Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 37

Published date:

Megjithëse flukset hyrëse të kriptove në 2022 ishin më të ulëtat që nga viti 2018, shifrat tregojnë se rritja e pagesave duke përdorur asetet dixhitale nuk u ngadalësua.

Kreditorët e Mt. Gox të presin edhe pak

Siç është raportuar në ProBit Bits Vol 20 , Administratori i Besuar i Rehabilitimit në rastin Mt. Gox paraqiti 15 shtator 2022 si datën e fillimit për caktimin e pretendimeve të rehabilitimit ndaj kreditorëve. Por kjo nuk ka ndodhur dhe zhvillimet e fundit tregojnë se nuk ka gjasa të realizohet së shpejti. Afati i fundit për kreditorët për të zgjedhur mënyrën e tyre të shlyerjes dhe për të regjistruar informacionin e përfituesit që ishte planifikuar më parë për 10 janar 2023 është ndryshuar.

Me lejen e gjykatës, Administratori i Besuar ka ndryshuar afatin në 10 Mars 2023, duke përmendur rrethana të ndryshme si ecuria nga kreditorët rehabilitues në lidhje me Përzgjedhjen dhe Regjistrimin. Ata gjithashtu ndryshuan Afatin e Shlyerjes Bazë për kreditorët e parakohshëm dhe të ndërmjetëm nga 31 korriku në 30 shtator.

Kreditorët kanë pritur për më shumë se tetë vjet për të shlyer kërkesat e tyre (rreth 141,686 BTC).

Javën e kaluar ishte ditëlindja e 14-të e Bitcoin

Bitcoin shënoi ditëlindjen e 14-të javën e kaluar. Blloku i parë i kriptomonedhës më të mirë të njohur si 'Blloku i Zanafillës' u minua më 3 janar 2009, megjithëse letra e bardhë e Bitcoin u publikua për herë të parë tre muaj më parë. U desh pak kohë që monedhat të kishin një çmim tregu. Një transaksion në tetor 2009 tregon 5,050 Bitcoin që shiten për 5,02 dollarë (~secila me një çmim afërsisht 0,00099 dollarë).

Ndryshe nga sot, blloku i gjenezës pothuajse me siguri u minua nga një kompjuter duke përdorur njësinë e tij qendrore të përpunimit (CPU) dhe pati një vonesë 6-ditore midis blloqeve të parë dhe të dytë në vend të 10 minutave. Sipas një postimi në janar 2008, duket se Hal Finney ishte personi i parë që mori Bitcoin në rrjet.

Hong Kongu propozon ta bëjë HKD një monedhë të qëndrueshme

Anëtari i Komitetit Kombëtar të Konferencës Konsultative Politike të Popullit Kinez dhe anëtari i Këshillit Legjislativ të Hong Kongut, Ng Kit Chuang, ka zbuluar se Hong Kongu po shqyrton zhvillimin e dollarit të tij në një monedhë të qëndrueshme, ndërsa kërkon të eksperimentojë me një agjenci vlerësimi të aseteve virtuale. .

Në një intervistë , Ng sugjeron që agjencia e propozuar e vlerësimit, opsioni HKD stablecoin dhe rregullimi i hakimit dhe vjedhjes së monedhës synojnë të fitojnë besimin e investitorëve në industrinë Web3.

Hong Kongu dëshiron që ndërmarrjet Web3 të përdorin sistemet e tij të hapura financiare dhe ligjore dhe të përdorin rajonin special administrativ të Kinës si selinë e tyre, nga ku ato zgjerohen në pjesë të tjera të botës.

 

Pavarësisht Bear Market, rritja e pagesave të kriptove nuk po ngadalësohet

Pavarësisht nga tabloja e pikturuar nga tregu i ariut, njerëzit ende po shpenzojnë kriptomonedha sikur nuk ka të nesërme, thotë procesori i pagesave të kriptomonedhave, Coingate. Ai vuri në dukje se gjithsej 927,294 pagesa u mblodhën nga tregtarët e fuqizuar nga shërbimi në vitin 2022, afërsisht 2.7 herë më shumë se mesatarja vjetore dhe një rritje prej 63% nga viti 2021).

Rezulton në rritjen e qarkullimit të tregtarëve në 2022 me 60% krahasuar me vitin 2021 kur tregu i kriptove arriti kulmin. VPN, VPS dhe ofruesit e shërbimeve të pritjes kishin më shumë pagesa dhe Bitcoin përbënte gati gjysmën ose 48% të të gjitha transaksioneve (megjithëse 7.6% më pak se në 2021) e ndjekur nga USDT (14.8%), Ethereum (10.9%), Litecoin ( 9.6%) dhe TRON (5.8%).

Flukset hyrëse të Crypto 2022 më të ulëta që nga viti 2018

Sipas një raporti të CoinShares javën e kaluar , tregu bear pati një ndikim në hyrjet e aktiveve dixhitale në vitin 2022 . Një sasi e vogël 433 milion dollarë amerikanë rrodhi në treg gjatë gjithë vitit, duke e bërë atë më të ulëtën që nga viti 2018, kur pati hyrje prej vetëm 233 milion dollarësh - daljet e mesit të vitit në fillim të 2018 arritën daljet totale javore prej 1.8% në një moment kundrejt vetëm 0.7 % e AuM në 2022.

Ndërsa flukset hyrëse të vitit 2022 ishin dukshëm më të ulëta se 9.1 miliardë dollarë dhe 6.6 miliardë dollarë të vitit 2021 në vitin 2020, grupi më i madh i investimeve dhe tregtimit të aseteve dixhitale në Evropë ndan se është inkurajuese të shohësh investitorët të shtojnë pozicione gjatë dobësimit të çmimeve duke marrë parasysh që çmimet e Bitcoin ranë me 63% në një periudhë të zgjatur. gjendja e një tregu ariu.

Ethereum Core Devs mbajnë thirrjen e parë në 2023

Javën e kaluar ishte thirrja e parë Ethereum All Core Developers Execution (ACDE) (#152) për vitin 2023 pasi ata rifillojnë të reflektojnë fokusin e tyre në ndryshimet në shtresën e ekzekutimit të Ethereum. Sekuenca e diskutimeve në thirrjen #151 kur zhvilluesit ranë dakord të përfshinin pesë Propozime për Përmirësimin e Ethereum (EIP) në lidhje me zbatimin e EOF, ata ranë dakord të hiqnin ndryshimet e kodit në lidhje me zbatimin e EOF nga përmirësimi i Shangait. Ata gjithashtu ranë dakord të refuzonin çdo EIP shtesë nga Shangai në vend të EIP-ve të EOF, në mënyrë që të mos vononin afatin kohor për tërheqjet e stakuara të ETH. Zbatimi i EOF është një ndryshim i madh i kodit që synon makinën virtuale Ethereum (EVM) e njohur si " zemra " e Ethereum.

Zyra e Prokurorit të SHBA kërkon që viktimat e mashtrimit SBF SBF të kontaktojnë

Me akuzën e aktakuzës me tetë akuza kundër Samuel Bankman-Fried (SBF) tani të pavulosur, Zyra e Prokurorit të Shteteve të Bashkuara në Distriktin Jugor të Nju Jorkut javën e kaluar filloi të kërkojë ata që besojnë se "kanë qenë viktimë e mashtrimit" ndaj SBF për të arritur jashtë. Zyra ofron një adresë emaili ([email protected]) përmes së cilës viktimat e mundshme mund të verifikojnë pretendimin e tyre në këtë rast.

Sipas raporteve, SBF mashtroi klientët, investitorët dhe huadhënësit e Alameda Research të FTX.com. Ai është akuzuar për mashtrim me tela, konspiracion për të kryer mashtrim me tela, komplot për të kryer mashtrime me mallra, komplot për të kryer mashtrime të letrave me vlerë, komplot për të kryer pastrim parash dhe komplot për të mashtruar Shtetet e Bashkuara dhe shkelje të ligjeve të financimit të fushatës.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles