Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 34

Published date:

Lajmi kryesor për javën e kaluar: ish-CEO i bursës së shembur FTX, Sam Bankman-Fried, u arrestua. Interesante, megjithatë, është sulmi i Donald Trump në botën NFT dhe gjetjet e JP Morgan në lidhje me përdorimin e aseteve të kriptove shtëpiake në SHBA. Gëzuar lexim!

Arrestohet Sam Bankman-Fried i FTX, përballet me 115 vjet burg

Javën e kaluar, Sam Bankman-Fried - ish-CEO i shkëmbimit të shembur FTX - u arrestua në Bahamas dhe më vonë u ekstradua në SHBA. Arrestimi, me kërkesë të qeverisë amerikane, bazohet në një aktakuzë të mbyllur të ngritur nga Gjykata e Qarkut e Shteteve të Bashkuara për Distriktin Jugor të Nju Jorkut.

Më vonë u zbulua se ai po përballet me tetë aktakuza federale me akuza duke përfshirë mashtrimin me tela, mashtrimin e letrave me vlerë dhe pastrimin e parave. Akuzat parashikojnë një dënim maksimal prej 115 vitesh burg nëse themeluesi dhe ish-CEO i bursës së falimentuar të kriptomonedhave dënohet dhe jepet dënimi maksimal. FTX paraqiti kërkesë për mbrojtje nga falimentimi në nëntor.

Trump bashkohet me trenin NFT, lëshon serinë e kartave tregtare

Ashtu si disa figura publike në të kaluarën, duke përfshirë gruan e tij, Melania Trump, Donald J. Trump i është bashkuar grupit NFT me lançimin e serisë "Trump Digital Trading Card". Nëpërmjet platformës së tij Truth Social, presidenti i 45-të i SHBA-së po lëshon gjithsej 45,000 NFT në zinxhirin Polygon me kosto prej 99 dollarë. Sipas ofruesit të të dhënave kripto, Dune, pothuajse të gjitha NFT-të e kartave të tregtimit janë krijuar brenda një periudhe 24-orëshe . Më shumë se 4.3 milion dollarë u mblodhën dhe 12,874 adresa u regjistruan që kishin prerë NFT-në e tyre të parë në Polygon, ndërsa numri i kuletave që prenë më shumë se 45 nga NFT-të është 225.

IRC, Stellar Pilot sistemi i parë i llojit të tij i disbursimit të ndihmës me fuqi blockchain në Ukrainë

Komiteti Ndërkombëtar i Shpëtimit (IRC) dhe Fondacioni i Zhvillimit Stellar (SDF) i cili mbështet rrjetin publik të blockchain Stellar javën e kaluar pilotuan një sistem të parë të llojit të tij të disbursimit të ndihmës me fuqi blockchain në Ukrainë. Me më shumë se 6.5 milionë PZHBV në Ukrainë, IRC-ja kërkon metoda më të shpejta, më të lira dhe më efektive të shpërndarjes së ndihmës për qasjen e saj 'para të gatshme'. Piloti, i bazuar në shfrytëzimin e një dollari dixhital të mbështetur nga asete plotësisht të rezervuara - USDC dhe i shpërndarë pothuajse menjëherë në një portofol dixhital në telefonin inteligjent të një klienti përmes Vibrant - kërkon të testojë ndikimin e monedhave të qëndrueshme dhe të masë efektivitetin e tyre në mjediset humanitare. Ai i lejon individët të marrin nga distanca, të mbajnë dollarë dixhitalë si një depo me vlerë për t'u mbrojtur nga inflacioni dhe t'i transportojnë ato në mënyrë të sigurt përtej kufijve në vend të rreziqeve që lidhen me paratë fizike.

ConsenSys Partners PayPal për të sjellë blerjen e kriptove në MetaMask

Kompania kryesore Web3, ConsenSys, javën e kaluar njoftoi se përdoruesit e MetaMask në SHBA tani janë në gjendje të blejnë Ether (ETH) nga brenda aplikacionit duke përdorur PayPal. Si portofoli lider në botë për vetë-kujdes dhe portofoli i parë Web3 që përdor PayPal për transaksione në platformë, integrimi i MetaMask me PayPal do të lejojë përdoruesit e zgjedhur të PayPal në SHBA të blejnë kripto pa probleme dhe të eksplorojnë lehtësisht ekosistemin Web3.

Portofoli MetaMask lejon miliona përdorues të ndërveprojnë me aplikacione që përfshijnë tregje NFT, të luajnë dhe të fitojnë lojëra, organizata autonome të decentralizuara (DAO), aplikacione të financave të decentralizuara (DeFi) dhe botë metaverse.

Organi Rregullator Financiar i Hong Kongut paralajmëron investitorët për rreziqe të larta të ofertave të aseteve virtuale

Komisioni i Letrave me Vlerë dhe të Ardhshme të Hong Kongut (SFC) ka paralajmëruar investitorët për rreziqet që lidhen me platformat e aseteve virtuale (VA) që pretendojnë se ofrojnë kthime duke thënë se mund të pësojnë humbje të konsiderueshme apo edhe totale në rast mashtrimi ose kolapsi të platformës.

SFC thotë se shumica dërrmuese e platformave VA që ofrojnë marrëveshjet janë të parregulluara dhe mund t'i mungojë transparenca në operacionet e tyre. Ai u bëri thirrje investitorëve të jenë të kujdesshëm ndaj rreziqeve të larta të mundshme që lidhen me marrëveshjet VA. Ai shton se është një shkelje sipas Urdhëresës së Letrave me Vlerë dhe të Ardhshme (SFO) që një person të kryejë një biznes të marketingut ose shpërndarjes së interesave në një skemë investimi kolektiv (CIS) në Hong Kong ose që synon investitorët e Hong Kongut pa një licencë SFC, përveç nëse zbatohet një përjashtim.

Solana është Blockchain i parë i mbështetur në rolet e lidhura të Discord

Përdoruesit dhe zhvilluesit e AsDiscord tani mund të përdorin një lloj të ri roli që krijohet duke vërtetuar profilin e tyre me një llogari jashtë Discord, Rolet e Lidhura përfshijnë mbështetje për Solana - e para për çdo blockchain.

Serverët me aplikacionin Solana të instaluar mund t'i nxisin përdoruesit të lidhen dhe të vërtetojnë me portofolin e tyre Solana dhe të caktojnë role të lidhura bazuar në portofolin. Administratorët e serverëve mund të krijojnë role dhe kanale portash bazuar në meta të dhënat nga një portofol Solana, të tilla si zotërimet, numri i transaksioneve ose mosha e portofolit. Funksioni i ri gjithashtu u mundëson përdoruesve të Discord të shfaqin lidhjet e tyre zyrtare të Discord direkt në profilet e tyre, si dhe disa detaje nga llogaritë e lidhura, si numri i ndjekësve dhe aktiviteti i faqes.

JP Morgan bën katër gjetje kryesore rreth përdorimit të aseteve të kriptove shtëpiake në SHBA

Bazuar në të dhënat e çidentifikuara të gati 5 milionë klientëve aktivë të llogarive rrjedhëse, mbi 600,000 prej të cilëve kishin kryer transferime në llogari kripto, banka investuese JPMorgan Chase & Co bëri disa gjetje interesante në lidhje me përdorimin e kriptove në SHBA, pasi lidhi dinamikën e transfertave të tilla. me tregues demografikë, duke mundësuar analizën e heterogjenitetit ndërmjet të ardhurave, gjinive dhe grupeve racore.

  • Shumica e përdoruesve të kriptove bënë transaksionet e tyre të para gjatë rritjes së çmimeve të aseteve kripto. Përqindja e popullsisë që ka transferuar ndonjëherë fonde në një llogari të lidhur me kripto u trefishua gjatë pandemisë COVID-19, duke u rritur nga 3% kumulative para vitit 2020 në 13% që nga qershori 2022. Shumica e përdoruesve të rinj të kriptove në kampion (ndërmjet viteve 2015 dhe 2022) bënë transaksionet e tyre të para në një grup ditësh që zgjasin më pak se pesë muaj, për të përkuar me një ndryshim mujor të çmimit që kalon 25%.
  • Përdorimi i kriptove të kriptos është më i gjerë dhe më i thellë për burrat, individët aziatikë dhe individët më të rinj me të ardhura më të larta. Është gjithashtu më i spikatur në mesin e individëve më të rinj - 20% për mijëvjeçarët, 11% për gjeneratën X dhe 4% për bebe boomers
  • Zotërimet e kriptove për shumicën e individëve janë relativisht të vogla - pasi flukset mesatare janë të barabarta me më pak se një javë paga e marrë në shtëpi - por pothuajse 15% e përdoruesve kanë transferime neto me vlerë mbi një muaj pagese në llogaritë kripto. Shuma mesatare bruto e transferuar në llogaritë e kriptove gjatë periudhës nga 2015 deri në gjysmën e parë të 2022 ishte afërsisht 620 dollarë.
  • Shumica e individëve që transferuan para në llogaritë e kriptove e bënë këtë kur çmimet e aseteve kripto ishin dukshëm më të larta se nivelet aktuale, dhe ata me të ardhura më të ulëta ka të ngjarë të bënin blerje me çmime të larta në krahasim me fituesit më të lartë.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles