Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

Krijimi i një portofoli solid të kriptove në 2022

Published date:

Lidhje me artikullin origjinal.

_________________________________________________________________

Me fitimin vjetor të Bitcoin prej 73%, ai vazhdimisht tejkaloi fitimin vjetor të S&P prej 28% dhe rënien negative neto të arit nga viti në vit prej -7%. Ndërsa përfitimet spektakolare të rritjes së zgjatur të nëntorit mungonin deri në fund të 2021, matjet themelore të përdoruesve dhe rrjetit sugjerojnë perspektiva masive të së ardhmes.

Sipas një analisti financiar të PitchBook , vlerësimi mesatar për tregun global të kriptove u rrit nga 12 milionë dollarë në 2020 në 35 milionë dollarë në 2021, me NYDIG që kryeson rrugën me një vlerësim prej 1 miliard dollarësh.

Brenda industrive të rëndësishme, duke përfshirë zgjidhjet NFT, metaverse, shkallëzimin e L2 dhe inovacionin në rritje në domenin DeFi me shfaqjen e DeFi 2.0, tregtarët do të vazhdojnë të fitojnë një pasuri të konsiderueshme financiare në vitin 2022.

Përpara se të investoni në kripto, keni një sistem për vlerësimin e transaksioneve të mundshme dhe DYOR. Ju mund të hetoni propozimet e vlerës thelbësore, funksionalitetin, madhësinë e komunitetit, unike dhe potencialin e tregut.

Kërkim i gjerë

Mësimi për tregun dhe monedhat kryesore dhe ato në zhvillim, si dhe sektorët e tyre të shumtë të tregut, mund t'ju ndihmojë të ndërtoni një portofol solid për t'i bërë ballë stuhive të ardhshme.

Pasi të keni ngushtuar mundësitë tuaja të kriptos, kërkoni për një letër të bardhë që përmban një udhërrëfyes, tokenomikë dhe informacione rreth ekipit. Merrni parasysh praninë e monedhës në marketing, qëndrueshmërinë e letrës së bardhë dhe tokenomikën e tij të propozuar, gjendjen aktuale të tregut të projektit dhe fuqinë e komunitetit dhe bazës mbështetëse.

Diversifikimi i portofolit

Diversifikimi ul rrezikun duke ju ekspozuar gradualisht në tregje me potencial. Portofolet e ndërtuara vetëm mbi Bitcoin dhe Ethereum do të konsideroheshin si të pafavorshme për shkak të korrelacionit të tyre të fortë; Ethereum përgjithësisht pasqyron veprimin e çmimit të Bitcoin.

Rrjetet e kriptomonedhave mund të klasifikohen sipas llojeve të përdoruesve që u shërbejnë. Ka disa nën-kategori të tilla si Market Movers, NFTs, DeFi, Utility dhe vrasësit Ethereum.

Faktorët e rrezikut

Është një gjë të njohësh tregun dhe të diversifikosh, por analizimi i mundësive për të marrë përfitime mund të shkojë përtej kërkimit cilësor. Cilat janë disa mënyra më shumë për të vlerësuar një kriptomonedhë?

Kapaku i tregut

Një nga treguesit e parë teknikë që duhet të ekzaminohet kur analizohet një kriptomonedhë është kapitali i tregut. Komuniteti i kriptove ka një konsensus se sa më e vlefshme të jetë një monedhë, aq më pak e rrezikshme është. Kapitalizimet më të vogla të tregut mund të ofrojnë mundësi të rëndësishme, por ato gjithashtu mund të shoqërohen me më shumë paqëndrueshmëri.

Vëllimi i transaksionit

Ju keni gjetur një monedhë premtuese me një vëllim të ulët transaksioni (në qindra mijëra altcoins). Vëllimi i transaksioneve të një kriptomonedhe mund të zbulojë se si e përdorin përdoruesit e saj. Shmangni kriptovalutat me volum ose aktivitet të vogël tregtimi pasi kjo mund të tregojë mungesë të rasteve të mundshme të përdorimit, mbështetjes së komunitetit, likuiditetit ose edhe një projekti të vdekur.

Aktiviteti Zhvillimor

Një nga metodat më të sofistikuara për vlerësimin e potencialit të rritjes së një kriptomonedhe mund të gjendet në depot e burimeve publike.

Struktura e depove, veçanërisht numri i kontribuesve, ofron informacion të rëndësishëm për kompetencat e zhvilluesit. Përveç numrit të përgjithshëm të kontribuesve aktivë, një zhvillues i vetëm që zgjidh problemet ose defektet nuk është i qëndrueshëm dhe mund të çojë në një monedhë të braktisur. Ju mund të matni ekspertizën dhe përkushtimin e zhvilluesve me cilësinë e kodit dhe të përcaktoni nëse projekti është i zbatueshëm.

Faktorë të tjerë kyç

Angazhimi dhe analiza e komunitetit ndonjëherë anashkalohen, por janë jetike për suksesin e një simboli. Është e lehtë të harrohet se zhvillimi i hershëm i Bitcoin 13 vjet më parë u drejtua nga entuziastët e hershëm të kriptove, jo nga korporatat apo qeveritë.

ProBit Global do të festojë përvjetorin e 13-të të Bitcoin me një ofertë abonimi njëjavor për të blerë BTC me gjysmën e çmimit të tregut, duke ulur edhe më tej pengesën e hyrjes për tregtarët e rinj të etur për të ndërtuar një portofol të ri duke përdorur asetin themelor të industrisë.

Opsionet e diversifikimit të portofolit përfshijnë 700+ argumente, duke përfshirë korporatat globale dhe perspektivat e shitjes me pakicë në fazën e hershme, pasi ProBit Global luan një rol thelbësor në kufizimin e mundshëm të rrezikut të aseteve përmes shqyrtimit të gjerë.

Mendimet Përfundimtare

Për shkak se tregu i Bitcoin është kaq i paqëndrueshëm, praktikat më të mira në kërkimin e kriptomonedhave gjithmonë do të ndryshojnë. Megjithatë, respektimi i parimeve të përshkruara në këtë artikull dhe kryerja e një kërkimi të plotë mund të ulë rrezikun dhe të rrisë ROI-në e mundshme.

_________________________________________________________________

RRETH PROBIT GLOBAL

Tregtoni dhe blini Bitcoin, Ethereum dhe 800+ altcoin në mbi 1000 tregje me ProBit Global!

Mbi 2,000,000 entuziastë të kriptove në mbarë botën i besojnë markës ProBit Global me udhëtimet e tyre emocionuese të kriptove! Shijoni një ndërfaqe tregtare të personalizueshme, robotë të automatizuar tregtimi për fillestarët dhe profesionistët, fiat on-rammp në 45 monedha dhe një faqe interneti shumëgjuhëshe në 46 gjuhë.

Bashkohuni me programet tona aktive dhe përfitoni përfitime të mëdha!

1. Blini Crypto lehtësisht me një kartë krediti dhe transferta bankare

2. Ekskluzive ProBit : Abonohu me 50% ulje në 200 tokenat më të mirë

3. Zbritje e tarifëstregtimit: Paguani tarifat e tregtimit me PROB dhe merrni një tarifë tregtimi prej 0,03%

4. Programi i referimit : Fitoni 10-30% të tarifave të tregtimit për referimin e miqve në ProBit Global

5. Mësoni dhe fitoni kripto falas duke parë video dhe duke marrë kuize

ProBit Global: www.probit.com

Telegrami ProBit: https://t.me/ProBitGlobalOfficial

Related articles