Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 105

Published date:

Bitcoin kalon 71 mijë dollarë me 880 milion dollarë hyrje në ETF-të e BTC

Bitcoin ETF në listën e SHBA-së pa mbi 880 milionë dollarë hyrje , duke e bërë ditën më të mirë që nga marsi dhe të dytin më të lartë që nga debutimi i tyre në janar. Fidelity kryesoi paketën me 378 milionë dollarë, e ndjekur nga BlackRock me 270 milionë dollarë dhe Grayscale me 28 milionë dollarë. Kjo ndihmoi në rritjen e çmimit të Bitcoin mbi 71,000 dollarë, duke reflektuar një ndjenjë rritëse pas një periudhe të vështirë nga mesi i prillit deri në fillim të majit, ku disa ditë panë hyrje neto zero ose negative. Analisti i Bloomberg, Eric Blachunas vuri në dukje se ETF-të kanë akumuluar 3.3 miliardë dollarë në muajin e kaluar me një vit deri më tani që tejkalon 15 miliardë dollarë, ndikuar nga miratimi i fundit i ETF-ve eter spot.

Bursa e re e Teksasit merr mbështetje nga BlackRock dhe Citadel për nisjen në 2025

Blackrock dhe Citadel Securities po bashkojnë forcat për të nisur një bursë të re kombëtare, Bursa e Teksasit (TXSE) , e vendosur të nisë në Teksas. Me qëllimin për të sfiduar mjediset rregullatore të NYSE dhe Nasdaq, TXSE kërkon të sigurojë një mjedis më miqësor ndaj CEO-ve me kosto më të ulëta të pajtueshmërisë. Ai mbështetet nga 120 dollarë kapital dhe një mbështetje e fortë nga firmat e mëdha financiare, TXSE planifikon të fillojë operacionet në 2024 dhe të listojë aksionet e saj të parë në 2026. Shkëmbimi do të jetë tërësisht elektronik me një prani fizike në Dallas për të tërhequr investitorët. Me komunitetin e kriptove që sjell reagime pozitive me qëndrimin pro të CEO të BlackRock, Larry Fink për kriptovalutat dhe RWA-të.

Ligji i ri i jep presidentit amerikan të bllokojë transaksionet e aseteve dixhitale

Një ligj i ri amerikan i jep presidentit autoritetin për të bllokuar aksesin në asetet dixhitale , duke shkaktuar shqetësime. Scott Johnsson, një figurë e shquar në hapësirën e aseteve dixhitale, kritikoi ligjin për shtrirjen e tij të gjerë, duke theksuar se ai mund të lejojë presidentin të ndalojë çdo protokoll ose kontratë inteligjente që lidhet me shkelësit e sanksioneve të huaja. Ligji përcakton gjerësisht "asetet dixhitale" dhe lejon presidentin të bllokojë transaksionet midis personave amerikanë dhe subjekteve të huaja që mbështesin terrorizmin. Kjo mund të shihet si një përpjekje për të kontrolluar asetet dixhitale nën pretekstin e luftimit të terrorizmit. Me ligjet aktuale të kriptomonedhave në SHBA që ende po pësojnë ndryshime, ne mund të presim më shumë sfida që ecin përpara me kriptomonedha.

Portofoli i kriptove të Trump tani është mbi 32 milionë dollarë

Donald Trump, dikur skeptik për kriptovalutat, tani është një mbështetës i fortë me këshilla nga Vivek Ramaswamy dhe portofoli në rritje i kriptove të Trump tani vlen mbi 32 milionë dollarë . Udhëtimi i tij drejt kriptos filloi me koleksionin Trump Digital Trading Cards NFT në 2022 me shumicën e vlerës së portofolit të tij që vjen nga 2 monedha meme, MAGA Coin (TRUMP) dhe Trog (TROG), të dyja duke kontribuar në mbi 27 milionë dollarë. Këto monedha meme iu dhuruan Trump, duke rritur vlerën e tyre. Me çmimin e monedhave të memeve në trend, mund të presim që më shumë monedha meme me temë nga presidentët dhe ndikuesit të dalin në treg në të ardhmen e afërt.

Boom AI rrit kapitalin e tregut Nvidia në 3 trilion dollarë, duke tejkaluar Apple

Nvidia ka qenë titujt kryesorë me çmimin e aksioneve të saj që ka kaluar 1235 dollarë të mërkurën, një rritje 14% plus, duke rritur kapitalizimin e tregut të kompanisë në 3.01 trilion dollarë. Kjo rritje e çmimeve bëri që Nvidia të tejkalojë Apple me aksionet e tyre që u rritën në qiell mbi 150% këtë vit. Përqendrimi i Nvidia në AI dhe çipat e lojërave ka nxitur rritjen e saj, me të ardhura të raportuara prej 22.1 miliardë dollarësh për tremujorin e parë të 2024. Suksesi i Nvidia mund të theksohet për strategjinë e tyre për t'u ofruar bizneseve B2B çipa në vend të konsumatorëve. Me një projeksion të fortë rritjeje, ne mund të shohim që inteligjenca artificiale ka një prani të fortë në tregjet e aksioneve dhe kriptove.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles