Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 84

Published date:

Argjentina Greenlights Bitcoin në përditësimin e politikës historike

Në një ndryshim të rëndësishëm politikash, Argjentina tani do ta konsiderojë Bitcoinin si një monedhë të njohur ligjërisht për lidhjen e kontratave. Ministrja e Jashtme e vendit Diana Mondino konfirmoi se qytetarët mund të përdorin BTC për të arritur marrëveshje, duke zgjeruar pranimin e kriptove në mes të paqëndrueshmërisë ekonomike.

Vërtetimi i Mondinos përkon me rënien e vlerës së pesos argjentinase. Reformat e reja nga presidenti Javier Milei që shkurtuan subvencionet e energjisë dhe zhvlerësuan peson me 50% reflektojnë inflacionin në mbi 140%. Me peson në rënie të lirë kundrejt dollarit, BTC ofron një depo të mundshme të vlerës.

Pranimi gjithashtu pason Bitcoin që postoi fitime të forta, deri në 65% në tre muaj. Ndërsa kombi përballet me një dekadë hiperinflacioni mesatarisht 40% në vit, adoptimi i kriptomonedhës ofron mbrojtje të mundshme. Megjithatë, ekspertët e industrisë thonë se nevojitet akoma më shumë qartësi nga rregullatorët për rregullat e kriptove. Për momentin, Argjentina i jep BTC-së një vend në ekonominë ligjore përmes aftësisë së saj për të nënshkruar kontrata.


Meme Coin Frenzy Propels Solana DEX Volumes Past Ethereum

Duke përfituar nga interesi shpërthyes për asetet dixhitale me temë qeni, tregtimi i decentralizuar i shkëmbimeve në blockchain Solana ka kthyer vëllimet e Ethereum për herë të parë. Spekulimet e forta rreth argumenteve si BONK dhe Dogwifhat kanë gjeneruar tregti masive në platforma si Orca dhe Mango Markets.

Të dhënat nga Defi Llama tregojnë se aktiviteti i Solana DEX arriti në 9.03 miliardë dollarë gjatë shtatë ditëve të fundit, duke tejkaluar 8.83 miliardë dollarë të Ethereum. Shenjat meme BONK dhe WIF panë fitime parabolike të çmimeve ndërsa vëllimet u rritën, me WIF që arriti një rritje çmimi prej 376,000% që nga lansimi një muaj më parë.

Rritja ka dhënë një nxitje tjetër për tokenin vendas SOL, duke e shtyrë atë mbi XRP dhe një çmim të ri maksimal të 2023 prej 89 dollarësh. Zhvilluesit thonë se ndryshimi pasqyron maturimin e shpejtë të Solanës dhe uljen e kostove në lidhje me Ethereum. Sidoqoftë, Ethereum ende ruan metrika më të mëdha të adoptimit si vlera totale e bllokuar.

Sondazhi zbulon se shumica e forcave të zbatimit të ligjit kanë nevojë për arsimim kripto

Një sondazh i ri nga kompania analitike e blockchain TRM Labs zbulon se pothuajse të gjithë profesionistët e zbatimit të ligjit besojnë se kërkojnë më shumë edukim mbi kriptovalutat. Raporti anketoi mbi 300 oficerë, me 93% që punonin në SHBA. Ai zbuloi se ndërsa 40% e rasteve tani përfshijnë asete dixhitale, më pak se gjysma e agjencive përdorin mjete të analizës së blockchain.

Në mënyrë alarmante, 61% thanë se organizatave të tyre u mungojnë teknologjitë e mjaftueshme për t'u përballur me kriminelët e sofistikuar të kriptove. Mbi 90% marrin disa trajnime për kripto, por raportojnë se kanë nevojë për kurrikulë të zgjeruar. Krimet e përqendruara te kriptovalutat parashikohen gjithashtu të përbëjnë 51% të veprave të hetuara deri në vitin 2027.

Ndërsa hetimet përfshijnë gjithnjë e më shumë teknologji komplekse të decentralizuara, analistët thonë se mjetet e duhura dhe shkollimi janë kritike. Megjithatë, mbi gjysma e të anketuarve identifikuan mungesën e personelit si një pengesë kryesore. Gjetjet nënvizojnë një nevojë urgjente për burime të përmirësuara për të ndihmuar në gjurmimin e ligjshëm të flukseve të paligjshme të kriptove.

Udhëheqësi rus nënshkruan CBDC në ligj

Presidenti rus Vladimir Putin ka miratuar një ndryshim që integron monedhën dixhitale të bankës qendrore të vendit në kodin e saj tatimor. Ligji i ri përcakton zyrtarisht terma si "llogaria dixhitale e rublës" dhe vendos udhëzime për tatimin e transaksioneve të kryera me CBDC.

Rregullat e ndryshuara përcaktojnë pozicionin legjislativ të Rusisë për projektin ndërsa ai ecën përpara. Ato lejojnë autoritetet të rikuperojnë monedhën dixhitale nëse fondet e mjaftueshme tradicionale nuk janë të disponueshme nga taksapaguesit. Operatorët duhet të ofrojnë gjithashtu dokumente që konfirmojnë shumat e fshira nga llogaritë.

Ekspertët thonë se përditësimi ofron një kornizë për shtytjen dixhitale të rublës së Rusisë, e parë gjerësisht si një përgjigje strategjike ndaj sanksioneve. Banka e Rusisë synon t'u mundësojë qytetarëve përdorimin e CBDC-së së saj duke filluar nga viti 2025. Me miratimin e Putinit, Rusia tani e ka lidhur fort projektin e saj CBDC të lulëzuar në sistemin bankar formal përmes përfshirjes në kodin tatimor.

Kënga e parë e postuar në bazën e Blockchain në nisjen e bashkëpunimit NFT

Platforma Layer 2 Base është bashkuar me ofruesin e muzikës blockchain Sound.xyz për të mundësuar prerjen e këngëve si NFT përmes rrjetit të saj. Kënga inauguruese e lëshuar nën partneritetin është "Based", një këngë me temë blockchain nga artistët Reo Cragun dhe Heno.

Duke përdorur shtresën bazë më të lirë dhe më të shpejtë, muzikantët tani mund të ngarkojnë muzikë direkt si NFT pa kërkuar blerje kripto. Me tekstet që festojnë teknologjinë, "Based" shënoi këngën e parë të mbrojtur nga të drejtat e autorit të botuar në mënyrë origjinale në blockchain.

Analistët thonë se partneriteti do të sjellë ekspozim dhe mundësi më të madhe për artistët. Duke ulur barrierat, më shumë muzikantë mund të përqafojnë modelet e fitimit të parave me kripto-powered. Ajo vjen ndërsa industria e muzikës tradicionale eksperimenton gjithnjë e më shumë me integrimin e Web3 përmes lëshimeve të blockchain.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles