Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 44

Published date:

Rregullatori i Hong Kongut konsultohet për licencimin e platformave të aseteve virtuale

Komisioni i Letrave me Vlerë dhe të Ardhshme të Hong Kongut (SFC) javën e kaluar konfirmoi 1 qershor 2023 si afatin përfundimtar që të gjitha platformat e centralizuara të tregtimit të aseteve virtuale që operojnë në qytet-vend të licencohen pasi filloi konsultimin mbi propozimet për të rregulluar aktivitetet e tyre.

Kërkesat rregullatore të propozuara për platformat e tregtimit janë të krahasueshme me ato për agjentët e licencuar të letrave me vlerë dhe vendet e automatizuara të tregtimit, duke i dhënë gjithashtu SFC-së mundësinë për të propozuar modifikime në regjimin ekzistues.

Organi rregullator kërkon komente përkatëse në ose përpara datës 31 mars 2023, veçanërisht nëse do të lejohen operatorët e licencuar të platformave t'u shërbejnë investitorëve me pakicë dhe masat që do të zbatohen për mbrojtjen e investitorëve.

Në një zhvillim të ngjashëm, Bloomberg raportoi se përqafimi i bizneseve të kriptove nga Hong Kongu për të ndihmuar në rigjallërimin e ekonomisë së qytetit duket se ka mbështetjen e qetë të Pekinit.

Kompania më e madhe e internetit në Kinë Tencent i bashkohet ekosistemit Web3

Pas bashkëpunimit të saj me Ankr, Avalanche, Scroll dhe Sui, dhe lëshimit të një produkti të ri Cloud Metaverse-in-a-Box, kompania më e madhe kineze e internetit, Tencent, javën e kaluar bëri publike hyrjen e saj në ekosistemin Web3.

Nëpërmjet biznesit të saj të shërbimit cloud, Tencent Cloud, kompania globale e teknologjisë vëren se ata presin që më shumë partnerë globalë të integrojnë operacionet dhe shërbimet e tyre për t'u përshtatur dhe shkallëzuar në Web3, prandaj janë gatishmëria e tyre për të punuar me partnerët e industrisë për të krijuar një përvojë më gjithëpërfshirëse dhe një më të mirë ekosistemi Web3.

Memorandumi i Mirëkuptimit i nënshkruar i Tencent Cloud me Ankr është që së bashku të zhvillojnë një grup të plotë shërbimesh API të blockchain që ofron një rrjet të shpërndarë globalisht dhe të decentralizuar të nyjeve të thirrjeve të procedurës në distancë (RPC) për ndërtuesit për të fuqizuar projektet e tyre Web3.

Është caktuar data për përmirësimin e Shangait për t'u vendosur në ETH Testnet Sepolia

Përmirësimi i Shanghai/Capella (aka Shapella) ishte planifikuar javën e kaluar për t'u vendosur në rrjetin Sepolia më 28 shkurt 2023.

Njoftimi i Ethereum se përmirësimi, i cili pason Merge dhe u mundëson validuesve të tërheqin aksionet e tyre nga Zinxhiri Beacon, do të aktivizohet në epokën 56832.

Operatorët dhe pjesëmarrësit e nyjeve pa aksione duhet të përditësojnë nyjet e tyre në një version të caktuar të klientit të tyre Ethereum për të qenë në përputhje me përmirësimin e Shapella në rrjetin testues.

Përndryshe, klienti i tyre do të sinkronizohet me blockchain para pirunit sapo të ndodhë përmirësimi dhe ata do të mbërthehen në një zinxhir të papajtueshëm që do t'i pengojë ata të jenë në gjendje të dërgojnë Ether ose të operojnë në rrjetin post-Shapella Sepolia.

Nju Jorku padit CoinEx për operacion të paligjshëm biznesi

Shkëmbimi i kriptove, CoinEx, u padit javën e kaluar nga Prokurorja e Përgjithshme e Nju Jorkut, Letitia James, pasi thuhet se ka kryer biznes në mënyrë të paligjshme në shtet. Përveç pretendimit për mosregjistrimin e biznesit të saj, CoinEx u akuzua gjithashtu se ishte "angazhuar në praktika të përsëritura dhe të vazhdueshme mashtruese" në dokumentet e paraqitura në një gjykatë të shtetit të Nju Jorkut.

Që atëherë, bursa ka informuar përdoruesit në SHBA për planet e saj për të ndërprerë shërbimet e saj duke përmendur kërkesat rregullatore dhe u ka kërkuar atyre të tërheqin asetet e tyre brenda 60 ditëve të punës. Deri më 24 prill, ajo thotë se do të "ndalojë gradualisht llogaritë përkatëse" sipas një raporti Cryptoslate .

Themeluesit e ngarkuar në skemën e parë DeFi Ponzi

Javën e kaluar, katër themelues të një projekti të supozuar DeFi, Forsage, u akuzuan në një gjykatë amerikane për gjoja kryerjen e një skeme globale Ponzi dhe piramidale që mblodhi rreth 340 milionë dollarë nga investitorët viktima.

Të pandehurit dyshohet se promovuan Forsage në publik përmes mediave sociale si legjitime duke e ditur plotësisht se Forsage ishte një skemë investimi Ponzi dhe piramidale. Çështja, për të cilën dokumentet e gjykatës tregojnë se përfshin katër shtetas rusë, është quajtur çështja e parë e akuzuar e mashtrimit kriminal që përfshin një skemë DeFi Ponzi. Sipas një zyrtari të Divizionit Kriminal të Departamentit të Drejtësisë, mjetet hetimore të përdorura për të zbuluar mashtrimin prej 340 milionë dollarësh përfshinin analizën e blockchain.

Huawei i Kinës mbështet projektin DeFi që lidh TradFi

Interesi i Huawei për një projekt të financave të decentralizuara (DeFi) javën e kaluar bëri që kompania kineze e teknologjisë shumëkombëshe të publikoi një video promovuese për startup-in e quajtur Defactor. Projekti Defactor kërkon të lidhë financat tradicionale (TradFi) me botën e re të DeFi duke mësuar dhe ndihmuar lojtarët e TradFi të përdorin likuiditetin e bllokuar në mjedisin DeFi. Defactor mori pjesë në Programin Ndërkombëtar të Shkallëzimit të Huawei në Irlandë.

Me tokenin vendas FACTR të Defactor të planifikuar të listohet në ProBit Global më 9 mars, platforma beson se ofrimi i aksesit në këtë ekonomi të re të lidhur do të fuqizojë një epokë të re lirish financiare.

Themeluesi i FTX SBF përballet me akuza të reja penale

Javën e kaluar, një aktakuzë e re me 12 pika u hap kundër themeluesit të FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), i cili ka qenë në arrest shtëpiak me një garanci prej 250 milionë dollarësh. Kallëzimet e reja penale i shtohen tetë akuzave për të cilat ai u padit fillimisht vitin e kaluar.

Aktakuza e re përfshin akuza për konspiracion për të kryer mashtrime bankare, mashtrim të Komisionit Federal të Zgjedhjeve, kryerje të mashtrimit me tela ndaj klientëve të FTX, mashtrim të letrave me vlerë ndaj investitorëve të FTX dhe komplot për të dhënë kontribute të paligjshme politike duke përdorur emrat e dy drejtuesve të tjerë të FTX. Dokumenti prej 39 faqesh thekson se një ekzekutiv "në fund u bë - të paktën në emër - një nga donatorët më të mëdhenj demokratë në zgjedhjet afatmesme të vitit 2022".

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles