Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 82

Published date:

Pronari i Platformës Famëkeqe Crypto Bitzlato përballet me dënimin për aktivitet të paligjshëm

Themeluesi i shkëmbimit të diskutueshëm të kriptomonedhave Bitzlato është deklaruar fajtor për operimin e një biznesi të palicencuar të transmetimit të parave. Anatoli Legkodymov pranoi pranimin e fajësisë në një gjykatë të Nju Jorkut, pas akuzave janarin e kaluar nga Departamenti i Drejtësisë që akuzoi Bitzlato për lehtësimin e veprimtarisë kriminale. Si pjesë e dënimit, Legkodymov ra dakord të shpërndajë platformën me bazë në Hong Kong dhe të humbasë rreth 23 milionë dollarë në asete të sekuestruara.

DOJ mbylli Bitzlato në janar dhe pretendoi se kishte shkëmbyer mbi 700 milionë dollarë me tregun rus të sanksionuar Hydra, i cili gjithashtu u hoq këtë vit. Bitzlato e kishte shpallur veten si një shkëmbim pa pyetje, por tërhoqi dyshime nga zbatimi i ligjit. Pranimi i fajësisë përfaqëson një fitore të madhe për autoritetet që synojnë bizneset e paligjshme të kriptove dhe shënon kulmin e një çështjeje penale kundër një prej shkëmbimeve më të errëta.


Do Kwon lëshon apelin përfundimtar për të shmangur ekstradimin nga Mali i Zi

Do Kwon po bën një përpjekje përfundimtare për të shmangur ekstradimin nga Mali i Zi ndërsa çështjet e tij ligjore që lidhen me kolapsin e kriptoprojektit Terra vazhdojnë. Avokatët e bashkëthemeluesit kanë apeluar një vendim të mëparshëm që miratonte ekstradimin e tij të mundshëm ose në SHBA ose në Korenë e Jugut. Të dy vendet duan të vënë në dyshim Kwon në lidhje me shpërthimin e Terra dhe zhdukjen e 40 miliardë dollarëve në maj. Ai është ndaluar në Mal të Zi që nga qershori pasi u arrestua në një aeroport teksa udhëtonte.

Kwon përballet me veprime ligjore jashtë vendit, duke përfshirë një padi për mashtrim nga SEC e SHBA-së në lidhje me Terra. Ministria e Drejtësisë në Mal të Zi tani do të rishqyrtojë urdhrin fillestar të ekstradimit dhe do të japë një vendim përfundimtar deri më 15 dhjetor nëse Kwon do të ekstradohet në SHBA ose Korenë e Jugut për t'u përballur me ndjekjen e mundshme të lidhur me dështimin e Terra. Kjo përfaqëson përpjekjen e fundit të Kwon për të luftuar ekstradimin nga kombi evropian ku ai ka qëndruar për më shumë se gjysmë viti duke luftuar çdo hap të procesit. Cilido vend që e merr Kwon-in, në fund mund ta shohë atë të dalë në gjyq.

Société Générale hulumton në monedha të qëndrueshme me planin e tokenit të mbështetur në Euro

Société Générale ka zbuluar planet për të eksploruar zhvillimin e një stabilcoin të mbështetur nga euro sipas raporteve të fundit. Gjigandi bankar francez po konsultohet për një monedhë dixhitale të mundshme që do të lidhet 1:1 me euron. Nëse lançohet, token mund të përdoret për të fuqizuar shërbimet e reja të pagesave dhe dërgesave për klientët e Société Générale.

Banka pranoi kërkesën në rritje të klientëve për zgjidhje të kriptomonedhave dhe tha se një monedhë e qëndrueshme mund të ndihmojë në rritjen e ofertave të saj. Mund të lejojë transferime më të shpejta ndërkufitare kundrejt pagesave tradicionale me tel. Société Générale sugjeroi se projekti i stablecoin mbetet në fazat e hershme dhe miratimi rregullator do të kërkohet përpara çdo nisjeje zyrtare. Megjithatë, zhvillimi tregon interes në rritje nga institucionet kryesore financiare për kriptovalutat, veçanërisht në fuqizimin e rasteve të përdorimit të ri me asete dixhitale të kolateralizuara nga fiat.

Aktivistët kthehen në Blockchain për të anashkaluar kufizimet për ndihmën për Iranin

Një organizatë jofitimprurëse e quajtur Iran Unchained ka nisur një platformë të azhurnuar granti për të lehtësuar donacionet e kriptomonedhave drejtpërdrejt për protestuesit dhe aktivistët antiqeveritar që veprojnë brenda Iranit. Qëllimi i deklaruar i OJQ-së është të përmbysë përfundimisht Republikën Islamike të Iranit dhe të instalojë një demokraci laike. Nëpërmjet faqes së re të internetit, e cila është një version i personalizuar i platformës për mbledhjen e fondeve Gitcoin, donatorët mund të dërgojnë fonde kripto për marrësit e verifikuar iranianë në një përpjekje për të anashkaluar kufizimet për ndihmën e huaj për kombin e sanksionuar.

Përputhshmëria kërkohet ende të renditet si një organizatë jofitimprurëse e SHBA-së, por organizatorët besojnë se qasja e bazuar në blockchain lejon transparencë dhe akses më të madh në krahasim me sistemet financiare të vjetra që shpesh bllokojnë tërësisht transaksionet e lidhura me Iranin. Grantet vendosen për votim qeverisës nga një DAO e lidhur dhe tashmë kanë mbështetur iniciativat rreth aksesit në internet, artit dhe pjesëmarrjes në konferenca.

Raporti i ri Coingecko numëron 119 vende ku pasuritë dixhitale janë të ligjshme kundrejt 22 ndalimeve globale

Një analizë e re kërkimore nga CoinGecko ka vlerësuar statusin ligjor të kriptomonedhës në 166 vende në mbarë botën. Raporti zbuloi se kriptovalutat lejohen aktualisht në 119 vende, duke përfaqësuar mbi gjysmën e të gjitha juridiksioneve të anketuara. Megjithatë, vetëm 62 vende nga 119 u zbuluan se kishin korniza rregullative gjithëpërfshirëse, duke treguar nevojën për mbikëqyrje të mëtejshme në shumë vende që lejojnë asetet dixhitale.

Më vete, 22 vende u identifikuan që ndalonin kriptomonedhën krejtësisht. Vështrime shtesë përfshinin se vetëm El Salvador aktualisht përdor Bitcoin si mjet ligjor, ndërsa 25 shtete mbajnë një qëndrim neutral. Studimi ofron një përmbledhje gjithëpërfshirëse të ligjeve globale të kriptomonedhave dhe se si peizazhi ligjor dhe mjedisi i adoptimit ndryshon jashtëzakonisht në rajone dhe kombe të ndryshme.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles