Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 81

Published date:

SEC e Filipineve lëshon një paralajmërim të fortë kundër operacioneve të Binance

Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim i Filipineve ka ndërmarrë veprime kundër Binance, shkëmbimi më i madh i kriptomonedhave në botë, duke u përgatitur për të bllokuar hyrjen në faqen e saj të internetit brenda vendit. SEC lëshoi një deklaratë duke këshilluar se Binance nuk është një korporatë e regjistruar në Filipine dhe për këtë arsye nuk është e autorizuar të ofrojë shërbime të lidhura me letrat me vlerë.

Për më tepër, rregullatori u ka kërkuar gjigantëve të mediave sociale të ndalojnë reklamat në internet për Binance. Lëvizjet vijnë pasi ish-shefi i Binance, Changpeng Zhao dha dorëheqjen si CEO dhe u deklarua fajtor në SHBA për akuzat në lidhje me shkeljet kundër pastrimit të parave. Problemet ligjore të Zhaos kanë shkaktuar një përgjigje më të ashpër nga rregullatorët e Filipineve, të cilët paralajmëruan gjithashtu se banorët vendas që promovojnë ose mundësojnë Binance mund të përballen me dënime penale. Filipinezëve u është dhënë një afat tre mujor për të tërhequr çdo investim nga bursa përpara se faqja e saj të bllokohet.


Monedha Munger Meme mbledh mbi 3 milion dollarë në vëllim tregtimi

Vdekja e investitorit legjendar Charlie Munger, një kritik i shquar i kriptomonedhave, ka çuar në një pompë të tërbuar në një monedhë të re meme të quajtur në nder të tij. Brenda 15 minutave pasi Berkshire Hathaway njoftoi vdekjen e Munger në moshën 99-vjeçare, token "MUNGER" u lançua në Uniswap dhe shpejt fitoi mbi 31,500%. Megjithëse paqëndrueshmëria ka parë ulje të fitimeve, vëllimi i tregtisë tejkaloi 3.5 milionë dollarë, duke rritur vlerën e tregut të monedhës.

Munger e kishte cilësuar në mënyrë rutinore bitcoin si "helm miu" dhe dënoi të gjithë sektorin e kriptove. Megjithatë, tregtarët spekulativë e shfrytëzuan lajmin e vdekjes së tij për të nxjerrë një shenjë të re për fitime. Tani ekziston frika se zhvilluesit anonimë të MUNGER mund të zhduken me fondet e investitorëve në një 'tërheqje qilimi', duke pasur parasysh historinë e spekulimeve të meme coins pa mbrojtje. Episodi i paqëndrueshëm nënvizon tërheqjen subversive të kriptosave për disa, madje edhe në nderimin e kritikëve të tyre.

Nevojiten vlerësime të vazhdueshme të rrezikut për CBDC-të, thotë BIS

Një raport i ri nga Banka e Shlyerjeve Ndërkombëtare ka theksuar se bankat qendrore duhet të rishqyrtojnë profilet e tyre të rrezikut ndërsa eksplorojnë emetimin e monedhave dixhitale të bankës qendrore (CBDC). Raporti paralajmëron se CBDC-të përfaqësojnë një ndryshim të madh operacional në mënyrën se si funksionojnë bankat qendrore, dhe jo thjesht një projekt teknologjik. Ai këshillon rivlerësimin e rregullt të rreziqeve në zhvillim.

Shefi i BIS, Augustin Carstens, nënvizoi gjithashtu rëndësinë e bashkëpunimit ndërkombëtar për të zhvilluar rregulla të qëndrueshme për CBDC-të globalisht. Me CBDC që ndryshojnë rrënjësisht proceset e transaksionit, raporti përshkruan domosdoshmërinë e një kuadri holistik të menaxhimit të rrezikut për programet CBDC. Ai sugjeron se planet e qëndrueshme të vazhdimësisë do të jenë thelbësore ndërsa rreziqet evoluojnë. Udhëzimet theksojnë se CBDC-të kërkojnë njohjen si një ndryshim thelbësor në operacionet e bankës qendrore për të balancuar me sukses inovacionin me mbikëqyrjen e kujdesshme.

Thesari i SHBA-së kap faqen e internetit të Sinbad pas akuzave për mundësimin e aktivitetit kriminal

Departamenti Amerikan i Thesarit ka sanksionuar shërbimin e përzierjes së kriptomonedhave Sinbad, duke e akuzuar atë për pastrimin e milionave të vjedhura nga grupi i hakerave Lazarus i sponsorizuar nga shteti i Koresë së Veriut. Sipas Zyrës së Kontrollit të Pasurive të Huaja (OFAC), Sinbad përpunoi fondet nga vjedhjet si Horizon Bridge dhe Axie Infinity. Ata pretendojnë se është përdorur gjithashtu për të pastruar mbi 100 milionë dollarë të vjedhura vitin e kaluar.

Që nga e mërkura, Thesari kishte kapur faqen e internetit të Sinbad si pjesë e sanksioneve. Grupet e avokatisë po kundërshtojnë ende sanksione të ngjashme kundër Tornado Cash në gjykatë. Firmat Analytics Chainalysis dhe Elliptic e lidhën më parë Sinbad me mikserin Blender të listuar më parë. Sanksionet vijnë në mes të shqyrtimit të vazhdueshëm rregullator të industrisë së kriptove dhe përpjekjeve për të frenuar aktivitetin e paligjshëm të kriptove. Zyrtarët e thesarit paralajmëruan se miksera të tjerë mund të përballen me pasoja nëse mundësojnë aktorët kriminalë.

Jack Dorsey mbështet nisjen e startup-it të minierave të Bitcoin

Sipërmarrësi kripto, Jack Dorsey po mbështet një startup të ri të quajtur Mummolin që synon të nisë një pishinë të minierave të Bitcoin jo-kujdestare të quajtur OCEAN. 6.2 milionë dollarë financimi fillestar do të shkojë drejt krijimit të një grupi që paguan shpërblime bllok direkt nga rrjeti Bitcoin te minatorët, pa një palë të tretë të centralizuar që mban fonde. Kjo qasje largon rrezikun e censurës që disa thonë se paraqesin grupet e trashëgimisë.

Pishina e re po zhvillohet nga zhvilluesi kryesor i Bitcoin, Luke Dashjr dhe do të përdorë kodin e përmirësuar nga grupi i tij i mëparshëm Eligius me tarifë zero. OCEAN është pozicionuar si sjell më shumë decentralizim në miniera duke siguruar që minatorët të kenë kontroll mbi shpërblimet e bllokut pa ndërhyrje të bashkuara. Debutimi i tij vjen pasi disa pishina kryesore të minierave janë përballur me reagime për censurimin e mundshëm të transaksioneve të caktuara, në kundërshtim me parimet themeluese të Bitcoin për rezistencën ndaj censurës.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles