Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 75

Published date:

ETH Whale Likuidon 22 milionë dollarë, Vitalik mohon përfshirjen

Tregu i kriptomonedhave u befasua nga një shitje masive e ETH pasi një "balenë" e paidentifikuar likuidoi rreth 14,000 ETH me vlerë pak më pak se 22 milionë dollarë. Të dhënat në zinxhir zbuluan se portofoli mori ETH në janar 2021 nga shkëmbimi Bitfinex përpara tregut të demit. U ngritën spekulime se mund të ketë qenë themeluesi i Ethereum Vitalik Buterin pas shitjes, por ai sqaroi në Twitter se nuk e ka shitur ETH që nga viti 2018. Analistët teknikë dhanë parashikime të ndryshme, me disa si Big Chonis që thanë se presioni i shitjes ka hapur një rrugë për ETH do të bjerë nën 1,000 dollarë, ndërsa Income Shark argumentoi se ulja paraqet një mundësi blerjeje. Identiteti i balenës mbetet i panjohur, por incidenti ka shtuar pasigurinë rreth trajektores së çmimeve të Ethereum në afatin e afërt, pasi tregu peshon ndikimin e një shkarkimi kaq të konsiderueshëm.


Reddit do të mbyllë programin e pikëve të komunitetit të bazuara në ETH

Reddit ka njoftuar se do të ndërpresë programin e Pikave të Komunitetit të bazuar në Ethereum në fund të nëntorit. Platforma sociale përmendi kufizimet e shkallëzimit dhe pasigurinë rregullatore si faktorë prapa vendimit. Nëpërmjet pikëve të komunitetit, subreddit-et specifike përdorën argumentet e ndërtuara në Ethereum për të nxitur pjesëmarrjen e përdoruesve, me shenja si Hënat të shpërndara në nënreditin CryptoCurrency. Megjithatë, Reddit tha se nuk kishte një rrugë të qartë për shkallëzimin e gjerë të programit në platformën e tij. Disa përdorues spekuluan se kjo ishte për shkak të komplikimeve rreth rregulloreve tatimore ose klasifikimeve të letrave me vlerë. Njoftimi i papritur befasoi moderatoret e subreddit CryptoCurrency, të cilët thanë se nuk ishin informuar deri një orë më parë. Ndërsa përdoruesit nuk do të jenë më në gjendje të fitojnë ose të shikojnë pikë në portofolin e tyre Reddit Vault në vijim, çdo shenjë e mbajtur tashmë do të mbetet funksionale në Ethereum.

Analistët minimizojnë rolin e kriptos në nxitjen e dhunës në Lindjen e Mesme

Raportet e fundit kanë pohuar se kriptomonedha ka luajtur një rol kyç në financimin e sulmeve të grupit militant palestinez Hamas ndaj Izraelit. Megjithatë, analistët që ndjekin flukset e paligjshme të kriptove argumentojnë se vetëm një pjesë e vogël e mbledhjes së fondeve totale të Hamasit mund t'i atribuohet aseteve dixhitale. Chainalysis vuri në dukje se grupet terroriste do të përdorin çdo mjet në dispozicion për të mbledhur fonde. Ndërsa Hamasi ka përdorur kriptomën që nga viti 2019, ekspertët e industrisë thonë se shumat e mbledhura kanë qenë minimale në krahasim me metodat tradicionale. Mes tensioneve gjeopolitike, disa ligjvënës kanë përmendur kriptomonedhën si mundësues të terrorizmit, por industria e kriptove po i kundërvihet fajit disproporcional. Chainalysis gjithashtu paralajmëroi se disa raporte ka të ngjarë të mbivlerësojnë metrikat duke supozuar gabimisht të gjithë aktivitetin përmes shërbimeve të lidhura me transaksionet e paligjshme ishte i paligjshëm. Pavarësisht kësaj, ndërprerja e aksesit ndaj subjekteve lehtësuese mbetet një strategji e rëndësishme për ndërprerjen e financimit të terrorizmit.

BE miraton rregullat e diskutueshme të raportimit të taksave kripto

Bashkimi Evropian ka miratuar zyrtarisht rregulla të reja që do të lehtësojnë ndarjen e automatizuar të të dhënave të pronësisë së kriptomonedhave ndërmjet autoriteteve tatimore të shteteve anëtare. I njohur si DAC8, ligjet detyrojnë kompanitë e kriptove si shkëmbimet që të raportojnë informacion mbi zotërimet e klientëve të BE-së tek organet e tyre tatimore lokale. Këto të dhëna më pas do të ndahen nëpër juridiksione në një përpjekje për të frenuar evazionin fiskal dhe shmangien duke përdorur asetet dixhitale. Rregullat u ranë dakord nga ministrat e financave të martën dhe do të publikohen në gazetën zyrtare të BE-së në javët në vijim. Ndërsa synonte kripto-n, legjislacioni u zgjerua gjithashtu për të mbuluar subjektet që merren me paranë elektronike dhe monedhat dixhitale të bankës qendrore. Komisioni i BE tha se DAC8 plotëson rregullore të tjera të fundit si MiCA për të përmirësuar pajtueshmërinë tatimore. Megjithatë, rregulloret u diskutuan privatisht pa shqyrtim publik se sa gjerësisht do të ndahen të dhënat e klientëve.

Altseason ngec ndërsa aksioni i tregut të Bitcoin arrin maksimumin vjetor

Dominimi i Bitcoin ka arritur nivelin më të lartë këtë vit, duke u rritur në 52.17% sipas të dhënave nga TradingView . Kjo shënon një rritje të qëndrueshme nga fillimi i vitit 2023, kur dominimi i BTC ishte në 42%. Rritja e dominimit ka ardhur në kurriz të altcoins, me kapitalizimin total të tregut të kriptove që mbetet i qëndrueshëm rreth 1.1 trilion dollarë. Shumica e altcoins janë ende 80-90% në rënie nga çmimet e tyre maksimale në vitin 2021. Ethereum ka rënë në një çmim të ulët prej shtatë muajsh, ndërkohë që altcoinët e tjerë të mëdhenj janë gjithashtu në rënie. Disa analistë parashikojnë se mund të ndodhë një "flush përfundimtar" i mëtejshëm përpara se epërsia e Bitcoin të forcohet më tej përpara ngjarjes së ardhshme të përgjysmimit. Megjithatë, BTC vazhdon të tërheqë likuiditet dhe interes. Nëse ruan mbështetjen mbi nivelet kryesore të çmimeve, dominimi i tij mund të vazhdojë të rritet pasi altcoins mbeten të zhytur në tregun e tyre shumëvjeçar.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles