Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

Si të kryhet Analiza Themelore

Published date:

Si të kryhet Analiza Themelore - Koha e leximit: rreth 4 minuta

Përpara se të futemi në kripto, është thelbësore të zhvillohet një kornizë për të vlerësuar tregtitë e mundshme dhe DYOR. Vlerësimi i propozimeve të vlerës thelbësore, funksionalitetit, madhësisë së komunitetit, unike dhe mundësive të tregut janë disa nga fushat e shumta që mund të eksploroni në detaje.

Për shkak të natyrës së paqëndrueshme të kriptomonedhave, tregu fitimprurës shfaqet çdo ditë – por jo pa rrezik të qenësishëm. Sigurohuni që të keni monedha të qëndrueshme në arsenalin tuaj për t'i vendosur në një moment për të kapur mundësitë e tregut që paraqiten.

        

  Në këtë

Neni

Fillimi

Vlerësimi i Faktorëve të Riskut

Kapaku i tregut

Vëllimi i transaksionit

Aktiviteti i përgjithshëm i zhvillimit

        

________________________________________________

Fillimi

Njohja me tregun dhe të mësuarit për monedhat kryesore dhe ato në zhvillim, së bashku me sektorët e tyre të ndryshëm të tregut, mund t'ju ndihmojnë të ndërtoni një portofol elastik për t'u përballur me stuhitë e pashmangshme përpara.

Pasi të keni ngushtuar perspektivat tuaja të kriptos, filloni duke kontrolluar në internet për të parë nëse projekti ka nxjerrë një letër të bardhë , pasi zakonisht këto ofrojnë një udhërrëfyes dhe tokenomikë për kriptomonedhën dhe detaje në lidhje me ekipin që e zhvillon atë. Ata gjithashtu përshkruajnë se si funksionon kriptomonedha dhe shpaketojnë propozimet unike të vlerës.

Më poshtë janë disa pyetje të nivelit të lartë që mund t'i bëni vetes përpara blerjes së ardhshme të kriptos për të vlerësuar cilësinë e tij në fillim të procesit të kërkimit:

  1. Sa thellë ju është dashur të gërmoni për të zbuluar këtë monedhë? A kanë ata një prani të fortë në marketing?
  2. A bazohet token në modele të shëndosha të tokenomics? A mbajnë investitorët e hershëm një pjesë të konsiderueshme të ofertës totale dhe nëse po, a ekzistojnë periudha strategjike të kushtëzimit?
  3. A ju emocionojnë ekipi dhe këshilltarët? A kanë pasur sukses më parë? A janë ata të përfshirë me komunitetin në Twitter apo shfaqen në konferenca teknike?
  4. Çfarë keni dëgjuar në hardhinë e rrushit? Cili është ndjenja aktuale e tregut ndaj zgjedhjes suaj dhe a është mbulimi i lajmeve pozitiv apo negativ?
  5. A ka kjo kriptomonedhë një komunitet të fortë që beson në të apo baza mbështetëse drejtohet kryesisht nga spekulimet?
  6. Gjatë leximit të letrës së bardhë, a keni krijuar përshtypjen se ekipi ka një ëndërr që pretendon se token e tij do të bëjë gjithçka? Monedhat që premtojnë hënën mund të mos kenë kapitalin themelor, mund të bazohen në teknologji të pazhvilluar ose jo të besueshme dhe ka të ngjarë të mos kuptojnë shkëmbimet midis algoritmeve dhe protokolleve specifike.

Duke pasur parasysh natyrën e ndjeshme dhe të parregulluar të hapësirës së kriptove, së bashku me luhatjet e zakonshme, dramatike të çmimeve, duhet të vini të përgatitur. Qëndroni në krye të tregut me kërkime dhe analiza për të stabilizuar hyrjen dhe ekspozimin tuaj mbrojtës gjatë paqëndrueshmërisë.

Nëse dëshironi të analizoni objektivat tuaja edhe më tej, mund t'i bëni vetes pyetjet e mëposhtme:

  1. A janë këto shenja të vendosura mirë apo në fillimet e tyre?
  2. A janë këto projekte përçarëse apo një alternativë ndaj një projekti ekzistues?
  3. A kanë nivele të ngjashme rreziku? Nëse po, a jam i kënaqur me këtë?

Varet nga ju që të përcaktoni vlerat tuaja, oreksin e rrezikut dhe nivelin e zgjedhur të diversifikimit - përpiquni të gjeni mediumin tuaj të lumtur.

________________________________________________

Vlerësimi i Faktorëve të Riskut

Njohja me tregun dhe diversifikimi i industrive të shumta është një fillim i shkëlqyeshëm, por vlerësimi i perspektivës së një blerjeje të mundshme mund të shkojë shumë përtej analizës cilësore. Cilat janë disa mënyra të tjera për të vlerësuar një kriptomonedhë?

________________________________________________

Kapaku i tregut

Një nga hapat e parë gjatë vlerësimit të kriptomonedhës është duke kuptuar kapitalizimin e saj të tregut, i cili pasqyron pjesën aktuale të tregut. Kjo mund të bëhet në Coinmarketcap ose Coingecko, ndër disa shërbime të tjera.

Konsensusi midis komunitetit të kriptove është se sa më i madh të jetë kapitali i tregut të një monedhe, aq më pak rreziqe mund të përbëjë. Nga ana tjetër, ato me kapital më të vogël tregu mund të përfaqësojnë mundësi të rëndësishme, por mund të shoqërohen me një gamë më të lartë të paqëndrueshmërisë.

Kapaciteti i tregut mund të llogaritet duke shumëzuar çmimin aktual të tregut të një monedhe ose token me ofertën totale në qarkullim.

Kapaciteti i tregut = Çmimi aktual x Furnizimi qarkullues

Ju mund të përdorni kapakun e tregut të një tokeni ose monedhe si një mjet në kutinë tuaj të veglave të kriptove për të parashikuar afërsisht se çfarë do të jetë kapitali i tregut një ose dy vjet nga tani. Sidoqoftë, është jetike të mbani parasysh protokollet që rrethojnë prodhimin dhe qarkullimin e tokenit.

Kjo mund të jetë domethënëse, pasi nëse prisni një rritje prej 20% të kapitalit të tregut gjatë dy viteve të ardhshme, por emetimet totale vazhdojnë ta tejkalojnë atë numër, vlera e monedhës dhe potenciali i saj afatgjatë do të ulen në mënyrë të pashmangshme.

________________________________________________

Vëllimi i transaksionit

Ju keni gjetur një kriptomonedhë solide dhe ajo ka një kapital të shëndetshëm tregu, por vëllimi i transaksioneve të saj është në ATL. Analizimi i vëllimit të transaksioneve të një kriptomonedhe mund të ndriçojë se si mbajtësit përdorin një kriptomonedhë.

Ecni me kujdes me kriptovalutat që shfaqin aktivitet dhe vëllim tregtar të ulët, të rrallë ose të parregullt, pasi kjo mund të tregojë mungesë të rasteve legjitime të përdorimit, mbështetje të pamjaftueshme të komunitetit, likuiditet të ulët ose ndoshta një projekt të vdekur.

________________________________________________

Aktiviteti i Zhvillimit Total

Një nga taktikat më të avancuara kur analizohet potenciali i rritjes së një kriptomonedhe qëndron brenda depove të kodit publik .

Kryerja e një vlerësimi se sa i organizuar është depoja , numri i përgjithshëm i kontribuesve dhe sa shpesh janë raportuar probleme serioze, ofron njohuri të paçmueshme për kompetencat e zhvilluesit. Numri i përgjithshëm i kontribuesve aktivë është gjithashtu një metrikë e rëndësishme për të matur progresin pasi një zhvillues i vetëm që zgjidh çështjet ose defektet nuk është i qëndrueshëm dhe mund të çojë në një kriptomonedhë të braktisur.

Për ata që kanë një kuptim të thellë të kodit të shkruar mirë, me mendje për të ardhmen, duke eksploruar kodin dhe duke rishikuar se sa mirë është i dokumentuar, duke kontrolluar nëse ka një mjedis të fortë testimi dhe duke vëzhguar nëse kodi është projektuar në një mënyrë logjike dhe të saktë është një mënyrë e sigurt për të hyrë në kokën e krijuesit.

Ju mund të përcaktoni kompetencën dhe angazhimin e zhvilluesve bazuar në cilësinë e kodit dhe të arrini në përfundimin nëse ky është një projekt i zbatueshëm.

Pasi të keni kryer kujdesin e plotë të duhur, do të dëshironi të njiheni me bazat e tregtimit   në ProBit Global nëse nuk e keni bërë këtë.

Related articles