Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 54

Published date:

Kenia planifikon taksën e kriptove për të mbledhur para

Si pjesë e planeve për të zgjeruar bazën e saj tatimore, me burime të tjera financimi që rezultojnë të shtrenjta ose të paarritshme, qeveria e Kenias zbuloi javën e kaluar se do të prezantojë një taksë prej 3% mbi asetet dixhitale në vitin e ardhshëm buxhetor.

Sipas vlerësimit të Konferencës së Kombeve të Bashkuara për Tregtinë dhe Zhvillimin (UNCTAD) që nga viti 2022, legjislacioni tatimor ka të ngjarë të prekë 8.5% të popullsisë totale të Kenias - ose më shumë se 4.25 milion njerëz - që zotërojnë kriptomonedhë .

Lëvizja, e cila do të shohë gjithashtu një taksë prej 15% për përmbajtjen dixhitale të monetizuar siç bëhet nga ndikuesit ndër të tjera, synon të ndihmojë Keninë të zgjerojë të ardhurat e saj tatimore pasi qeveria përballet me një krizë parash dhe kërkon të dyfishojë mbledhjet në 5 trilion KES (36.7 miliardë dollarë). në pesë vjet.


US OFAC zgjidhet me Poloniex, shmang përgjegjësinë civile

Poloniex, një platformë dixhitale e tregtimit të aseteve, ka rënë dakord të paguajë 7.6 milionë dollarë për të shlyer përgjegjësinë e saj të mundshme civile për shkelje të dukshme të sanksioneve të SHBA kundër Krimesë, Kubës, Iranit, Sudanit dhe Sirisë. Sipas Zyrës së Departamentit të Thesarit të SHBA-së për Kontrollin e Pasurive të Huaja (OFAC), shkeljet ndodhën midis janarit 2014 dhe nëntorit 2019, kur shkëmbimi lejoi klientët që ndodheshin në juridiksionet e sanksionuara të angazhoheshin në transaksione online të lidhura me asetet dixhitale të vlerësuara deri në prej 15.3 milionë dollarë. Shuma e shlyerjes pasqyron përcaktimin e Thesarit të SHBA se shkeljet e dukshme të Poloniex nuk u zbuluan vullnetarisht dhe nuk ishin skandaloze. Justin Sun, i cili tani zotëron Huobi Global, bleu Poloniex nga Circle në 2019.

SHBA përdor DLT-të midis teknologjive kritike për standardet e së ardhmes

Qeveria e SHBA javën e kaluar identifikoi teknologjitë e librave të shpërndarë (DLT) si një nga tetë nëngrupet e teknologjisë kritike dhe në zhvillim (CET) që do të marrin përpjekjet me përparësi për zhvillimin e standardeve. Tetë teknologjitë e propozuara për të marrë mbështetjen kryesore në Strategjinë Kombëtare të Standardeve për teknologjitë kyçe dhe ato në zhvillim përfshijnë teknologjitë e komunikimit dhe rrjeteve, gjysmëpërçuesit dhe mikroelektronikën, dhe Inteligjencën Artificiale dhe Mësimin e Makinerisë. Të tjera janë bioteknologjitë, pozicionimi, navigimi dhe shërbimet e kohës, infrastruktura e identitetit dixhital dhe DLT-të, gjenerimi dhe ruajtja e energjisë së pastër dhe teknologjitë kuantike të informacionit.

Zhvillimi i standardeve për këto teknologji që po prekin gjithnjë e më shumë një sërë sektorësh kryesorë ekonomikë, thotë Shtëpia e Bardhë , do të forcojë konkurrencën dhe sigurinë kombëtare të SHBA.

Ndërkohë, në të njëjtën javë presidenti amerikan, Joe Biden, kërkoi një taksë ndëshkuese prej 30% për operacionet e minierave të kriptove, sepse "ato janë një rrezik për shoqërinë".

Ish-punonjësi i OpenSea i dënuar për mashtrim

Një ish-menaxher produkti në tregun më të madh për tokenat jo të këmbyeshëm (NFT), OpenSea, u dënua javën e kaluar për mashtrim dhe pastrim parash për tregti të brendshme. Nathaniel Chastain thuhet se përdori njohuritë e tij të brendshme për të blerë NFT që do të shfaqeshin në faqen kryesore të OpenSea, duke i shitur ato menjëherë për më shumë se 50,000 dollarë fitim të paligjshëm. Ai u akuzua për abuzim me statusin e tij në OpenSea.

Ndërsa dënimi i Chastain u përshkrua si rasti i parë i tregtimit të brendshëm që përfshin asetet dixhitale, ai u deklarua i pafajshëm. Avokatët e tij argumentuan se njohuria se çfarë NFT do të paraqiteshin në faqen kryesore të OpenSea ishte informacion konfidencial kur Chastain punonte në kompani.

Deloitte përdor Polkadot's KILT për ID dixhitale

BOTLabs GmbH dhe firma më e madhe e kontabilitetit në botë, Deloitte Consulting AG, kanë njoftuar integrimin e teknologjisë KILT blockchain të Polkadot për lëshimin e kredencialeve dixhitale të ripërdorshme.

Parazinxhiri KILT do të përmirësojë protokollet e identitetit të Deloitte për të përmirësuar proceset Njih Klientin tënd (KYC) dhe Njih Biznesin Tënd (KYB). Kredencialet mund të përdoren për qëllime të shumta . Ato përfshijnë pajtueshmërinë rregullatore për shërbimet bankare dhe DeFi, verifikimin e moshës për platformat e e-commerce, hyrjet private dhe mbledhjen e fondeve. Certifikatat KYC/KYB shpesh janë të bazuara në letër dhe përsëriten për klientin individual, duke vënë në rrezik privatësinë e të dhënave të tyre. Integrimi do t'i mundësojë Deloitte-së t'u ofrojë klientëve të saj një portofol në formën e një zgjerimi të shfletuesit për menaxhimin dhe ndarjen e kredencialeve të tyre, të cilat nënshkruhen në mënyrë dixhitale dhe ruhen në pajisjet e tyre, duke mbetur nën kontrollin e tyre në çdo kohë.

Gjykata thërret Craig Wright për mospërputhje me vendimin e borxhit prej 143 milion dollarësh

Në një gjykim prej 143 milionë dollarësh të mbajtur nga W&K kundër Dr. Craig Wright, krijuesit të vetëshpallur të Bitcoin, një gjykatës amerikan javën e kaluar urdhëroi një seancë provash personalisht për të përcaktuar nëse mospërputhja e supozuar e Wright me një Urdhër Detyrimi në fuqi kërkon përbuzje. të procedurave.

Mosmarrëveshja aktuale rrjedh nga dështimi i supozuar i Wright për të plotësuar siç duhet Formularin e Informacionit të Fakteve të Debitorit nga një vendim i mëparshëm për t'i mundësuar kreditorit të mbledhë borxhin. Wright gjithashtu e përcaktoi formularin si "Vetëm sytë e avokatit" dhe këmbënguli që ai të vuloset pasi do të zbulojë informacione të ndjeshme financiare personale, një pretendim që paditësi thotë se është faktikisht i rremë.

Gjykatësi i dha Wright-it dhe avokatit të tij deri më 18 maj 2023, për të treguar shkakun se pse ata nuk duhet të sanksionohen për moszhvulosjen e formularit, i cili e ka bërë dokumentin të padobishëm për qëllimin e synuar.

Bhutan Partners Bitdeer për të përfituar nga rezervat hidroelektrike për minierat e Bitcoin

Bloomberg raportoi javën e kaluar se departamenti i investimeve të Butanit dhe kompania e minierave, Bitdeer, kanë kërkuar investitorë për 500 milionë dollarë për të kapitalizuar në energjinë hidroelektrike të vendit për të krijuar minierat e Bitcoin pa karbon. Forbes kishte raportuar më herët se qeveria e Butanit ka përdorur në heshtje rezervat e saj të energjisë hidroelektrike për të fuqizuar minierat e kriptomonedhës kryesore. Bitdeer, i themeluar nga Jihan Wu, po kërkon të gjenerojë 100 MW energji nga Butani dhe planifikon të fillojë ndërtimin e një qendre të të dhënave minerare në tremujorin e dytë 2023.

Në Kazakistan, u raportua javën e kaluar se qeveria ka bërë mbi 7 milionë dollarë taksa nga minierat e kriptove në vend që nga 27 prilli që kur kompanitë përkatëse filluan të paguajnë taksa dhe tarifa të tjera më 1 janar 2022.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles