Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 36

Published date:

Dy koleksionet më të mira NFT të Solanës për të kaluar në rrjet

A e keni ndjekur botën NFT në Solana? Javën e kaluar doli se dy koleksionet kryesore NFT të rrjetit, DeGods dhe y00ts , kanë vendosur të migrojnë në rrjetet Ethereum dhe Polygon respektivisht.

Ndërsa nuk është dhënë asnjë arsye(a) zyrtare, ka sugjerime që lëvizja është për shkak të paqëndrueshmërisë së fundit të SOL dhe mungesës së besimit pas rënies së FTX/Alameda – zinxhiri i bllokut Layer 1 thuhet se ka humbur pothuajse 70% të vlerës së tij që nga viti Rënia e FTX. E konsideruar si një dhimbje afatshkurtër me përfitime afatgjata të qëndrueshmërisë, mbetet për t'u parë se çfarë do të bëhet me planin pasi një lëvizje e tillë nuk është bërë kurrë më parë në këtë shkallë.

Priten më shumë ristrukturime, falimentime në industrinë e minierave të Bitcoin

I gjithë sektori i minierave të bitcoin ka një raport relativisht të lartë borxhi ndaj kapitalit (1.8), sipas Indeksit Hashrate të Luxor Mining, dhe kjo mund të nënkuptojë se industria do të shohë shumë ristrukturime dhe falimentime të mundshme në të ardhmen.

Nga Core Scientific dhe detyrimet e tij prej 1.3 miliardë dollarësh që nga 30 shtatori 2022, te Marathon e cila ka detyrime prej 851 milion dollarësh, kompanitë publike të minierave të bitcoin së bashku kanë borxh më shumë se 4 miliardë dollarë.

Nga afërsisht 25 kompanitë, pothuajse gjysma kanë raporte borxhi ndaj kapitalit më të lartë se 2 – një nivel që konsiderohet i rrezikshëm edhe në industri shumë më të qëndrueshme si prodhimet e konsumit ose bujqësia, vëren indeksi i analitikës së të dhënave minerare . Ai shton se borxhet masive që disa nga minatorët publikë morën më herët janë kthyer tani për t'i ndjekur tani që flukset e parave të minierave janë përkeqësuar. Me një kapital prej 2.2 miliardë dollarësh, pamundësia e kompanive për të shërbyer borxhin e tyre i çoi ato drejt ristrukturimit që rezultoi në humbje masive.

E njihni Blockchain me rastet më të larta të tërheqjes së qilimave?

Qoftë një tërheqje e fortë apo e butë e qilimit , shumica e vjedhjeve nuk zbulohen sepse ato ndodhin ekskluzivisht në zinxhir. Sipas një raporti të publikuar javën e kaluar nga Solidus Labs, mashtruesit vendosën mbi 200,000 argumente mashtrimi nga shtatori 2020 deri më 1 dhjetor 2022. Bazuar në skanimin e kodit burimor të çdo kriptomonedhe të re të vendosur në një blockchain EVM që nga viti 2020 – që arrijnë në 1 milion token dhe 8. 12 zinxhirë deri më sot — Zgjidhja AML e Web3 e Solidus zbulon se 8% e të gjithë argumenteve Ethereum janë programuar për të ekzekutuar tërheqje qilimash ndërsa 12% e të gjithë tokenëve të Zinxhirit BNB janë mashtrime (më e larta nga çdo blockchain). Ai gjithashtu shton se pavarësisht vjedhjeve që kanë çuar në humbjen e fondeve nga pothuajse dy milionë investitorë për të tërhequr qilimat, 15 argumente të reja mashtrimi zbulohen çdo orë.

Mashtruesi i Mango DAO është arrestuar

Njeriu që përdori të ardhurat simbolike të Mangos për të tërhequr 110 milionë dollarë nga depozitat e investitorëve të tjerë pa ndonjë qëllim të dukshëm për të shlyer fondet është arrestuar në Porto Riko, sipas Reuters. Avraham Eisenberg thuhet se ka marrë një numër të madh kredish nga shkëmbimi i decentralizuar i kriptovalutave të drejtuar nga Mango DAO duke manipuluar kolateralin e Mangos duke përdorur dy llogari për të blerë dhe shitur njëkohësisht kontrata të së ardhmes bazuar në vlerat e MNGO dhe USDC. Të qenit në të dy anët e transaksionit e ndihmoi atë të frynte artificialisht çmimin e OJQ-ve në krahasim me USDC. Ai më vonë ktheu 67 milionë dollarë pas negociatave me Mango.

Numri i pronarëve globalë të kriptove ka të ngjarë të dyfishohet në 2023

Në raportin e Rishikimit të Vitit 2022 dhe Vitit 2023 të publikuar javën e kaluar, Crypto.com po parashikon që industria do të shohë një rritje prej 50% deri në 100% në numrin e pronarëve të kriptove në 2023 në varësi të kushteve të tregut. Nga rreth 402 milionë përdorues që nga nëntori 2022, dhe me një normë mesatare mujore të rritjes së adoptimit prej 2.9%, shkëmbimi pret që pronarët globalë të kriptove të arrijnë midis 600 dhe 800 milionë vitin e ardhshëm, pavarësisht trazirave në industri. Kjo do të vijë pasi fokusi në sigurinë dhe edukimin e përdoruesve vazhdon të rritet, dhe besimi me përdoruesit përfundimtarë është krijuar pas disa falimentimeve dhe hakimeve vitin e kaluar. Rebusi çoi në një humbje totale prej 3.7 miliardë dollarësh.

Çfarë do të vijë: Aksionet e Fondacionit Ethereum 2023 Outlook

Pasi që Merge ishte, deri tani , gjëja më e rëndësishme për Mbështetjen e Protokollit në 2022, Fondacioni Ethereum publikoi javën e kaluar një artikull përmbledhës dhe perspektiv në të cilin ata deklaruan se 2023 do të fokusohet në tërheqjet e Beacon Chain. Përmirësimi tjetër do të përqendrohet rreth EIP-4844, (protodanksharding). Funksioni i tërheqjes do t'u mundësojë pjesëmarrësve të ETH të tërheqin balancat e tyre në llogaritë e tyre të shtresës së ekzekutimit ndërsa EIP-4844 do të ndihmojë në zbatimin e ndarjes. Fusha të tjera për t'u prekur përfshijnë përmirësimin e performancës së Remix dhe kryerjen e auditimeve të brendshme të sigurisë në Capella/Shanghai dhe të Layer 2/Bridges.

FTX, Bankman-Fried i lidhur me financimin e sipërmarrjes së parë ndërsa të dhënat në zinxhir tregojnë tregtimin e portofolit Alameda

Javën e kaluar doli se Sam Bankman-Fried (SBF) ka të ngjarë të pranojë akuzat penale të ngritura ndaj tij, edhe pse dy investime prej 100 milionë dollarësh në Mysten Labs dhe Dave u identifikuan si shembujt e parë të parave të klientëve të përdorur nga FTX dhe SBF për financimin e sipërmarrjes. Në të njëjtën kohë, të dhënat në zinxhir që tregojnë portofolin Alameda se si tregton në mënyrë aktive altcoin në ETH dhe USDT, dhe më pas i konverton ato në BTC duke përdorur miksera monedhash FixedFloat dhe ChangeNow tërhoqën vëmendjen e prokurorëve federalë të SHBA-së, të cilët nisën një hetim. SBF mohoi çdo përfshirje në të.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles