Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 78

Published date:

Yuga Labs konfirmon se dritat UV shkaktuan probleme me shikimin në ApeFest të Hong Kongut

Yuga Labs ka konfirmuar se dritat UV kanë të ngjarë të jenë përgjegjëse për problemet e shikimit të vuajtura nga pjesëmarrësit e ngjarjes së saj ApeFest në Hong Kong. Të ftuar të shumtë raportuan dhimbje në sy dhe humbje të shikimit pas ekspozimit ndaj ndriçimit të skenës në mbledhje. Yuga tha se hetimi i përbashkët me prodhuesin e ngjarjes zbuloi se dritat që lëshojnë UVA në një cep ndoshta shkaktuan simptomat.

Problemet hoqën dorë nga ApeFest i Bored Ape Yacht Club, i cili ofroi një koncert dhe festë falas për mbajtësit e NFT. Yuga tha se rreth 15 pjesëmarrës raportuan probleme, ndërsa postimet në mediat sociale treguan se dhjetëra ishin prekur.

Situata vjen pasi bashkë-themeluesi i Yuga, Wylie Aronow, shkoi në një zbavitje prej 1.5 milion dollarësh NFT këtë javë. Aronow rrëmbeu koleksione të rralla të kriptove nga projektet kryesore, në një lëvizje të dukshme për të ringjallur tregjet në vështirësi NFT. Fatkeqësia e profilit të lartë në ApeFest përkoi me shtytjen e zgjeruar të Yuga në hapësirën metaverse dhe NFT.


Analistët e Bloomberg parashikojnë se SEC mund të ndriçojë të gjitha ETF-të e Bitcoin deri më 17 nëntor

Analistët kanë identifikuar një dritare të shkurtër 8-ditore midis 9 nëntorit dhe 17 nëntorit, në të cilën SEC mund të miratojë potencialisht të 12 aplikacionet në pritje të bitcoin ETF. Analistët e Bloomberg thonë se SEC lëshoi urdhra vonese për disa dosje nga firma si BlackRock dhe Bitwise në të njëjtën kohë në fillim të këtij viti.

Kjo krijon një hapje duke filluar nga 9 nëntori ku SEC mund të pranojë të gjithë grupin e aplikantëve të ETF-ve të bitcoin nëse dëshiron t'i lejojë të gjithë ata të lançojnë ETF-të. Megjithatë, pas 17 nëntorit, do të fillonin periudha shtesë të komenteve për dosje të tjera, duke mbyllur dritaren për miratimin e përgjithshëm.

Ndonëse nuk janë të garantuara, analistët vendosin shanset e miratimit të SEC për një ETF spot bitcoin deri më 10 janar të vitit të ardhshëm në 90%. Mundësia e perceptuar e një dritë jeshile të SEC ka ushqyer optimizmin dhe ka ngritur çmimin e bitcoin mbi 30% në muajt e fundit. Aplikacionet e spikatura në ekzekutim përfshijnë ato nga Grayscale dhe Fidelity. Grayscale gjithashtu thuhet se është në bisedime me SEC në lidhje me konvertimin e Grayscale Bitcoin Trust në një ETF.

Autoriteti Bankar Evropian propozon rregulla të likuiditetit për emetuesit e monedhave të qëndrueshme

Autoriteti Bankar Evropian ka lëshuar një propozim që përshkruan kërkesat e likuiditetit për emetuesit e monedhave të qëndrueshme sipas rregulloreve të ardhshme të kriptove të BE-së. Drafti udhëzues rekomandon që kompanitë të përdorin të dhëna historike për të caktuar peshat e faktorëve të rrezikut për aktivet e tyre rezervë. Më pas, firmat do të testonin stresin e aktiveve sipas skenarëve të ndryshëm për të përcaktuar rezervat e nevojshme të likuiditetit.

EBA këshillon rregullimin e politikave të rrezikut nëse rezervat nuk mund të plotësojnë kërkesat e riblerjes për monedhat e qëndrueshme. Rregullat synojnë të sigurojnë që firmat t'i rezistojnë tendosjeve të likuiditetit në mbarë tregun. Emetuesit e stablecoin do të përshtatnin gjithashtu kornizat e tyre bazuar në faktorë si paqëndrueshmëria e aktiveve.

Konsultimi pason lëvizje të ngjashme nga rregullatorët e Mbretërisë së Bashkuar për t'i bërë emetuesit e stablecoin të zbatojnë elasticitetin ndaj rreziqeve të likuiditetit. Udhëzimet e EBA do të informojnë legjislacionin e BE-së për Tregjet e Kripto-Aseteve që hyn në fuqi vitin e ardhshëm. Firmat kripto përballen me një afat kohor të vitit 2024 për t'u pajtuar me rregulloret e reja.

Me ekonomitë e mëdha që hartojnë politikën e monedhave të qëndrueshme, rregullatorët po e shtyjnë sektorin e sapolindur të zbatojë mbrojtje kundër krizave të likuiditetit që kërcënojnë stabilitetin financiar më të gjerë. Standardet e propozuara të EBA përputhen me këtë fokus rregullator global në rritje për monedhat e qëndrueshme.

Të ardhurat nga Minierat e Maratonës Digital Q3 rriten në prodhim dhe çmime më të larta të Bitcoin

Minatori i Bitcoin Marathon Digital Holdings raportoi rezultate të forta të tremujorit të tretë të nxitur nga operacionet e zgjeruara të minierave dhe çmimet më të larta të bitcoin. Kompania prodhoi 3,490 bitcoin në tremujorin e tretë, një rritje prej 467% krahasuar me vitin e kaluar.

Të ardhurat e tremujorit të tretë të Marathon u rritën gati 8 herë në 97.8 milionë dollarë në rritjen e bitcoin. Kompania gjithashtu postoi një fitim neto prej 64.1 milionë dollarë, kundrejt një humbjeje prej 72 milionë dollarësh vitin e kaluar, e ndihmuar nga një fitim prej 82 milionë dollarësh nga shlyerja e borxhit. Marathon e rriti normën e saj të energjisë hash mbi 8% nga tremujori i kaluar pasi pajisje të reja minerare erdhën në internet.

Marathon thotë se është në rrugën e duhur për të arritur 26 ekzahash në fuqinë kompjuterike deri në fund të vitit 2023, ndërsa rrit kapacitetin e saj minerar. Kompania vazhdon të forcojë pozicionin e saj midis minatorëve më të mëdhenj të bitcoin të tregtuar publikisht. Për herë të parë në dy vjet, posedimet e parave të gatshme dhe bitcoin të Marathon tani tejkalojnë borxhin e saj pas përpjekjeve për të mbështetur bilancin e saj gjatë rënies së kriptove.

YouTube lançon AI Pilot që ofron përmbledhje komentesh, Chatbot për krijuesit

YouTube po prezanton dy veçori të reja të fuqizuara nga AI që synojnë të ndihmojnë krijuesit të menaxhojnë seksionet e tyre të komenteve dhe të angazhohen me shikuesit. Platforma e videove do të testojë AI gjeneruese që përmbledh seksionet e komenteve të gjata në tema dhe tema kryesore. Kjo i lejon krijuesit të kuptojnë shpejt komentet e audiencës pa lexuar mijëra komente individuale.

YouTube po lançon gjithashtu një chatbot bisedor me AI që i lejon shikuesit të bëjnë pyetje rreth videove dhe të marrin rekomandime për video. Mjetet eksperimentale përdorin përpunimin e gjuhës natyrore për të analizuar komentet e pastrukturuara dhe për të bërë biseda me tekst.

Veçoritë do të jenë të disponueshme vetëm për të zgjedhur llogaritë e njohura të YouTube gjatë një faze fillestare pilot. YouTube thotë se qëllimi është të ndihmojë krijuesit të organizojnë seksione komentesh të vështira dhe të gjenerojnë ide të reja video bazuar në sugjerimet e audiencës.

Lansimet bazohen në investimin e zgjeruar të kompanisë mëmë Google në AI në produktet e saj si kërkimi dhe Pixel. Ndërsa YouTube përballet me konkurrencën nga TikTok, shfrytëzimi i AI për të fuqizuar krijuesit ofron një avantazh kryesor në algoritmet e rekomandimit dhe angazhimin e shikuesve. Testet tregojnë se AI mund të moderojë dhe analizojë gjithnjë e më shumë përmbajtjen e krijuar nga përdoruesit në platformat e Google.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles