Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 90

Published date:

Ethereum Rockets në 3K $ Milestone: Hera e parë që nga viti 2022

Ethereum kaloi 3,000 dollarë më 20 shkurt, duke arritur nivelin më të lartë që nga prilli 2022. Rritja nga 2,881 dollarë më 19 shkurt shënon një rritje prej 4% në 24 orë dhe rreth 74% rritje gjatë vitit të kaluar.

Kjo prirje përkon me pritjet që rrethojnë një miratim të mundshëm të fondit të shkëmbimit të Ether-it (ETF) dhe Propozimit të afërt të Përmirësimit të Ethereum (EIP) 4844 të quajtur përmirësimi i Dencun. Për më tepër, përmirësimi i ardhshëm i Dencun i Ethereum më 13 mars premton përmirësime të efikasitetit, duke nxitur interes në rritje për të ardhmen dhe derivatet ETH.


Optimizmi shpërblen bujarisht 40,8 milion dollarë për artistët e NFT

Airdrop-i i katërt i Optimism , me vlerë mbi 40.8 milionë dollarë, feston kontributet e artistëve të web3 me shpërblime simbolike. Artistët që krijuan artin NFT në rrjetin kryesor Ethereum ose Optimism's Superchain midis 10 janar 2023 dhe 10 janar 2024, mund të pretendojnë token deri më 13 shkurt 2025.

Me fluturimet e mëparshme, Optimizmi vazhdon të nxisë ndërtimin e komunitetit. Shenja OP, që fuqizon ekosistemin e Optimism, ka një vlerë aktuale tregtare prej 3,63 dollarë dhe një furnizim qarkullues prej 957,4 milion argumentesh me një kapak tregu prej 3,473,771,547 dollarë në këtë moment të shkrimit.

Euro-Tregtarët Gëzohen: Grupi CME lançon Bitcoin, Ethereum Futures në Evropë

CME Group është vendosur të përmbushë kërkesën në rritje për derivatet e kriptomonedhave me lançimin e kontratave të së ardhmes të mikro Bitcoin dhe Ethereum në euro në mars. Pas suksesit të homologëve të tij në dollarë amerikanë, lëvizja synon tregun evropian.

Në pritje të rishikimit rregullator, kontratat e së ardhmes do të jenë të disponueshme më 18 mars, duke ofruar pjesë më të vogla të aktiveve bazë me tarifa të reduktuara dhe likuiditet të rritur. Ky zgjerim nënvizon angazhimin e CME Group për të ofruar mjete mbrojtëse për investitorët e kriptove dhe për të kapitalizuar mundësitë e tregut, pas një rritjeje të konsiderueshme të vëllimit të tregtimit të kriptove në dy javët e fundit.

Rregullat e reja të kujdestarisë së kriptove në Hong Kong: Çfarë duhet të dinë tregtarët për ndikimin e rinovimit dhe pajtueshmërisë

Organet rregullatore financiare të Hong Kongut, duke përfshirë Autoritetin Monetar të Hong Kongut (HKMA) dhe Komisionin e Letrave me Vlerë dhe të Ardhshme (SFC), kanë lëshuar direktiva kritike që synojnë përmirësimin e sigurisë dhe pajtueshmërisë rregullatore në sektorin në rritje të kriptove.

Autoriteti Monetar i Hong Kongut mandaton institucionet e autorizuara të ndjekin udhëzime gjithëpërfshirëse për shërbimet e ruajtjes së aseteve dixhitale, duke theksuar vlerësimin e rrezikut, ndarjen e aseteve dhe miratimin e standardeve ndërkombëtare të sigurisë.

Njëkohësisht, afati i Komisionit të Letrave me Vlerë dhe të Ardhmeve (SFC) për shkëmbimet e kriptove për të marrë ose aplikuar për një licencë të platformës së tregtimit të aseteve virtuale, thekson shtytjen për një mjedis të rregulluar. Këto masa e pozicionojnë Hong Kongun si një qendër të sigurt të aseteve dixhitale në përputhje me standardet globale.

Orteku bën një lëvizje të fuqishme: blen aksione në biletat sportive të ilustruara

Avalanche ka blerë një aksion në Sports Illustrated Tickets, duke e bërë atë platformën blockchain për shërbimin e saj të biletave të aktivizuara NFT, Box Office. Box Office ofron bileta NFT, me përfitime ekskluzive dhe video NFT.

Që nga fillimi i tij në maj 2023, rreth 300,000 bileta janë lëshuar përmes Box Office. Fillimisht u lançua në Polygon, biletat më vonë kaluan në Avalanche për shkak të teknologjisë premtuese. Orteku e sheh biletat NFT si një mundësi të rëndësishme sepse nënvizon avantazhet e teknologjisë blockchain për verifikimin e ngjarjeve dhe relikeve.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles