Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

Kuptimi i llojeve të ndryshme të porosive dhe mënyra e përdorimit të tyre

Published date:

Kuptimi i llojeve të ndryshme të porosive dhe mënyra e përdorimit të tyre - Koha e leximit: rreth 5 minuta

Pavarësisht nëse jeni duke tregtuar aksione në Nasdaq ose duke ndërtuar pozicionin tuaj HODL në ProBit Global, porositë luajnë një rol kritik në hyrjen dhe daljen e një tregtari pas vëzhgimit të kujdesshëm të tendencave të tregut.

Kjo mund të bëhet duke kryer një analizë themelore e cila do të mbulojë metrikë të tillë si tokenomia, struktura e ekipit, përshtatja e qëndrueshme e produktit me tregun dhe përbërës të tjerë kyç që mund të jenë një përcaktues i suksesit financiar të ardhshëm si për aktivin ashtu edhe për investitorët e tij.

Një strategji tjetër e përdorur gjerësisht është analiza teknike, e cila përfshin mjete të ndryshme duke përfshirë grafikët dhe treguesit që synojnë të parashikojnë trajektoren e ardhshme të një aktivi që përpiqet të llogarisë ciklet e tregut të kaluar dhe të tanishëm.

Pasi të keni përfunduar një analizë të plotë, është gjithmonë e kujdesshme të vazhdoni me një sasi të madhe përgjegjësie financiare për shkak të paqëndrueshmërisë së pafalshme të hapësirës së kriptove.

E thënë thjesht, mos rrezikoni kurrë më shumë sesa mund të humbni.

Pasi të jeni gati për të filluar, do të dëshironi të filloni duke vendosur një porosi për të filluar ndërtimin ose për të shtuar portofolin tuaj me aktivin në fjalë.

Ekzistojnë 3 lloje kryesore të porosive me të cilat do të dëshironi të njiheni.

        

  Në këtë

Neni

Porositë e tregut

Porositë e limitit

Cilat janë llojet e ndryshme të Urdhrave Limit?

Si të vendosni një porosi limit në ProBit Global?

Ndalo porosinë

Cili është ndryshimi midis urdhrave limit dhe ndalesës?

Urdhri Stop-Limit

Ndalesa pasuese

        

________________________________________________

Porositë e Tregut

Lloji i parë dhe më i drejtpërdrejtë i porosisë është rendi i tregut. Siç sugjerohet nga emri i tij, porositë e tregut janë thjesht porosi që janë krijuar për të plotësuar me çmimin aktual të tregut.

Kjo e bën atë veçanërisht të dobishëm për një fillestar që dëshiron të bëjë një hyrje të shpejtë dhe të fillojë HODLing pasi thjesht mund të klikoni dhe të shikoni sesi tregtia juaj ekzekutohet me çmimin e fundit të tregtuar.

________________________________________________

Urdhërat Limit

Porositë limit janë mënyra kryesore se si tregtarët blejnë dhe shesin kriptovalutat e ndryshme të listuara në ProBit Global.

Në thelb, përdorimi i porosive kufi i lejon një tregtari të vendosë një çmim tavan ose dysheme në varësi të faktit nëse porosia e veçantë është një ofertë ose një kërkesë. Porositë kufitare mund të shihen si shtylla kurrizore e arsenalit të një tregtari, duke i lejuar ata të diversifikojnë strategjitë e tyre tregtare, duke u përpjekur gjithashtu të llogarisin lëvizjet e ardhshme të tregut për të ekzekutuar potencialisht një tregti me një pikë çmimi optimal.

Duke konfiguruar një porosi limit në një pikë çmimi të caktuar, tregtari përfiton nga shkathtësia e të qenit në gjendje të lërë një porosi të pambikëqyrur derisa të plotësohet me sukses.

Megjithatë, urdhrat limit karakterizohen nga rrezik më i lartë për shkak të gjasave që çmimi kufi i specifikuar të dështojë të aktivizohet.

 

________________________________________________

Cilat janë llojet e ndryshme të urdhrave limit?

Porositë e limiteve gjithashtu mund të konfigurohen më tej sipas kohës në fuqi, duke iu referuar udhëzimeve specifike që përcaktojnë se si, kur dhe madje çfarë pjese të një porosie plotësohet.

Një porosi e mirë-til-anuluar (GTC) do të ekzekutohet me një çmim të specifikuar dhe do të mbetet e hapur derisa të plotësohet ose mbyllet. Ky është opsioni standard i porosisë që përdoret për të tregtuar në ProBit Global.

Një porosi e menjëhershme ose e anuluar (IOC) është një porosi me një çmim të caktuar me qëllim që të plotësohet menjëherë e gjithë ose edhe një pjesë e tregtisë. Në rastin e një porosie të plotësuar pjesërisht, pjesa e mbetur anulohet menjëherë.

Një urdhër mbushje ose vras (FOK) përdoret nga tregtarët për të mbyllur një pikë çmimi potencialisht të favorshme duke siguruar që e gjithë porosia të plotësohet në një tregti të vetme.

Porositë limit mund të përdoren gjithashtu për alogtrading duke përdorur ProBit Global API . Algotrading u mundëson tregtarëve të vendosin modele të automatizuara dhe madje të përsëritura tregtare me një theks në sigurimin e fitimeve të mbetura, të automatizuara.

Më e mira nga të gjitha, disa veçori të algotrading përfshijnë një veçori të quajtur tregtimi me letër, në thelb duke ju lejuar të njiheni me librin e porosive të këmbimit dhe mekanikën e tregtimit duke përdorur një bilanc të simuluar.

Mendoni si një provë pa rrezik përpara se të zhyteni në fund.

________________________________________________

Si të vendosni një porosi limit në ProBit Global?

1) Hyni dhe zgjidhni Exchange .

2) Në shiritin e kërkimit, shkruani emrin ose simbolin e shenjës. Çmimi aktual do të shfaqet si çmimi i fundit i tregtuar.

3) Në seksionet Bli ose Shit nën Limit, vendosni sasinë e dëshiruar të blerjes ose shitjes.

  • Klikimi mbi një nga çmimet në librin e porosive në anën e blerjes ose të shitjes do të aplikojë automatikisht atë çmim të veçantë.

  • Klikimi në shiritin % do të aplikojë automatikisht X% të zotërimeve tuaja drejt një tregtie.

4) Pasi të jetë vendosur çmimi i dëshiruar, shtypni Bli ose SHIT. Provoni ta rregulloni çmimin e porosisë më afër çmimit të fundit të tregtuar nëse porosia juaj mbetet e paplotësuar.

________________________________________________

Stop Porosia

Ndërsa urdhrat e ndalimit nuk mbështeten ende në ProBit Global, ato përdoren zakonisht nga tregtarët për të balancuar në thelb fitimet dhe humbjet e mundshme. Disa nga urdhrat e ndalimit më të përdorura përfshijnë urdhrin e ndalimit, urdhrin e kufirit të ndalimit dhe urdhrin e ndalimit pasues.

Një tregtar që vendos një urdhër ndalimi do të konfiguronte një çmim ndalimi që në thelb do ta konvertonte atë në një urdhër standard tregu, i cili do të plotësohej me normën e ardhshme të disponueshme të tregut. Një ndalesë blerjeje mund të shënojë një pikë hyrjeje në pritje të një rritjeje të zgjatur ndërsa një ndalesë e shitjes, e referuar gjithashtu si një ndalim humbjeje, mund të përdoret si një ndalesë për të parandaluar dhe mbrojtur tregtarin nga humbjet e përbëra.

Urdhrat e ndalimit mund të jenë veçanërisht të rëndësishme në botën e tregtimit të kriptove pasi përdoret në mënyrë specifike nga tregtarët që merren me nivele të larta të paqëndrueshmërisë dhe tregtojnë gjatë gjithë kohës. Megjithatë, urdhrat e ndalimit janë gjithashtu më të ndjeshëm ndaj ekzekutimit me një çmim të ndryshëm nga ai i specifikuar në rast të një luhatjeje të papritur të tregut pas nxitjes së ndalimit.

________________________________________________

Cili është ndryshimi midis urdhrave limit dhe ndalesës?

Dallimi kryesor midis porosive limit dhe ndalese është se porositë limit do të plotësohen automatikisht kur çmimi të arrihet, ndërsa porositë spot konvertohen në një urdhër tregu për t'u plotësuar me çmimin tjetër të disponueshëm.

Për më tepër, ndërsa urdhrat limit janë gjerësisht të dukshëm në të gjithë pjesëmarrësit e tregut, urdhrat e ndalimit në thelb mbeten të fshehura derisa të aktivizohen, duke rritur mundësinë e një tregtie të ekzekutuar me sukses.

________________________________________________

Urdhri i ndalimit të kufirit

Kufiri i ndalimit në thelb siguron një rrjet më të gjerë sigurie për tregtarët me një kusht shtesë që duhet të aktivizohet përpara se një porosi të kalojë. Një tregtar do të vendosë një çmim ndalues që fillimisht vendos një blerje në treg, por porosia do të kalojë vetëm kur të arrihet çmimi kufi i specifikuar ose më i mirë.

________________________________________________

Ndalesa pasuese

Ndalesa në fund është një urdhër që është ndërtuar për të bllokuar fitimet optimale duke reduktuar njëkohësisht rrezikun e humbjeve të përbëra. Është në thelb një kompromis rrezik/shpërblim që mund të përshtatet në përputhje me oreksin e përgjithshëm të tregtarit për rrezik dhe drejtimin aktual të tregut.

Shuma pasuese, e cila mund të vendoset në një përqindje ose shumë të caktuar mbi/nën çmimin e tregut, në thelb do të krijojë një spirancë për tregtarin, pas së cilës ai në mënyrë efektive do të ndjekë tregun sipas luhatjeve të tij lart ose poshtë.

Avantazhi kryesor i kësaj përqasjeje është se një shumë pasardhëse mund të zbusë potencialisht rrezikun e përbërjes gjatë një rënieje dhe të rrisë shanset për të ecur larg me të paktën një pjesë të fitimeve të tyre të fituara me vështirësi.

Shuma pasuese mund të rregullohet gjithashtu për të zgjeruar ose shtrënguar gamën e spirancës bazuar në diapazonin e dëshiruar të tregtarit dhe oreksin e rrezikut.

Related articles