Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 13

Published date:

Në rast se keni humbur disa prej tyre, këtu janë zhvillimet kryesore në hapësirën e kriptove gjatë javës së kaluar që ne mendojmë se do të ishin me interes për ju. Shikoni edicionin e kësaj jave të ProBit Global (Blockchain) Bits:

Kalimi PoW në PoS i Ethereum shtyhet për në 19 shtator

Javën e kaluar zhvilluesit kryesorë të Ethereum sugjeruan shtatorin si afatin e ri kohor për përmirësimin e Merge. Pas takimittyre të 91-të dy-javor të enjten, më 14 korrik, zhvilluesit thonë se presin që kalimi i Ethereum nga mekanizmi i Dëshmisë së punës në mekanizmin e provës së aksioneve të ndodhë në mënyrë tentative në javën e 19 shtatorit pas rezultatit të rrjetit testues Goerli.

Goerli, një nga dy rrjetet testuese që do të vijnë me përmirësimin pas bashkimit të Sepolia, është planifikuar për javën e 8 gushtit. Përditësimet e tij do të diskutohen gjatë Thirrjes së Komunitetit Merge #6 të premten, më 12 gusht.

Zhvilluesi kryesor, Vitalik Buterin, kishte vënë në dukje në prezantimin e tij të ETH Shanghai Web 3.0 Developer Summit se përditësimi – i cili ishte vonuar më parë – do të ndodhte në gusht, por mund të zhvendoset në shtator ose tetor nëse ekziston rreziku.

Celsius u dorëzua nga falimentimi

Pas pasigurisë rreth funksionimit të saj, firma e trazuar e huadhënies së kriptove, Celsius Network LLC (CNL), paraqiti kërkesën për falimentim në Gjykatën e Falimentimit në SHBA të Distriktit Jugor të Nju Jorkut.

Dokumentet e dosjeve tregojnë se kompania ka 4.3 miliardë dollarë aktive dhe 5.5 miliardë dollarë detyrime me një deficit 1.19 miliardë dollarë në bilancin e saj. Huadhënësi raportohet të ketë operuar një nga ndërmarrjet më të mëdha të minierave të kriptove në Shtetet e Bashkuara, përveç operacioneve të tij financiare dhe tregtare. Dokumentet tregojnë se midis 1 nëntorit 2020 dhe 2021, Celsius bleu pajisje minerare me deri në 750 milion dollarë për të pasur tani 80,850 platforma me 43,632 në funksion. Ajo kishte planifikuar të operonte rreth 120,000 platforma deri në fund të 2022. Falimentimi i Celsius vjen pas rënies së TerraUSD në maj dhe falimentimit të një tjetër huadhënësi të kriptove Voyager Digital Ltd më 6 korrik .

Agjencia e OKB-së thotë se Cryptos u rrit 2300% në vendet në zhvillim

Konferenca e Kombeve të Bashkuara për Tregtinë dhe Zhvillimin (UNCTAD) publikoi një raport që tregon se ekosistemi i kriptomonedhës është zgjeruar me 2,300% midis shtatorit 2019 dhe qershorit 2021, veçanërisht në vendet në zhvillim. Ai identifikon dy arsye kryesore për rritjen e përdorimit të kriptomonedhave në vendet në zhvillim gjatë pandemisë.

Kostot tashmë të larta të shërbimeve tradicionale të remitancave u rritën edhe më shumë gjatë periudhave të bllokimit, kështu që përdorimi i kriptomonedhave u bë një opsion tërheqës për dërgesat në aspektin e çmimit dhe shpejtësisë, organizata ndërqeveritare që kërkon të promovojë interesat e shteteve në zhvillim në shtetet e tregtisë botërore. Ai gjithashtu vë në dukje se kriptovalutat janë shfaqur si një mënyrë për të mbrojtur kursimet e familjeve pasi ato mbahen kryesisht nga individë me të ardhura mesatare në vendet në zhvillim - veçanërisht në vendet që përballen me zhvlerësimin e monedhës dhe inflacionin në rritje - të cilët i shohin ato si pjesë të investimeve financiare dhe spekulimeve.

Përzierësit që marrin më shumë kripto se kurrë në 2022

dhënat e analizës zinxhirore tregojnë se mikserët po marrin më shumë kriptovaluta se kurrë në vitin 2022 për disa arsye. Vlera që marrin mikserët mund të luhatet çdo ditë, por mesatarja e saj lëvizëse 30-ditore arriti një kriptomonedhë me vlerë 51.8 milionë dollarë më 19 prill 2022, afërsisht duke dyfishuar vëllimet hyrëse në të njëjtën pikë në 2021, zinxhiri i bllokut platformë e bazuar në të dhëna për zbulimin dhe parandalimin e përdorimit të paligjshëm të shteteve të kriptomonedhave.

Të krijuara për të ofruar më shumë privatësi në transaksionet e kriptomonedhave, mikserët krijojnë një shkëputje midis kriptomonedhave që depoziton një përdorues dhe asaj që ata tërheqin për të ngatërruar rrjedhën. Mikserët përdoren ndonjëherë për të errësuar burimin e fondeve për të "mashtruar" hetuesit e blockchain, prandaj natyrshëm tërheqës për kriminelët kibernetikë .

Me fjalë të tjera, ndërsa kriminelët kibernetikë mund t'i përdorin ato, mikserët janë bërë një mjet për t'i kuptuar hetuesit dhe profesionistët e pajtueshmërisë. Ato përdoren gjithashtu për arsye legjitime si për të siguruar privatësinë financiare, veçanërisht për njerëzit që jetojnë nën qeveri shtypëse ose që ndryshe kanë nevojë për aftësinë për të kryer transaksione ligjore në mënyrë anonime.

Paraguai është më afër njohjes së ligjshme të aktiviteteve të Bitcoin

Senatori Fernando Silva Facetti konfirmoi se një projekt-ligj që do të rregullojë aktivitetet e aseteve të kriptove në Paraguaj është miratuar nga Senati.

Dhoma e Përfaqësuesve të Paraguajit e kishte miratuar projektligjin në fund të majit dhe ia paraqiti Senatit dhe Presidentit për miratimin e tyre për ta bërë ligjin.

Nëse dhe kur jepet, minierat e Bitcoin si dhe lojtarët e industrisë si shkëmbimet e kriptomonedhave do të njihen me ligj . Përveç dhënies së minatorëve dhe investitorëve sigurinë ligjore shumë të nevojshme për investimin e tyre, ajo gjithashtu sjell krijimin e një kuadri ligjor për të avancuar kompanitë e lidhura me sektorin e kriptomonedhës në vend dhe rajon në tërësi.

Kongresmeni Carlitos Rejala shkroi në Twitter se operacionet e propozuara të minierave do të përdorin 100% energji të rinovueshme hidroelektrike.

Rënia e kostos së energjisë elektrike e dëmshme për perspektivën e së ardhmes së çmimit të Bitcoin

Ndërkohë, JPMorgan thotë se kostoja e energjisë elektrike për nxjerrjen e një Bitcoin po bie. Banka shumëkombëshe e investimeve raporton se kostoja e energjisë elektrike për një Bitcoin ka rënë nga rreth 24,000 dollarë në fillim të qershorit në rreth 13,000 dollarë tani.

Kjo është si rezultat i vendosjes së platformave më efikase nga minatorët, thotë ai, si dhe për shkak të rënies së përdorimit të energjisë elektrike për miniera. Ndërsa zhvillimi mund të ndihmojë përfitueshmërinë e minatorëve në afat të gjatë dhe të zvogëlojë presionin e tyre për të shitur Bitcoin-in e tyre, ai mund të shihet si një negativ për çmimet.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet thjesht një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles