Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 67

Published date:

PayPal shënon hyrjen në hapësirën e stablecoin me PYUSD

Pagesat online, PayPal i qëndrueshëm ka hyrë në hapësirën e kriptove duke shpallur monedhën e tij të qëndrueshme PayPalUSD (shënues: PYUSD). Sipas raporteve të shtypit , PYUSD është një shenjë ERC-20 e lëshuar nga Paxos Trust Company , e cila mbështetet plotësisht nga depozita në dollarë amerikanë, thesare afatshkurtra të SHBA dhe ekuivalente të ngjashme të parave të gatshme. Klientët e PayPal që zgjedhin të përdorin stablecoin mund të transferojnë PYUSD midis PayPal dhe kuletave të jashtme, të financojnë blerjet me PYUSD në arka të zgjedhura dhe të konvertojnë çdo monedhë të mbështetur nga PayPal në dhe nga PayPal USD.

Nisja e PYUSD ka marrë përgjigje të përziera nga komuniteti i kriptove, me disa qarqe që paralajmërojnë njoftimin si një hap tjetër drejt adoptimit të zakonshëm. Me një bazë përdoruesish prej më shumë se 400 milionë, ekspertët kanë sugjeruar se kjo lëvizje jo vetëm që do të shkundë hapësirën e tradfi-ve, por gjithashtu do të ketë shkëmbime të kriptove në gatishmëri të lartë. Të tjerët kanë qenë më kritikë ndaj projektit PYUSD, duke vënë në dukje mungesën e planit të përcaktuar të rritjes dhe mungesën e faktorëve kryesorë diferencues si barriera për miratimin. Ka pasur gjithashtu shqetësime rreth teknologjisë së PYUSD, duke pasur parasysh kufizimet rreth mbingarkesës në rrjetin Ethereum gjatë periudhave të përdorimit të lartë. Përdoruesit e Twitter kanë vënë në dukje gjithashtu probleme të mundshme rreth kodit burimor që lejon PayPal të ngrijë dhe fshijë fondet e përdoruesve pa paralajmërim.


Nigeria shteti më i fundit për të nxjerrë Binance

Binance vazhdon të përballet me sfida rregullatore, këtë herë në Afrikë, ndërsa ligjvënësit nigerianë kërkojnë të shtyjnë shkëmbimin për të mbyllur dyqanin. Rregullatori nigerian ABCON (Shoqata e Operatorëve të Bureaux de Change të Nigerisë) pretendon se klientët që tregtojnë në Binance është shtytësi kryesor pas zhvlerësimit të Naira , monedhës rezervë të Nigerisë. Ky zhvillim i fundit vjen vetëm një muaj pasi Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të Nigerisë (SEC) lëshoi një deklaratë duke deklaruar se operacionet nga Binance në Nigeri janë të paligjshme dhe se klientët këshillohen të qëndrojnë larg platformës.

Thirrjet e ABCON për të ndaluar Binance qëndrojnë në kontrast me qëndrimin zyrtar të qeverisë për promovimin e adoptimit të kriptove, veçanërisht pasi qeveria ka publikuar politikën e saj kombëtare të blockchain me qytetarët që përqafojnë adoptimin e monedhës dixhitale të bankës qendrore (CBDC). Shifrat nga kolosi i Afrikës Perëndimore tregojnë se transaksionet CBDC janë rritur me më shumë se 63% gjatë vitit të kaluar, ndërsa afër 6% e popullsisë zotëron asete dixhitale.

CEO i Bitsonic përballet me burg për 7.5 milion dollarë mashtrim

Sipas raporteve lokale, CEO i shkëmbimit të kriptove me bazë në Korenë e Jugut, Bitsonic, është i prirur për mashtrimin e klientëve në shumën prej 10 miliardë dollarësh koreanë (7.5 milionë dollarë) . Jinwook Shin, ish-CEO i Bitsonic, u arrestua më 7 gusht në Seul, pas hetimeve nga njësia e vendit për krimet kibernetike. Shin themeloi fillimisht Bitsonic në 2019, vetëm për të ndaluar operacionet në gusht 2021 duke përmendur "çështje të brendshme dhe të jashtme".

Sipas prokurorëve të Koresë së Jugut, Shin manipuloi sistemet kompjuterike për të fryrë artificialisht çmimet e disa tokenave dhe vëllimeve të tregtimit, duke nxjerrë gjithashtu rreth 10 miliardë won të fondeve të klientëve, gjoja për të mbuluar deficitet e këmbimit. Nënkryetari i Bitsonic, një i dyshuar me emrin Z. A, do të përballet gjithashtu me gjyqin pa paraburgim paraprak. Prokurorët e kanë ndjekur çështjen që nga shtatori 2021, duke zbuluar një gjurmë letre që i çoi në një kompani letre të cilën Shin e themeloi në Singapor për qëllime të blerjes së transhe të mëdha të kriptove me qëllim që të falsifikojnë vëllimet e tregtimit dhe të manipulojnë çmimet.

Riot Platforms Regjistron Humbje Neto nga Minierat e tremujorit të dytë pavarësisht fitimeve nga të ardhurat

Kompania e minierave të Bitcoin Riot Platforms publikoi rezultate të përziera në raportin e saj të fundit tremujor . Firma me bazë në Kolorado postoi një rritje të të ardhurave prej 5.2% për tremujorin e dytë, deri në 76.6 milionë dollarë nga tremujori i parë, kryesisht falë prodhimit të Bitcoin. Totali i Bitcoin i minuar arriti në 1,775, një rritje e dukshme nga 1,396 BTC që u regjistrua në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Kjo mund t'i atribuohet një rritje në kapacitetin e minierave, me blerjen e makinerive MicroBT duke rritur kapacitetin e minierave siç është raportuar më parë në ProBit Bits.

Edhe pse kompania pa një rritje në të ardhurat tremujore, ajo regjistroi një humbje neto prej 27.7 milionë dollarë, duke treguar rënien e çmimeve të BTC, pavarësisht rritjes së Bitcoin të minuar. Krahasuar me humbjen e regjistruar prej 353.5 milionë dollarë për të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, humbja e tremujorit të dytë shënon një rritje për platformat Riot, e cila ka përmirësuar në mënyrë të qëndrueshme performancën financiare gjatë 12 muajve të fundit. Kriptominatori është në rrugën e duhur për të shtuar 7.6 exahashe të tjera në sekondë (EH/s) në kapacitetin e tij falë partneritetit me MicroBT.

Banka izraelite bllokon Bitcoin HODLer nga depozitimi i fitimeve

Një pensioniste izraelite me përafërsisht 273,000 dollarë fitime në Bitcoin është refuzuar nga banka e saj, me "dispozita ligjore" arsyeja për të mos pranuar depozitën e saj. Esther Freeman, një anëtare 70-vjeçare e Hapoalim Bank, ka qenë e angazhuar në një proces gjyqësor me bankën që nga viti 2021, ndërsa lufton që të pranohen fitimet e saj nga kripto.

Freeman fillimisht bleu BTC në 2013, përpara ditëve të shkëmbimeve të kriptove, duke vendosur një porosi për rreth 2,700 dollarë të kriptomonedhës më të madhe sipas kapitalizimit të tregut përmes një pale të tretë. Ajo pa kthime të mëdha prej 100 herë në investimin e saj prej 10,000 shekelësh. Megjithatë, pavarësisht se ishte një anëtare besnike për 40 vjet, Hapoalim Bank nuk do të pranonte fitimet që nxirrte nga investimet e saj në kripto. Më pas, Freeman paditi bankën për refuzimin e pranimit të tenderit të saj, duke çuar përfundimisht në një zgjidhje jashtë gjykatës, kushtet e sakta të së cilës mbeten ende të panjohura. Qëndrimi zyrtar i bankës është se fitimet nga blerja e kriptove nuk mund të gjurmohen dhe si e tillë, banka mund të miratojë depozita të tilla vetëm në rastet kur blerja dhe shitja e monedhave dixhitale vijnë nga e njëjta llogari.

 

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles