera rregullatore bankare për të shqyrtuar nëse dhe si mund të kryhet një aktivitet i caktuar kripto-asetesh në një mënyrë në përputhje me bankat e sigurta dhe të shëndosha.

Guvernatori i Shtetit Amerikan vë veton ndaj projektligjit që përjashton kriptovalutat si para

Për lënien jashtë kriptomonedhave si Bitcoin, si dhe aseteve të tjera dixhitale, nga përkufizimi i tij i "parasë", Guvernatori i Dakotës së Jugut vuri veton javën e kaluar në Projektligjin e Shtëpisë 1193 duke thënë se do t'i vinte qytetarët në një disavantazh biznesi.

Kristi Noem thotë se Projektligji i Shtëpisë 1193 do të ndryshojë dispozitat në Kodin Uniform Tregtar, një grup ligjesh shtetërore të miratuar në mënyrë uniforme që rregullojnë të gjitha transaksionet tregtare. Duke përjashtuar kriptovalutat si para, ajo tha se do të bëhej më e vështirë për qytetarët e Dakotës së Jugut të përdorin kriptovalutat. Guvernatori shtoi se projektligji, siç propozohet, hap derën për rrezikun e një monedhe dixhitale të bankës qendrore të mbështetur nga qeveria federale , e cila mund të bëhet e vetmja monedhë dixhitale e zbatueshme.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles