Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 95

Published date:

3.3 miliardë dollarë masive nga optimizmi për financimin e projekteve të reja kripto

Optimizmi zbuloi një plan financimi prej 3.30 miliardë dollarësh për të mbështetur zhvilluesit që përdorin modelin e financimit retroaktive të mallrave publike, duke synuar të shpërblejë projektet që kontribuojnë në mënyrë domethënëse në zinxhir. Optimism po vendos 850 milionë token OP për të nxitur projektet që kontribuojnë në ekosistemin Optimism, duke u fokusuar në fusha si zhvillimi i protokollit, infrastruktura, qeverisja dhe përvoja e përgjithshme e përdoruesit. Programi i financimit është planifikuar të shtrihet në raunde të shumta në vitin 2024 me udhëzime për projektet që duhet të ndjekin. Kjo është një mundësi e shkëlqyer për zhvilluesit që të marrin pjesë dhe të fitojnë fonde të mundshme, megjithatë ka pasur shqetësime të ngritura në komunitet në lidhje me prioritetin e zhvilluesve ndaj investitorëve.


Balena e pestë më e madhe e Bitcoin lëviz Bitcoin me vlerë mbi 6 miliardë dollarë

Një balenë Bitcoin bëri bujë këtë javë, e njohur si "37X", së fundi bëri një lëvizje të rëndësishme duke transferuar BTC me vlerë 6 miliardë dollarë në tre adresa të reja, duke bërë transferimin e tyre të parë që nga viti 2019. Kjo balenë lëvizi pothuajse të gjithë bilancin e tyre prej 94,500 Bitcoin, me vlerë në 6.05 miliardë dollarë më 23 mars 2024, duke mbajtur vetëm rreth 1.4 Bitcoin në adresën origjinale. Transferimi po ndodh pikërisht përpara ngjarjes së Bitcoin Halving muajin e ardhshëm, gjë që sinjalizon më shumë interesa në kripto pasi investitorët institucionalë kanë grumbulluar Bitcoin këto muajt e fundit.

Udhëheqësi i El Salvadorit Nayib Bukele përditëson Bitcoin Holdings

Presidenti Nayib Bukele , i njohur për bërjen e Bitcoin një kurs ligjor për El Salvadorin në vitin 2021, ka ofruar një përditësim për zotërimet Bitcoin të vendit. Presidenti Nayib Bukele zbuloi se kombi tani ka 5,700 Bitcoin krahasuar me rreth 5,690 në mes të marsit me rezervat që tani vlerësohen në mbi 400 milionë dollarë. Përveç kësaj, zotërimet e Bitcoin janë zhvendosur në një ruajtje të ftohtë, duke shtuar një shtresë sigurie për mbrojtje. Për më tepër, El Salvador ka një qasje proaktive ndaj Bitcoin, duke eliminuar tatimin mbi të ardhurat për investimet e huaja, madje duke ofruar shtetësi për investitorët e Bitcoin që i dhurojnë qeverisë, duke treguar një mjedis miqësor ndaj kriptove për investitorët e web3.

Dobësia e çipave M të Apple ekspozon çelësat kripto në Mac dhe iPad

Një shfrytëzim është identifikuar në çipat e serisë M të Apple të përdorur në Mac dhe iPad, duke u dhënë hakerëve akses në çelësat dhe kodet kriptografike. Kjo e metë, e lidhur me një teknikë të quajtur "prerje paraprake" e përdorur për përmirësimin e performancës së pajisjes mund të shfrytëzohet për të marrë të dhëna. Kjo mund të bëjë që pajisjet me procesorë M1, M2 dhe M3 të jenë në rrezik ndërsa pajisjet më të vjetra të Apple me çipa Intel nuk janë të cenueshme. Nuk ka ende një rregullim të thjeshtë të disponueshëm për të rregulluar problemin, kështu që përdoruesit këshillohen të transferojnë asetet e tyre kripto në kuletat e ftohta për të parandaluar kullimin e kriptos së tyre.

Token Gold i HSBC tani në dispozicion për investitorët me pakicë në Hong Kong

HSBC ka prezantuar HSBC Gold Token, banka e parë që bën tokenizimin e arit për investitorët me pakicë në Hong Kong. Ky përdorim i aseteve të botës reale është krijuar në platformën e aseteve dixhitale Orion të HSBC dhe mund të aksesohet përmes bankingut online të HSBC dhe aplikacionit celular HSBC HK. Kështu, duke treguar një tendencë në rritje midis bankave dhe institucioneve financiare, duke adoptuar teknologjinë blockchain për transparencë dhe siguri. Me lëshimin e parë në botë Gold Token RWA, ai shënon një moment historik të madh për industrinë e kriptove.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet thjesht një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles