Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 94

Published date:

Fondi i Pensionit Trilion Dollar i Japonisë mendon të investojë në Bitcoin

Fondi i Investimeve Pensionale të Qeverisë së Japonisë (GPIF), fondi më i madh i pensioneve në botë, po konsideron investimin në Bitcoin si strategjinë e tij afatgjatë të investimit. GPIF njoftoi më 19 mars 2024 për t'iu përshtatur peizazheve financiare në zhvillim dhe progresit teknologjik përmes politikave të reja të investimeve gjatë 5 viteve të ardhshme. Me asete që arrijnë në rreth 1.54 trilion dollarë USD, qasja e GPIF për diversifikimin e klasave të aseteve të saj, pasqyron hapjen e saj për të adoptuar kriptomonedha në portofolin e saj, megjithëse asgjë nuk është ende konkrete.


Bitcoin i qëndrueshëm në 63 mijë dollarë, Etheri kthehet në 3,3 mijë dollarë pas rënies

Çmimi i Bitcoin pati një rënie më 20 mars 2024 përpara se të kthehej në mënyrë të qëndrueshme në 63,000 dollarë dhe aktualisht po tregtohet rreth 67,000 në kohën e këtij shkrimi. Në mënyrë të ngjashme, Ethereum u ul në rreth 3,092 dollarë përpara se të kthehej në 3,300 dollarë, duke treguar mbështetje të fortë në këtë gamë çmimesh. Me përgjysmimin e ardhshëm të Bitcoin, tregu po përjeton lëvizje të paqëndrueshme të çmimeve dhe shpresat për një miratim të SEC Ethereum ETF gjithashtu kanë kontribuar në këtë paqëndrueshmëri. Prandaj, investitorët këshillohen të jenë të kujdesshëm gjatë këtyre periudhave të paqëndrueshme dhe të mos përdorin shumë aktivet e tyre kripto.

BlackRock hyn në hapësirën e tokenizimit të aseteve me Fondin Ethereum

BlackRock , një nga institucionet më të mëdha në botë për menaxhimin e aseteve, ka lançuar fondin e tij të aktiveve të tokenizuar në rrjetin Ethereum, duke bërë një lëvizje të rëndësishme në hapësirën e aseteve kripto. Fondi i Likuiditetit Dixhital Institucional BlackRock USD, i përfaqësuar nga token BUIDL u ofron investitorëve ekspozimin ndaj parave të gatshme, bonove të thesarit të SHBA-së dhe marrëveshjeve të riblerjes. Kjo qasje inovative nxitet nga investimi strategjik i BlackRock në Securitize, duke shërbyer si agjent transferimi dhe platformë e tokenizimit.

Me faktin se thesaret e SHBA-së janë duke dëshmuar rritje të konsiderueshme, duke arritur në 730 milionë dollarë nga 100 milionë dollarë në 2023, sektori financiar po evoluon ndërsa miratimi i yield-eve të qëndrueshme të kriptove po rritet dhe BlackRock e sheh këtë si një mundësi për inovacion në industri.

Loja popullore Web3 Notcoin arrin 30 milionë lojtarë në Telegram

Notcoin, loja popullore e klikuesve në Telegram ka goditur 30 milionë lojtarë ndërsa përgatitet për airdrop-in e saj të ardhshëm token. Notcoin kohët e fundit dëshmoi një rritje të përdoruesve aktivë të përditshëm, duke tejkaluar 5 milionë për herë të parë. Loja rrotullohet rreth lojtarëve që përgjojnë monedhat e arta për të parashikuar shpërblime kripto, një lojë shumë e thjeshtë por problematike, që rikthen zhanrin hiper shkakësor që dikur ishte i popullarizuar në ditët e hershme të telefonave celularë. Ky hype falas i airdrop tregon se ka ende një interes të konsiderueshëm në hapësirën e bujqësisë së kriptove.

CryptoPunks po marrin përsipër hapësirën NFT, pasi një punk tjetër është shitur për 16 milionë dollarë

CryptoPunks kanë bërë edhe një herë titujt kryesorë pasi një tjetër Punk u shit për më shumë se 16 milionë dollarë. Punk #7804 , një nga nëntë të vetmet Alien Punks në të gjithë koleksionin, ndërroi duart për 4850 ETH, duke shënuar shitjen e dytë më të madhe të CryptoPunks. Më parë rreth 2 javë më parë, Alien Punk #3100 mori një vlerë marramendëse prej 4,500 ETH. Me një rënie të fundit të tregut të kriptove, NFT-të e trashëguara si CryptoPunks po qëndrojnë të forta.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles