Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

Çfarë është USDC?

Published date:

Çfarë është USDC? - Koha e leximit: rreth 4 minuta

Në përgjithësi, monedhat e qëndrueshme   janë një nëngrup kriptomonedhash që kanë elementin e stabilitetit dhe janë më pak të hapur ndaj luhatjeve të vlerës. Ndryshe nga kriptovalutat e paqëndrueshme, një karakteristikë kryesore diferencuese e monedhave të qëndrueshme është se ato janë të lidhura me një aktiv rezervë siç janë monedhat fiat (p.sh. USD, EUR) ose mallra si ari ose nafta.

USDC është një nga monedhat më të njohura të qëndrueshme.

        

  Në këtë

Neni

monedhë e qëndrueshme USDC

Si mbështetet USDC

Rregulloret

Rreth Qendrës

Pse u themelua USDC

Pse të mbani USDC

  Si të blini USDC në ProBit Global

        

________________________________________________

monedhë e qëndrueshme USDC

Nisur në 2018, USDC   është një monedhë stabile e lidhur me dollarin amerikan. Ose, e thënë në një mënyrë tjetër, është gjithmonë i shlyer 1:1 për dollarë amerikanë, prandaj konsiderohet një dollar amerikan i shënjuar. Si një monedhë fiat dhe një aktiv i sigurt, vlera reale e dollarit amerikan është prapa USDC. Nga ana e tij, USDC e bën më të lehtë përdorimin e dollarit amerikan në internet duke përfshirë një platformë të bazuar në blockchain.

Kjo i thotë të gjitha: USDC po zgjeron shtrirjen dhe përdorimin e dollarit amerikan për transaksionet e biznesit në një shkallë globale, duke përfshirë pranimin për pagesa. Qasja e saj me shumë zinxhirë synon të jetë një urë lidhëse me sistemin financiar tradicional për të përmirësuar përfshirjen financiare për personat pa bankë në pjesë të ndryshme të botës.

________________________________________________

Si mbështetet USDC

Një nga pyetjet më të rëndësishme për t'u bërë kur kemi të bëjmë me monedha të qëndrueshme të kategorisë së mbështetjes fiat përfshin se si dhe ku mbështeten rezervat e tyre. Në rastin e USDC, ekuivalentët e parave të gatshme dhe thesaret me kohëzgjatje të shkurtër (prej 90 ditësh ose më pak) të USDC në qarkullim (aktualisht në një total prej 54 miliardë dollarësh në USDC më 6 qershor 2022) mbahen me banka të rregulluara nga SHBA. dhe institucionet financiare.

Zakonisht lëshohen vërtetime mujore mbi mjaftueshmërinë e rezervave të shprehura në dollarë për të përmbushur kërkesat për USDC të papaguara dhe janë të disponueshme publikisht . Për të përmirësuar transparencën, vërtetimet mujore të të gjitha rezervave USDC - një kontroll periodik - kryhen përmes pohimeve nga një prej vendeve botërore. firmat kryesore të kontabilitetit, Grant Thornton LLP.

Më 31 Mars 2022, BNY Mellon u shpall si kujdestari kryesor për rezervat e USDC. Përditësimet javore për rezervat e USDC, si dhe çdo ndryshim në ofertën e luhatshme bazuar në normën aktuale të emetimit dhe shlyerjes sigurohen gjithashtu nga themeluesi i saj, Qendra.

________________________________________________

Rregulloret

USDC ka parë adoptim të përshpejtuar me Moneygram dhe Stellar duke shtuar hekurudhën kripto-fiat, veçanërisht për shkak të erërave të pasme të krijuara nga hendeku masiv në sektorin e monedhave të qëndrueshme të lënë pas nga UST.

Në fakt, një raport nga Rezervat Federale të SHBA-së u publikua në mënyrë ogurzezë pikërisht përpara se kunja e USD të fillonte të shembet, me pasojat që çuan në një stuhi diskutimesh rreth qëndrueshmërisë së monedhave të ndryshme të qëndrueshme në treg.

________________________________________________

Rreth Qendrës

Projekti i dollarit dixhital USDC ishte një përpjekje bashkëpunuese nga një organizatë e quajtur Konsorciumi i Qendrës që përfaqëson Circle dhe Coinbase. Përpjekja e përbashkët synon të përshpejtojë adoptimin dhe rastet e përdorimit në botën reale të dollarëve dixhitalë. Me një objektiv kryesor për zgjerimin e hyrjes në përdorimin e kriptove së bashku me dërgesat më të shpejta globale   dhe zgjeroi opsionet e fiat në emër të tregtarëve dhe klientëve.

Në thelb, shërbimi ndihmon në bord hendekun midis bizneseve tradicionale dhe rritjen në rritje të sektorit të kriptove duke lehtësuar pagesat e stabilcoin që mund të pranohen lehtësisht në pagesat e integruara duke filluar nga Mastercard, Visa, deri te Moneygram.

________________________________________________

Pse u themelua USDC

  • Mundësimi i aksesit më të gjerë në kripto

  • Shkëmbimi i drejtë i vlerës veçanërisht në investimet e bazuara në fiat

  • Binarët e pagesave të tregtarëve për pagesat globale (USDC shërben si një hekurudhë fiat-kripto)

________________________________________________

Pse të mbani USDC

  • Për të marrë ekspozimin ndaj dollarit amerikan + mbrojtje të paqëndrueshmërisë

  • Për të mbrojtur kundër zhvlerësimit në tregjet lokale dhe të tjera për ruajtjen e pasurisë

  • Besohet për stabilitet pasi mbahet në llogaritë bankare rezervë të audituara rregullisht

________________________________________________

Si të blini USDC në ProBit Global

1) Përdoruesit e ProBit Global mund të blejnë USDC duke përdorur një kartë krediti duke hyrë në platformën fiat-on e cila aktualisht mbështet mbi 40 monedha fiat.

2) USDC gjithashtu mund të blihet në bursë duke vendosur një porosi limit .

Related articles