Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 99

Published date:

Dita e përgjysmimit të BTC arrin rekord prej 107 milionë dollarësh në të ardhurat nga minierat e Bitcoin

Dita e përgjysmimit të Bitcoin më 20 prill 2024 pa të ardhurat nga minierat që kaluan shifrën 100 milionë dollarë, duke arritur një nivel të ri prej 107.7 milionë dollarë . Ky moment historik i rëndësishëm, i nxitur nga investitorët që zgjojnë një vend në historinë e Bitcoin, duke shpenzuar 37.7 BTC afërsisht 2.4 milionë dollarë në tarifa për të siguruar transaksionet e tyre në bllokun 840,000. Tarifa mesatare për transaksion arriti në afërsisht 800 dollarë, pjesa më e madhe e këtij aktiviteti u drejtua nga lançimi i Protokollit Runes në ordinalet e Bitcoin, që ndodhi me ngjarjen e përgjysmimit të Bitcoin. Më parë, të ardhurat më të larta të regjistruara nga minierat ishin 78.7 milionë dollarë më 11 mars 2024 kur çmimi i Bitcoin arriti kulmin. Me përfundimin e ngjarjes së përgjysmimit, shpërblimet e minierave të Bitcoin janë ulur në 3,125 BTC për bllok dhe tarifa mesatare e transaksionit ka rënë nga një rekord prej 128 dollarësh më 20 prill në 8-10 dollarë deri më 21 prill 2024.

Protokolli i ri i lejon Altcoins të funksionojnë në Bitcoin

Nisja e Runes , protokolli më i fundit i zhvilluar nga Casey Rodarmar, ka ofruar mundësinë për të krijuar altcoins drejtpërdrejt në Blockchain Bitcoin, një veçori e disponueshme më parë vetëm në rrjete si Ethereum dhe Solana. Projekti i mëparshëm i Rodarmor, Ordinals, i cili prezantoi mbishkrimet NFT në Bitcoin ishte një sukses i madh që shkaktoi bllokime të rrjetit dhe rritje të tarifave të transaksionit. Runes përdor aftësitë e Bitcoin duke mbështetur UTXOs, një sistem i gjerë token, duke rritur funksionalitetin e tij, duke rritur kështu entuziazmin e lartë që altcoins të lulëzojnë në ekosistemin e Bitcoin.

Robert F. Kennedy Jr. zotohet të revolucionarizojë menaxhimin e buxhetit të SHBA me integrimin e bllokut

Robert F. Kennedy Jr. , një kandidat i pavarur për SHBA-në Presidenca mbështet përdorimin e teknologjisë blockchain për të rritur transparencën. Gjatë një mitingu në Michigan, ai propozoi vendosjen e të gjithë buxhetit të SHBA në blockchain, duke lejuar çdo amerikan akses në të dhënat e buxhetit në blockchain, duke i lejuar amerikanët të jenë në gjendje të shikojnë transaksionet 24/7. Kjo lëvizje do të mbante përgjegjës zyrtarët e qeverisë, duke parandaluar shpenzimet e tepërta. Kennedy propozoi gjithashtu mbështetjen e dollarit amerikan me rezerva Bitcoin, pavarësisht shqetësimeve për keqpërdorim dhe nevojës për mbikëqyrje financiare. Me rritjen e adoptimit të blockchain, ne mund të shohim qeveritë që eksplorojnë zgjidhje për të ofruar një ekonomi më transparente.

Sipërmarrjet e Jack Dorsey në miniera të Bitcoin me zhvillim gjithëpërfshirës të sistemit

Jack Dorsey, CEO i Block ka zbuluar planet për të zhvilluar një sistem gjithëpërfshirës të minierave të Bitcoin për të zgjidhur sfidat me të cilat përballen operatorët e minierave. Njoftimi thekson përfundimin e Block-ut të një çipi 3 nanometër për minierat e BTC, duke shënuar përparim drejt qëllimit të Block për decentralizimin e minierave. Block synon të ofrojë çipa të pavarur të minierave dhe sisteme të plota të minierave të dizajnuara në shtëpi, duke kërkuar reagime nga komuniteti i minierave, Block adreson sfidat që lidhen me minierat si mirëmbajtja, transparenca dhe çështjet e softuerit. Ky plan fillon në mes të vendimit të Intel për të ndaluar dërgimin e çipave të saj të minierave ASIC me ngjarjen e fundit të përgjysmimit të Bitcoin, e cila zvogëloi përgjysmë shpërblimet e bllokut për minatorët, duke ndryshuar dinamikën e tregut për sistemet e minierave.

Tesla ende mban 9,720 Bitcoin dhe nuk ka shitur asnjë në tremujorin e parë

Tesla, prodhuesi elektrik i automjeteve , ruan ende zotërimet e saj në Bitcoin prej 9,720 BTC, me vlerë rreth 711 milionë dollarë gjatë tremujorit të parë të 2024. Pas qasjes së Microstrategy të "HODLing" për tremujorë radhazi. Kjo strategji nxjerr në pah optimizmin e fortë të Teslës për Bitcoin për rritjen e ardhshme në krahasim me vitin 2022 kur prodhuesi i automjeteve vendosi të shesë 75% të zotërimeve të saj BTC. Me 500 kompani të pasura që eksplorojnë Bitcoin si një mundësi investimi, Bitcoin ka një të ardhme të ndritur përpara për rritje.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet thjesht një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles