Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 15

Published date:

Është një tjetër edicion i ProBit (Blockchain) Bits ku ne japim një përmbledhje të ngjarjeve dhe ngjarjeve të zgjedhura të javës së kaluar të lidhura me kripto, që mendojmë se do të jenë me interes për ju.

Ndërprerësi PoS i planifikuar i Ethereum duke tërhequr vëmendjen te Ethereum Classic

Me kalimin e planifikuar të Ethereum The Merge në prova të aksioneve tani i pashmangshëm – i planifikuar për në shtator, dhe AntPool, grupi i minierave i lidhur me gjigantin e pajisjeve të minierave Bitmain, që graviton pas zinxhirit Ethereum Classic (ETC), spekulimet janë të përhapura se rrjeti ETC është vendosur për të fituar interes të rinovuar.

Bitmain deri më tani ka investuar 10 milionë dollarë në ETC për të mbështetur ekosistemin e tij, zbuloi CEO i Antpool, Lv Lei, në Samitin Botëror të Minierave Dixhitale të Bitmain së fundmi, dhe planifikon të investojë më shumë.

Midis 28 dhe 29 korrikut, grafiku historik i hashratit të ETC tregoi se ai u hodh në mbi 27 TH/s, një rritje prej 56% në krahasim me fillimin e muajit.

Disa raporte thonë se numri i adresave aktive ETC arriti në 66,200 ndërsa numri i transaksioneve ditore u rrit në rreth 97,400 - një rritje prej 62.60% në korrik.

GlassNode publikoi raportin e tregut të ariut për të kuptuar ciklin

Ofruesi i të dhënave Crypto, GlassNode, publikoi javën e kaluar një raport të gjendjes së tregut së bashku me CoinMarketCap. Ata eksploruan ariun e vitit 2022 deri më tani dhe se si struktura e tregut në zinxhir ka evoluar për Bitcoin, Ethereum dhe monedhat e qëndrueshme. Raporti ka disa analiza në lidhje me bazat e tregut në zhvillim dhe ndryshimet strukturore gjatë ciklit të rritjes 2022. Ato përfshijnë:

  • Ndjenja e rrezikut, zhvlerësimi i DeFi dhe ndryshimi i dominimit të monedhave të qëndrueshme.
  • Rentabiliteti i rrjetit të Bitcoin dhe Ethereum.
  • Çmimi i realizuar, humbjet e realizuara dhe si krahasohet me tregjet e mëparshme.
  • Stresi në zhvillim në industritë e minierave të Bitcoin dhe Ethereum.

CAR lançoi asetet dixhitale për shtetësi, e-rezidencë

Republika e Afrikës Qendrore (CAR), e cila më herët kishte bërë të ditur synimin e saj për të adoptuar Bitcoin , ka bërë përparim me planet e saj. Vendi, një nga më të varfërit në botë, filloi të shesë asetin e tij kombëtar dixhital që funksionon në zinxhirin anësor të Bitcoin. E quajtur Sango Coin , me një total prej 200 milionë tokenash, shitja e saj publike erdhi me një periudhë mbylljeje 1-vjeçare.

Si pjesë e përfitimeve të pjesëmarrjes në shitje, mbajtësit e tokenit do të marrin pjesë në një program shtetësie, program e-rezidencës, blerje të pronës së tokës, etj.

Shtetësia CAR mund të merret duke mbyllur kolateralin fiks prej 60,000 dollarë monedha Sango për një periudhë prej pesë vjetësh, pas së cilës monedhat e mbajtura do të kthehen. E-rezidenca, vlen 6000 dollarë për një periudhë tre vjeçare. Qeveria e CAR, si pronari më i madh i tokës në vend, kërkon të decentralizojë pronësinë e pronës së tokës dhe po jep një parcelë për 10,000 dollarë në monedha Sango të mbyllura për 10 vjet.

Spanja, shkolla e biznesit Ivy League tregoi interes për metaversin

Si pjesë e strategjisë Spain Digital 2026, qeveria spanjolle javën e kaluar tregoi se dëshiron të mbështesë projekte të lidhura me metaverset . Nëpërmjet ministrisë së saj të çështjeve ekonomike dhe transformimit dixhital, një grant prej 3.8 milionë euro do të administrohet për subjektet me bazë në BE që punojnë në lojëra dhe argëtim pas një vlerësimi. Ekipet e përzgjedhura do të kishin të paktën 25% të anëtarëve të tyre si gra. Aplikimet do të pranohen deri më 31 gusht 2022.

Gjithashtu metaverse, ekonomia e të cilit është gati të bëhet një treg prej 13 trilion dollarësh deri në vitin 2030, është edhe shkolla prestigjioze e Biznesit Wharton, e cila javën e kaluar njoftoi nisjen e programit të saj të certifikimit të titulluar "Biznesi në ekonominë Metaverse". Duke u bërë shkolla e parë e biznesit Ivy League që ofron të tilla, Wharton thotë se do të sillte folës nga Adobe, Animoca Brands, Second Life, New York Times, Wall Street Journal dhe të tjerë për programin e certifikatave në internet që do të drejtohet nën Institutin e tij Aresty. të Arsimit Ekzekutiv. Kursi është krijuar për profesionistët e biznesit dhe drejtuesit nga një sërë prejardhjesh, duke përfshirë financat, menaxhimin dhe teknologjinë.

Pavarësisht nga shanset, El Salvadori ruan se strategjia e tij Bitcoin po funksionon

Ka kaluar pothuajse një vit dhe ministri i financave të El Salvadorit tha se adoptimi i Bitcoin nga vendi si kurs ligjor i tij ka funksionuar për ta.

Ndërsa vendi i Amerikës së Jugut është kritikuar gjerësisht për strategjinë, Alejandro Zelaya tha në një intervistë të 27 korrikut se ajo ka sjellë shërbime financiare për një popullsi kryesisht pa banka dhe ka tërhequr turizëm dhe investime.

Përdorimi i Bitcoin si mjet këmbimi është i ulët, tha ai, por ai ende beson në monedhën më të mirë dixhitale, duke shtuar se El Salvador do të vazhdojë me emetimin e planifikuar të obligacioneve të mbështetura nga Bitcoin, të cilat ishin shtyrë me kalimin e kohës.

Santander do të ofrojë shërbime kripto në Brazil

Krahu i Brazilit i Bankës Santander me origjinë spanjolle ka njoftuar planet për të filluar ofrimin e shërbimeve të kriptomonedhave. Si një nga institucionet më të mëdha bankare në botë me mbi 153 milionë klientë, banka thotë se po punon për një kornizë ligjore gjithëpërfshirëse dhe të qartë për klasën e aseteve, pasi kërkon mënyrën më të mirë për të hyrë në tregun e shërbimeve të kriptomonedhave.

CEO i Santander Brazil, Mario Leão, u tha mediave lokale javën e kaluar se shërbimet e reja mund të prezantohen në muajt e ardhshëm, kur ata do të kishin "përkufizime në lidhje me të". Ai tha se tregu i kriptomonedhave është “këtu për të qëndruar” dhe Santander nuk po hyn në treg si një reagim ndaj konkurrentëve të tjerë, por për kërkesën e përdoruesve të tij në Brazil.

Itau Unibanco, një nga bankat më të mëdha në Brazil, kishte vënë në dukje se po konsideronte të prezantonte edhe produkte kripto.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles