Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 96

Published date:

Qeveria e SHBA transferon 2 miliardë dollarë Bitcoin në Rrugën e Mëndafshit

Më 2 prill 2024, një portofol në pronësi të qeverisë amerikane lëvizi 30,175 Bitcoin me vlerë 2 miliardë dollarë. Rreth 2000 Bitcoin u dërguan në një portofol Coinbase të identifikuar nga Arkam Intelligence, ndërsa pjesa e mbetur shkoi në një portofol tjetër të lidhur me qeverinë. Kjo lëvizje ilustron shitjen e mëparshme të Bitcoin-ve të sekuestruara nga faqja e internetit Silk Road në mars 2023, ku 9861 Bitcoin u shitën për 216 milionë dollarë. Lajmi shkaktoi një rënie të vogël në çmimin e Bitcoin duke rënë nën 65,000 dollarë, megjithatë ai është rikthyer në 65,626 dollarë në kohën e këtij shkrimi.


Vëllimi i tregtimit të Bitcoin ETF u rrit në mars në 111 miliardë dollarë

Bitcoin Spot ETF u rrit në një vlerë mbresëlënëse 111 miliardë dollarë në mars, duke përshkruar interesin e investitorëve në BTC. Kjo shënoi një rritje të konsiderueshme nga shkurti, me ETF-të e Grayscale dhe BlackRock Bitcoin që kryesojnë tregun. Eric Balchunas, një analist nga Bloomberg ndau të dhëna duke zbuluar se rritja e vëllimit të tregtimit, theksoi kërkesën në rritje për ETF-të spot Bitcoin që nga fillimi i tyre në treg në janar. Me këto vëllime të forta tregtare, ne mund të presim një ndryshim të fortë të tregut përpara me përgjysmimin e ardhshëm të Bitcoin.

Ethena sapo u lançua dhe arriti në një kapital tregu prej 1.2 miliardë dollarësh

Ethena Labs ka lançuar simbolin e saj të qeverisjes $ENA, pavarësisht shqetësimeve të diskutueshme për njoftimet mashtruese për shtyp, $ENA ende ka fituar vrull duke siguruar një vend në kriptomonedhën e 80-të më të vlefshme me mbi 1.2 miliardë dollarë në treg. Ethena Labs hodhi gjithashtu 5% të furnizimit total të $ENA për të gjithë mbajtësit e USDe si pjesë e fushatës së saj të vazhdueshme të sezonit 2, e caktuar për të zgjatur 5 muaj. Shenja e tyre e qeverisjes $ENA u jep mbajtësve të drejta për të vendosur të ardhmen e protokollit, ashtu si aksionarët vendosin të ardhmen e një kompanie. Me kompleksitetin në strategjinë e tyre të mbrojtjes delta për të zbutur rreziqet që lidhen me luhatjet e çmimeve të Ethereum, përdoruesit duhet të bëjnë kërkime përpara se të hyjnë në Ethena për qëllime investimi.

Ordinalet e Bitcoin janë një katalizator nxitës në aktivitetin e BTC

Bitcoin Ordinals janë rritur në popullaritet brenda hapësirës NFT gjatë vitit të kaluar, duke tërhequr vëmendjen e firmës së investimeve Franklin Templeton. Departamenti i aseteve dixhitale të firmës së investimeve theksoi rritjen e mbishkrimeve Ordinal në një prospekt të kohëve të fundit, duke i dhënë Bitcoin kreditit për inovacionin nga argumentet BRC-20 deri te zgjidhjet e Shtresës 2 të Bitcoin. Franklin Templeton theksoi se aktiviteti tregtar i Bitcoin NFT ka qenë në rritje që kur u prezantua në vitin 2023 nga Casey Rodarmor. Kjo mund të shihet në koleksionet e fundit të Ordinal si Runestones dhe NodeMonkes që kalojnë vëllimet e tregtimit të Ethereum NFT që përshkruajnë një kërkesë të fortë për asetet dixhitale. Në përgjithësi, firma Franklin Templeton që i jep njohjen Ordinaleve jep një ndjenjë të fortë pozitive për të ardhmen e ordinalëve BTC.

Memecoins kryeson tremujorin e parë të 2024 si tregim kriptosh me performancë më të mirë

Memecoins janë shfaqur si investimet më fitimprurëse të tremujorit të parë 2024 sipas një raporti të fundit nga CoinGecko. Mesatarisht, memecoins regjistruan një kthim mesatar prej 1,312.6% me argumente nga WIF, BOME, MEW dhe shumë të tjera që zbarkonin në listën e top 10 memecoinëve më të mëdhenj sipas kapitalizimit të tregut. Memecoins madje ia kalonin tregimeve të tjera si asetet e botës reale (RWA) dhe protokollet e shtresës 2. Me një kapitalizim total tregu prej rreth 60 miliardë dollarësh, një rritje prej 176% tremujor në tremujor, tregimi i memecoins është i dukshëm, duke theksuar një kërkesë të fortë për këtë lloj aktivi.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles