Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 53

Published date:

Standard Chartered, Matrixport parashikon të ardhmen bullish për Bitcoin

Java e kaluar ishte një javë argëtuese për kriptomonedhën, pasi pa një institucion financiar të krijuar të bënte një parashikim të guximshëm të çmimit për kriptomonedhën më të mirë, Bitcoin. Standard Chartered tha se çmimi i Bitcoin mund të arrijë në 100,000 dollarë deri në fund të vitit 2024 bazuar në tre faktorë të mundshëm: trazirat e fundit të sektorit bankar, aktivet e stabilizuara të rrezikut pasi Fed i SHBA të përfundojë ciklin e rritjes së normës dhe fitimet e përmirësuara të minierave të kriptove.

Mbështetja e çmimit më të lartë për korin e Bitcoin është Matrixport i Jihan Wu, ekipi i të cilit sugjeron që çmimi i Bitcoin mund të arrijë rreth 45,000 dollarë deri në fund të këtij viti bazuar në tezën se yield-i i obligacioneve 10-vjeçare amerikane që fillon të tregtohet nën 3.50% tregon inflacion. , e cila mund të ndikojë në aktivet e rrezikut si Bitcoin.


Coinbase i përgjigjet kërcënimit të veprimit të gjykatës të SEC

Javën e kaluar, Coinbase ndau përgjigjen e saj të guximshme ndaj Njoftimit të Wells që mori nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim (SEC) duke e informuar atë për një veprim përmbarues në pritje. Coinbase u përgjigj duke i kërkuar KSHZ-së që të mos e ndiqte veprimin, duke pretenduar se do të dëmtonte publikun dhe vetë SEC. Kjo gjithashtu do të dekurajonte kompanitë nga të qenit transparente dhe të shkëmbejnë informacion me KSHZ-në, gjë që mund të pengojë misionin e KSHZ-së për mbrojtjen e investitorëve, promovimin e tregjeve efikase dhe lehtësimin e formimit të kapitalit. Shkëmbimi me bazë në SHBA pretendon se nuk bie nën juridiksionin e KSHZ-së dhe tarifat e propozuara do t'i privonin miliona përdoruesve të shitjes me pakicë në SHBA nga përfitimet e përdorimit të një platforme të mirërregulluar të aseteve dixhitale dhe kujdestarit kur ata aksionojnë asetet e tyre. Ai argumenton më tej se mungesa e angazhimit të KSHZ-së me Coinbase ngre shqetësime të drejta që do të ndalonin një veprim përmbarues nga procedimi.

Coinbase lëshoi gjithashtu një video 14-minutëshe me CEO, Brian Armstrong dhe Shef Ligjor, Paul Grewal, në të cilën ata ngritën shqetësimet e tyre kundër lëvizjeve të SEC dhe propozuan një rrugë të mundshme përpara.

Hong Kongu angazhon bankat, bizneset kripto për aksesin në shërbimet bankare

Në përputhje me përpjekjet e tyre për të promovuar zhvillimin e qëndrueshëm dhe të përgjegjshëm të sektorit të aktiveve virtuale (VA), Autoriteti Monetar i Hong Kongut (HKMA) javën e kaluar thotë se ka qenë diskutime me bankat në Hong Kong për të theksuar se nuk ka asnjë ligj apo rregullator barrierat që i pengojnë ata të ofrojnë shërbime bankare për subjektet VA. Rregullatori financiar pret që ofruesit e shërbimeve të rregulluara të aseteve virtuale (VASP) të jenë në gjendje të aplikojnë për një llogari bankare përmes një procesi të arsyeshëm. Ai paralajmëron, megjithatë, se bankat mund të jenë më të kujdesshme kur përpunojnë aplikimet për hapjen e llogarive për bizneset e VA me rreziqe më të larta kundër pastrimit të parave.

HKMA planifikon të adresojë keqkuptimet e mundshme nga bankat dhe të lehtësojë diskutimet midis industrisë bankare dhe VASP-ve për çështje të ndryshme, duke përfshirë hapjen e llogarive.

Lajmi vjen pasi CEO i Komisionit të Letrave me Vlerë dhe të Ardhshme të Hong Kongut, Julia Leung, zbuloi se ata planifikojnë të nxjerrin udhëzime mbi regjimin e licencimit për VASP-të në maj.

Google Authenticator 4.0 zgjeron mbështetjen 2FA për pajisjet e humbura

Google Authenticator javën e kaluar, versioni 4.0 i aplikacionit të tij për pajisjet Android dhe iOS, i cili e bën të pamundur për përdoruesit të humbasin kodet e tyre 2FA edhe nëse çinstalojnë aplikacionin ose humbasin pajisjen në të cilën është instaluar. Versioni i ri u mundëson përdoruesve të sinkronizojnë kodet e verifikimit të krijuara në të gjitha llogaritë dhe pajisjet e Google. Lëshimi vjen pasi Google Cloud lançoi Programin e vet të Startups Web3 për të ofruar projekte përkatëse me burimet e nevojshme, duke përfshirë deri në 200,000 dollarë kredite të Google Cloud gjatë dy viteve. Në zhvillimet e tjera të ndërmarrjeve, Filecoin njoftoi nisjen e Filecoin Web Services (FWS) si një alternativë me burim të hapur për AWS, Google Cloud dhe Azure.

MB konsultohet për modifikimin e trajtimit tatimor për DeFi

Pas diskutimeve të kaluara me aktorë të ndryshëm për të identifikuar shqetësimet kryesore dhe opsionet për ndryshim, qeveria e Mbretërisë së Bashkuar javën e kaluar filloi të kërkonte pikëpamje për modifikimin e trajtimit tatimor të huadhënies dhe aksioneve të financave të decentralizuara (DeFi).

Konsultimi, i cili është caktuar të zgjasë për tetë javë (nga 27 prilli 2023 deri më 22 qershor 2023), synon krijimin e një regjimi që përputhet më mirë me tatimin e aktiveve kriptoale të përdorura në huadhënien dhe transaksionet e aksioneve DeFi, ndërkohë që redukton barrën administrative në përdoruesit. Ndryshimet e propozuara sugjerojnë që përdorimi i aseteve kripto në transaksionet DeFi nuk duhet të klasifikohet si asgjësim i aseteve dhe për këtë arsye nuk duhet të rezultojë me heqje tatimore. Përkundrazi, implikimet tatimore do të lindin vetëm kur asetet e kriptove asgjësohen ekonomikisht në transaksione jo-DeFi.

Sanksionet e SHBA-së për Lehtësuesit e dyshuar të pastrimit të kriptove të Koresë së Veriut

Tre persona u sanksionuan javën e kaluar nga Zyra e Departamentit të Thesarit të SHBA-së për Kontrollin e Pasurive të Huaja (OFAC) për ndihmën e Republikës Popullore Demokratike të Koresë (DPRK) në pastrimin e kriptomonedhave të vjedhura. Wu Huihui, një tregtar i kriptove OTC me bazë në PRC, Cheng Hung Man, një tregtar OTC me bazë në Hong Kong dhe Sim Hyon Sop i KKBC, dyshohet se kanë koordinuar miliona dollarë për regjimin e DPRK-së dhe armët e tij të paligjshme të shkatërrimit në masë dhe programet e raketave balistike . Javën e kaluar gjithashtu u përditësua lista e shtetasve të caktuar posaçërisht për të përfshirë adresa të shumta të kriptomonedhave si Bitcoin, të cilat janë të lidhura me individë të implikuar në sanksionet e DPRK.

Themeluesi i Afrikës së Jugut urdhërohet të paguajë 3.5 miliardë dollarë në skemën e mashtrimit të Bitcoin

Në skemën e tij më të madhe mashtruese që përfshin Bitcoin, Komisioni Amerikan i Tregtisë së të Ardhmeve të Mallrave (CFTC) javën e kaluar siguroi një urdhër gjykimi të mospaguar dhe një urdhër të përhershëm kundër Cornelius Johannes Steynberg për të paguar 1,733,838,372 dollarë si kompensim për viktimat e mashtrimit.

Steynberg, nga Afrika e Jugut, do t'i kërkohet gjithashtu të paguajë një gjobë monetare civile prej 1,733,838,372 dollarë në atë që është quajtur dënimi më i lartë monetar civil i urdhëruar në çdo rast CFTC.

Steynberg themeloi Mirror Trading International Proprietary Limited (MTI) e cila thuhet se pranoi të paktën 29,421 Bitcoin nga rreth 23,000 individë në SHBA dhe pjesë të tjera të botës midis majit 2018 dhe marsit 2021 në një skemë mashtruese marketingu në shumë nivele për të marrë pjesë në një tregti të paregjistruar. . Bitcoin-i i pranuar nga pjesëmarrësit e grupit, me vlerë mbi 1,733,838,372 dollarë në fund të marsit 2021, thuhet se u përvetësua.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles